Veel gestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meeste gestelde vragen

Algemeen

Bekijken

Kan ik Werelderfgoed Kinderdijk bezoeken zonder ticket?

Het fiets- en voetpad dat door het midden van het gebied loopt is altijd open om te genieten van het landschap.

Bekijken

Tot hoe laat is Kinderdijk geopend?

Bekijken

Zijn er ook arrangementen, rondleidingen of gidsen voor groepen beschikbaar?

Onze groepsarrangementen tref je aan op onze arrangementen pagina of vul het contact formulier in met de specifieke vraag. Bij groepen groter dan 15 personen dien je vooraf te reserveren.

Bekijken

Kan ik met mijn museumjaarkaart / cjp pas / studenten kaart gratis bezoeken?

Helaas is dit niet mogelijk. Indien je online een ticket koopt via de website ontvang je wel € 1,50 korting.

Bekijken

Tot welke leeftijd hebben kinderen gratis toegang?

Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang tot de film in het bezoekerscentrum Wisboomgemaal, de rondvaartboten en de museummolens. Vanaf 4 jaar geldt het kindertarief.

Bekijken

Welke acties lopen er op dit moment?

Stichting Werelderfgoed geeft gasten bij het bestellen van een online ticket een korting van € 1,50 per ticket. Het is dus voordeliger om tickets vooraf te bestellen.

Bekijken

Is Stichting Werelderfgoed Kinderdijk rolstoeltoegankelijk?

Het Wisboomgemaal beschikt over een mindervaliden toilet.

Rolstoeltoegankelijk zijn ook: de filmzaal, de wandelpaden, de Cruiser boot en de hop on-hop off boot Prins Friso, de molenerven. De molens zijn van binnen niet te bezoeken met een rolstoel, vanwege de nauwe toegang en steile trappen.

Voor wie slecht ter been is en zonder rolstoel bij Kinderdijk komt, zijn enkele (duw)rolstoelen gratis beschikbaar, vraag hiernaar bij het Bezoekerscentrum Wisboomgemaal.

De begeleider van de rolstoel krijgt gratis toegang.

Bekijken

Waar vind ik informatie voor leerstof en of lesprogramma’s over het Werelderfgoed Kinderdijk?

Voor interessante informatie over de geschiedenis en achtergrond van Kinderdijk verwijzen wij graag naar de website. Voor speciale projecten kunt u ons een aanvraag sturen via de mail. Kinderdijk heeft geen versieringen, posters en gratis spullen beschikbaar.

Bekijken

Hoe kan ik een klacht indienen?

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk doet haar uiterste best om het bezoek zo prettig mogelijk te maken. We horen het dan ook graag als je ergens niet tevreden over bent. Stuur ons een email: info@kinderdijk.nl en vergeet niet je persoonlijke gegevens en de datum van bezoek te vermelden.

Bekijken

Worden honden toegelaten?

(Huis)dieren worden niet toegelaten in de Museummolens, wel kun je je hond aangelijnd meenemen tot het erf rondom de Museummolens. Huisdieren zijn wel toegelaten in de rondvaartboten en het bezoekerscentrum Wisboomgemaal, uitgezonderd de filmzaal.

Deze bepaling geldt uiteraard niet voor een (blinden)geleidehond die een bezoeker met identificatiepas begeleidt.

Bekijken

Zijn er fietsen te huur?

Wij verhuren zelf geen fietsen. Deze kun je wel huren via Café de Klok, Grand Café Buena Vista en Tourist Info Alblasserdam.

Evenementen

Bekijken

Wanneer is de Lichtweek in Kinderdijk?

Van maandag 4 tot en met zaterdag 9 september 2017 worden de wereldberoemde molens van het Werelderfgoed Kinderdijk ’s avonds in de schijnwerpers gezet. De verlichting zorgt voor een schitterend schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt. Dit aantrekkelijk lichtspektakel is elke avond te bekijken tussen 20.30 en 23.00 uur.

De historische poldermolens zijn te zien vanaf het vrij toegankelijke fiets- en wandelpad dat dwars door het molengebied loopt. Een wandeling door het molengebied is gratis.

Het hele dorp zorgt bovendien voor een sprankelende lichtsfeer, met gevelverlichting op de huizen en verlichte ‘dijkmolens’ langs de Lekdijk. Op vrijdagavond tijdens de lichtweek is er een gezellige Molenmarkt met ruim zeventig verlichte kraampjes. Deze jaarlijkse markt wordt nabij het molencomplex gehouden. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur.

Bekijken

Kan ik deelnemen aan de Molenmarkt in Kinderdijk? (Vrijdag in de Lichtweek).

De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is niet betrokken bij de organisatie van de Molenmarkt in het dorp Kinderdijk. De dorpsbewoners verenigd in het Comité Speeltuin het Balkengat zorgen hiervoor. De opbrengst van de markt gaat naar het onderhoud van die speeltuin. Het Comité is te bereiken, voor bijvoorbeeld het reserveren van een kraam, via molenmarkt@gmail.com.

Bekijken

Wanneer wordt de Molentocht (schaatsen) verreden? Kan ik me aanmelden? Kan ik schaatsen huren?

Als er ijs ligt, gaan de Alblasserwaardse harten sneller kloppen! Maar ook van ver buiten de regio komt regelmatig de vraag: wanneer is de Molentocht? Kan ik schaatsen huren bij Kinderdijk? De organisatie hiervan ligt niet bij de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en wij hebben geen informatie over de veiligheid van het ijs. Schaatsen huren is niet mogelijk.