| Touroperators

Touroperators

Alle informatie voor touroperators en cruises op een rijtje

Zie hoe Nederland al eeuwenlang leeft, vecht en samenwerkt met het water dat ons land in zijn greep houdt. Met een bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk draag je bij aan het onderhoud van dit unieke stukje Nederlandse geschiedenis.

Bezoek Werelderfgoed Kinderdijk

Ga op pad met één van onze gidsen en laat je alles vertellen over het waterbeheer in Kinderdijk. Voor touroperators hebben wij een uniek aanbod arrangementen. We informeren je graag over de opties. Al onze arrangementen zijn te boeken vanaf 11 personen, zolang er beschikbaarheid is.

60 minuten

Korte Halve

De multi-screenfilm in Hulpgemaal de Fabriek neemt de groep in vogelvlucht mee door de geschiedenis van Kinderdijk. Een perfect begin van het bezoek. Daarna maken jullie een korte wandeling naar Museummolen Nederwaard. Gebouwd in 1738, maar nog altijd in uitstekende conditie. Hier stap je regelrecht de geschiedenis in. Alles herinnert aan de sfeer van vroeger.

Korte Halve
90 minuten

Duiker

Dit arrangement is inclusief een bezoek aan de film, de rondvaartboot en een museummolen. Vanaf het water zie je het indrukwekkende Werelderfgoed aan je voorbij glijden. Bij Museummolen Nederwaard ervaar je van dichtbij hoe het leven hier vroeger was. Bewonder deze indrukwekkend machine, die eeuwen nadat ze is gebouwd nog altijd goed functioneert.

Duiker
90 minuten

Scheprad

Bezoek de meest unieke molen van Kinderdijk per boot met een privé gids. In deze molen en naastgelegen educatieschuur staat alles in het teken van techniek. De rietgedekte molen uit 1740 is de enige molen in Kinderdijk met twee schepraderen. Tijdens de vaartocht ernaartoe vertelt onze gids alles over het unieke karakter van dit vernuftige achttiende-eeuwse bouwwerk. Op het erf wordt de groep exclusief opgewacht door één van onze molenaars. In de educatieschuur staat het molenmakersambacht centraal, uitgebeeld door een bijzondere collectie gereedschappen.

Scheprad

Openingstijden

In het hoogseizoen, maart t/m oktober, zijn wij van 09.00 tot 17.30 uur geopend. Daarbuiten zijn onze openingstijden van 10.30 tot 16.00 uur. Op Eerste Kerstdag zijn wij gesloten. Kijk voor de meest actuele openingstijden op onze openingstijdenpagina.

Groepsentree

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk beschikt over een uit- en instapzone. Touringcars kunnen hier veilig en rustig de groep uit en in laten stappen. Via een korte wandeling door het rietlandschap van het Werelderfgoed, komt men vervolgens aan bij de groepsentree waar onze receptionist de groep opwacht. Voor elke groep wordt een tijdslot afgeblokt. Zo ben je verzekerd van een bezoek aan onze prachtige museummolens en andere bezoeklocaties.

Parkeren

De chauffeur kan tijdens het groepsbezoek de touringcar parkeren op de aangewezen parkeerplaats in het naastgelegen dorp Nieuw-Lekkerland. De kosten hiervan zijn €17,50 per bus en worden bij de boeking in rekening gebracht.

Reserveren

Bij het aanbieden van een bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is vooraf reserveren verplicht. Onze Reserveringsteam is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Alleen per mail ingediende verzoeken worden in behandeling genomen.

Neem contact op

 • Ingrid Koppelaar

  Ingrid Koppelaar

  • Reserveringen
 • Edo Anceaux

  Edo Anceaux

  • Reserveringen
 • Lisanne van der Waal

  Lisanne van der Waal

  • Reserveringen