| Touroperators

Touroperators

Alle informatie voor touroperators en cruises op een rijtje

Zie hoe Nederland al eeuwenlang leeft, vecht en samenwerkt met het water dat ons land in zijn greep houdt. Ga op pad met één van onze gidsen en laat je alles vertellen over het waterbeheer in Kinderdijk. Wist je dat je met een bezoek bijdraagt aan het onderhoud van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk?

Bezoek Werelderfgoed Kinderdijk

Voor touroperators hebben wij een uniek aanbod arrangementen. Via deze weg informeren we je graag over de verschillende opties voor jullie groepen. Al onze arrangementen zijn te boeken vanaf 11 personen. Vooraf reserveren is dan ook noodzakelijk.

60 minuten - € 11.00

Korte Halve

Combineer de film in het Hulpgemaal met Museummolen Nederwaard.

De multi-screenfilm neemt de groep in vogelvlucht mee door de geschiedenis van Kinderdijk. Een perfect begin van het bezoek. Daarna lopen jullie naar Museummolen Nederwaard, hier stap je regelrecht de geschiedenis in. Alles herinnert aan de sfeer van vroeger.

Korte Halve
90 minuten - € 15.00

Duiker

Zie de indrukwekkende molens vanaf het water aan je voorbij glijden.

De multi-screenfilm in Hulpgemaal De Fabriek neemt de groep in vogelvlucht mee door de geschiedenis van Kinderdijk. Vanaf het water bewonderen jullie onze iconen van nog dichterbij, stap aan boord van de rondvaartboot onderweg naar Museummolen Nederwaard. Bij deze museummolen ervaar je van dichtbij hoe het leven op een molen vroeger was. Vergaap je aan de indrukwekkend machines, die eeuwen nadat ze zijn gebouwd nog altijd functioneren.

Duiker
90 minuten - € 26.50

Scheprad

Museummolen Overwaard is één van de meest unieke molens ter wereld.

In deze museummolen en naastgelegen educatieschuur staat alles in het teken van techniek. De rietgedekte molen uit 1740 heeft niet één scheprad, zoals alle andere Kinderdijkse molens, maar twee! Tijdens de vaartocht ernaartoe vertelt onze gids alles over het unieke karakter van dit vernuftige achttiende-eeuwse bouwwerk. Op het erf wordt de groep opgewacht door één van onze molenaars. Aanschouw zelf het indrukwekkende binnenwerk. In de educatieschuur staat het molenmakersambacht centraal, uitgebeeld door een bijzondere collectie gereedschappen.

Scheprad

Groepsentree

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk beschikt over een uit- en instapzone. Touringcars kunnen hier veilig en rustig de groep uit en in laten stappen. Via een korte wandeling door het rietlandschap van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, komen zij vervolgens aan bij de groepsentree waar onze collega’s de groep opwacht.

Coördinaten uit- & instapzone Kinderdijk: 51.889231; 4.640790

Parkeren
De chauffeur kan tijdens het groepsbezoek de touringcar parkeren op de aangewezen parkeerplaats in het naastgelegen dorp Nieuw-Lekkerland. De kosten hiervan zijn € 17,50 per bus en worden bij de boeking in rekening gebracht.

Coördinaten parkeerplaats Nieuw-Lekkerland: 51.886834; 4.677805

Route naar de parkeerplaats voor bussen in Nieuw-Lekkerland

Route naar de parkeerplaats voor bussen in Nieuw-Lekkerland

Reserveren?

Heb je interesse om als touroperator een bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk aan te bieden? Onze afdeling Reserveringen is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Alleen per mail ingediende verzoeken worden in behandeling genomen.

Neem contact op

  • Ingrid Koppelaar

    Ingrid Koppelaar

    • Afdeling Reserveringen
  • Lisanne van der Waal

    Lisanne van der Waal

    • Afdeling Reserveringen