| Kinderdijk in de winter

Kinderdijk in de winter

Geniet van het adembenemende landschap

Voor wie iets meer rust zoekt is de winterperiode een goed moment om UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk te bezoeken. Geniet van het adembenemende landschap, misschien wel verfraaid door een hagelwit sneeuwdek.

Wanneer de temperatuur stevig onder het vriespunt duikt, schiet bij veel Nederlanders de lichaamstemperatuur juist omhoog. Massaal worden we dan geveld door de schaatskoorts. En in Werelderfgoed Kinderdijk nog nét een beetje meer. Op de slee. Op de fiets. Uiteraard op de schaats én zelfs achter de rollator. Zodra het ijs dik genoeg is om overheen te gaan, willen we dat weten ook. Niets houdt ons tegen, verliefd als we zijn op spiegelglad natuurijs. Net als het stromende water waartegen we al eeuwenlang vechten, is ook de bevroren variant verweven met onze identiteit.

Prachtige ijsvloer in de Lage Boezem van de Overwaard.

Prachtige ijsvloer in de Lage Boezem van de Overwaard.

Rondvaart

Maar….. dan moet het natuurlijk wel langere tijd stevig vriezen. En dat doet het helaas lang niet elk jaar. Niet getreurd, want ook als het niet vriest biedt Kinderdijk meer dan genoeg tijdens het winterseizoen. Ook de winter is zeer geschikt om te komen genieten van de Kinderdijkse molens. Al onze bezoeklocaties zijn geopend. Wie de molens vanaf het water wil bewonderen hoeft zich niet te laten afschrikken door de kou: de rondvaartboten zijn verwarmd. Wanneer het langere tijd vriest gaan zij uit de vaart om het ijs te laten groeien.

Niets houdt ons Hollanders tegen om het ijs op te gaan.

Niets houdt ons Hollanders tegen om het ijs op te gaan.

Foto's

In het Bezoekerscentrum kun je onder het genot van een bakje koffie of kom heerlijke erwtensoep even opwarmen. Ook voor fotografen biedt het winterseizoen tal van uitdagingen. Zie de zon opkomen tussen de molens van de Overwaard, terwijl een laagje mist tussen het riet door kronkelt. Check voor je op bezoek komt wel even de actuele openingstijden.