Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Zijn er ook arrangementen, rondleidingen of gidsen voor groepen beschikbaar?

  Onze groepsarrangementen treft u aan op onze 'arrangementen' pagina of vul in het aanvraag formulier met uw specifieke vraag.

 • Tot hoe laat is Kinderdijk open?
 • Welke acties lopen er op dit moment?

  Stichting Wereld Erfgoed geeft gasten bij het bestellen van een online ticket een korting van 10%. Het is dus voordeliger om tickets vooraf te bestellen.

 • Is het mogelijk om met een rolstoel naar Kinderdijk te komen?

  In het bezoekerscentrum Wisboomgemaal is een invalidetoilet aanwezig.
   
  We hebben twee rolstoelen gratis beschikbaar, hiervoor kan je bij het informatieloket informeren.
   
  Een bezoek binnen in de museummolen met een rolstoel is helaas niet mogelijk (i.v.m. de hoge trappen en smalle doorgang). U kunt wel het molenerf rondom bezoeken. De begeleider van de rolstoel krijgt gratis toegang.
   
  Een bezoek aan de film in het bezoekerscentrum wisboomgemaal over het watermanagement in Kinderdijk en een wandeling over de middenpad (tussen de molens) is wel mogelijk met een rolstoel.

 • Waar kan ik Stichting Werelderfgoed Kinderdijk informatie aanvragen over bijvoorbeeld educatie?

  De website geeft veel informatie over de geschiedenis en achtergrond van Kinderdijk. Voor speciale projecten kunt u ons een aanvraag sturen via de mail. Kinderdijk heeft geen versieringen, posters en gratis spullen beschikbaar.

 • Tot welke leeftijd hebben kinderen gratis toegang?

  Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang tot de film in het bezoekerscentrum Wisboomgemaal en de museummolens.

 • Hoe kan ik een klacht indienen?

  Stichting Wereld Erfgoed doet haar uiterste best om uw bezoek zo prettig mogelijk te maken. We horen het dan ook graag als u ergens niet tevreden over bent. Stuur ons een email en vergeet niet uw persoonlijke gegevens en de datum van uw bezoek te vermelden. Ga naar email.

 • Worden honden toegelaten?

  Huisdieren worden niet toegelaten in de Museummolen, wel kunt u uw hond aangelijnd meenemen tot het erf rondom de Museummolen. Huisdieren zijn wel toegelaten in de rondvaartboot Prins Friso en het bezoekerscentrum Wisboomgemaal, uitgezonderd de filmzaal.
   
  Het is de bezoeker onder meer verboden om in het molencomplex: (huis)dieren mee te nemen in een ruimte indien buiten deze ruimte expliciet is aangegeven dat daarin de aanwezigheid van een huisdier niet is toegestaan. Deze bepaling geldt uiteraard niet voor een (blinden)geleidehond die een bezoeker met identificatiepas begeleidt;

Evenementen

 • Wanneer is de Lichtweek in Kinderdijk?

  Van maandag Van maandag 5 tot en met zaterdag 10 september 2016 worden de wereldberoemde molens van het Werelderfgoed Kinderdijk 's avonds in de schijnwerpers gezet. De verlichting van het molencomplex van Werelderfgoed Kinderdijk zorgt voor een schitterend schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt. Dit aantrekkelijk lichtspektakel is elke avond te bekijken tussen 20.30 en 23.00 uur.

  De historische poldermolens zijn te zien vanaf het vrij toegankelijke fiets- en wandelpad dat dwars door het molengebied loopt. Een wandeling door het molengebied is gratis.

  Het hele dorp zorgt bovendien voor een sprankelende lichtsfeer, met gevelverlichting op de huizen en verlichte ‘dijkmolens' langs de Lekdijk. Op vrijdagavond tijdens de lichtweek is er een gezellige Molenmarkt met ruim zeventig verlichte kraampjes. Deze jaarlijkse markt wordt nabij het molencomplex gehouden. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. tot en met zaterdag 12 september 2015 worden de wereldberoemde molens van het Werelderfgoed Kinderdijk 's avonds in de schijnwerpers gezet. De verlichting van het molencomplex van Werelderfgoed Kinderdijk zorgt voor een schitterend schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt. Dit aantrekkelijk lichtspektakel is elke avond te bekijken tussen 20.30 en 23.00 uur.

  De historische poldermolens zijn te zien vanaf het vrij toegankelijke fiets- en wandelpad dat dwars door het molengebied loopt. Een wandeling door het molengebied is gratis.

  Het hele dorp zorgt bovendien voor een sprankelende lichtsfeer, met gevelverlichting op de huizen en verlichte ‘dijkmolens' langs de Lekdijk. Op vrijdagavond tijdens de lichtweek is er een gezellige Molenmarkt met ruim zeventig verlichte kraampjes. Deze jaarlijkse markt wordt nabij het molencomplex gehouden. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur.

 • Deelname Molenmarkt Kinderdijk

  Wij zijn niet direct betrokken bij de Molenmarkt in het dorp Kinderdijk. De organisatie daarvan is in handen van dorpsbewoners verenigd in het Comité Speeltuin het Balkengat. De opbrengst van de markt gaat naar het onderhoud van de plaatselijke speeltuin. Het Comité is te per mail te bereiken via molenmarkt@gmail.com