Veel gestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen

Covid-19

Bekijken

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig voor een bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk?

Voor een bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Ook op het terras en voor de toiletten heb je geen toegangsbewijs nodig. Mocht je in ons Kinderdijk-café wat willen eten en/of drinken dan is het tonen van het coronatoegangsbewijs wél verplicht vanaf 25 september 2021.

Ticket

Bekijken

Wat is er inbegrepen in het entreeticket?

Op onze doenpagina vind je het complete aanbod met activiteiten die zijn inbegrepen in het ticket: https://www.kinderdijk.nl/doen/

Bekijken

Kan ik aan de kassa een entreeticket kopen?

Ja, maar alleen als de maximale capaciteit op dat moment nog niet is bereikt. We raden je aan je tickets online aan te schaffen op onze website en in de app: Kinderdijk UNESCO Officieel. Zonder entreeticket is UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk niet te bezoeken.

Bekijken

Moet ik mijn e-ticket printen?

Dit is niet nodig, het ticket kan ook digitaal getoond worden. Houd je ticket bij de hand, dat moet op meerdere locaties worden gescand.

Bekijken

De bevestigingsmail met tickets heb ik niet ontvangen, wat nu?

Neem contact op met de Receptie via info@kinderdijk.nl of 078 691 28 30.  Wij controleren of de bestelling is goede orde is ontvangen en vertellen wat we voor je kunnen doen.

Bekijken

Kan ik mijn bestelling annuleren, retourneren of ruilen?

Door een ticket aan te schaffen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Een bestelling is niet te annuleren, retourneren of in te ruilen.

Bekijken

Kan ik met cash betalen?

Nee. Door de Covid-19 crisis hebben wij besloten dat op al onze bezoeklocaties alleen nog cashloos kan worden betaald.

Bekijken

Krijg ik korting met mijn museumjaarkaart / cjp pas / studentenkaart?

Met deze kaarten krijg je geen korting op een entreeticket.

Bekijken

Is mijn cadeaukaart nog geldig?

Als deze verlopen is tijdens de Covid-19 periode? Alle cadeaukaarten zijn heel 2021 geldig.

Bekijken

Hoe kan ik mijn cadeaukaart gebruiken?

Het is verplicht van te voren een tijdslot te reserveren. Hierdoor dien je voorafgaand aan je bezoek een ticket aan te schaffen op de website. Bij de kassa kan je de Kinderdijk cadeaukaart inleveren, zodat wij het geld terug kunnen storten op je rekening. Het is ook mogelijk om met een VVV Cadeaubon te betalen in de horeca en souvenirshop.

Bezoek aan Kinderdijk

Bekijken

Wat zijn de openingstijden van Werelderfgoed Kinderdijk?

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is bijna het hele jaar geopend, kijk op onze openingstijdenpagina voor meer details.

Bekijken

Zijn er ook arrangementen, rondleidingen of gidsen voor groepen beschikbaar?

Groepsbezoek zoals we dat voor de virusuitbraak konden aanbieden, is voorlopig niet mogelijk. Al onze bezoeklocaties kunnen maar een beperkt aantal mensen tegelijk ontvangen. Maar we willen zo flexibel mogelijk zijn.

Onze afdeling reserveringen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur via info@kinderdijk.nl. Alleen per mail ingediende verzoeken worden in behandeling genomen.

Bekijken

Zijn huisdieren toegestaan in Werelderfgoed Kinderdijk?

Mits aangelijnd zijn honden welkom op al onze locaties en rondvaartboten. Alleen de horeca in het Bezoekerscentrum en bij Museummolen Blokweer zijn verboden voor honden. Deze bepaling geldt uiteraard niet voor een (blinden)geleidehond die een bezoeker met identificatiepas begeleidt.

Bekijken

Is er horeca?

Er zijn verschillende plekken waar je een ijsje in de zomer, een kop warme chocomelk in de winter of een lekker broodje voor onderweg kunt halen. Zie onze eten en drinken pagina voor alle informatie.

Bekijken

Kan ik in de buurt van Werelderfgoed Kinderdijk overnachten?

In de buurt van Werelderfgoed Kinderdijk zijn verschillende hotels en bed & breakfasts waar je kunt overnachten. Zie onze overnachten pagina.

Bereikbaarheid

Bekijken

Wat is het bezoekadres van Werelderfgoed Kinderdijk?

Nederwaard 1b, 2961 AS Kinderdijk, Nederland

Bekijken

Wat is de beste manier om naar Kinderdijk te reizen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Kinderdijk te reizen. Meer informatie vind je op onze route en adres pagina.

Bekijken

Wat zijn de parkeerkosten?

Het parkeren van een auto kost € 7,50, een motor kost € 2,50.

Bekijken

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar?

Er is een parkeerplaats voor mindervaliden beschikbaar.

Bekijken

Kan ik een parkeerplek van tevoren reserveren?

Parkeren kan alleen op onze parkeerplaatsen. Het is niet mogelijk je parkeerplek vooraf te reserveren. Je betaalt ter plekke bij één van onze parkeerwachters. Betalen is alleen mogelijk met pin.

In het dorp mogen alleen vergunninghouders parkeren.

Bekijken

Is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen en/of auto’s?

Werelderfgoed Kinderdijk beschikt niet over een elektrische paal om fietsen en/of auto’s op te laden.

Bekijken

Waar kan ik mijn motor parkeren?

De motor kan geparkeerd worden op de parkeerplaats van Werelderfgoed Kinderdijk. De parkeerwachter wijst een plek aan.

Bekijken

Waar kan ik terecht met mijn camper?

Voor meer informatie over het parkeren van of overnachten met de camper kun je een kijkje nemen op onze informatiepagina over campers.

Bekijken

Waar kunnen tourbussen parkeren?

Groepsbezoek zoals we dat voor de virusuitbraak konden aanbieden, is voorlopig niet mogelijk. Al onze bezoeklocaties kunnen maar een beperkt aantal mensen tegelijk ontvangen. Maar we willen zo flexibel mogelijk zijn.

Onze afdeling reserveringen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur via info@kinderdijk.nl. Alleen per mail ingediende verzoeken worden in behandeling genomen.

Voorzieningen

Bekijken

Zijn er fietsen te huur?

Werelderfgoed Kinderdijk verhuurt zelf geen fietsen, maar er zijn verschillende locaties in de buurt waar fietsen gehuurd kunnen worden. Voor meer informatie kijk je hier.

Bekijken

Is er een mogelijkheid om mijn bagage te stallen?

Werelderfgoed Kinderdijk beschikt niet over een bagageruimte en/of kluisjes voor bezoekers.

Bekijken

Is Werelderfgoed Kinderdijk rolstoeltoegankelijk?

Het Wisboomgemaal, het Bezoekerscentrum en Museummolen Overwaard beschikken over een mindervalidentoilet.

Rolstoeltoegankelijk zijn ook: de filmzaal, de wandelpaden, rondvaartboten de Cruiser en Prins Friso, de molenerven, de begane grond van Museummolen Overwaard en de naastgelegen educatieschuur. De overige molens zijn van binnen niet te bezoeken met een rolstoel, vanwege de nauwe toegang en steile trappen.

Voor wie slecht ter been is en zonder rolstoel bij Kinderdijk komt, zijn enkele (duw)rolstoelen gratis beschikbaar. Vraag hiernaar bij de receptie in het Bezoekerscentrum. Wie in bezit is van een gehandicaptenkaart kan gratis parkeren.

Bekijken

Is het mogelijk om een rolstoel te lenen?

Werelderfgoed Kinderdijk heeft een tweetal rolstoelen die gratis geleend kunnen worden op de dag van bezoek. Deze rolstoelen kunnen niet van tevoren gereserveerd worden. Vraag hiernaar bij de receptie in het Bezoekerscentrum.

Evenementen

Bekijken

Wanneer is de Verlichtingsweek?

Altijd in de eerste volle week van september (maandag tot en met zaterdag) worden de wereldberoemde molens van Werelderfgoed Kinderdijk ’s avonds in de schijnwerpers gezet. De verlichting zorgt voor een schitterend schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt.

De historische molens zijn te zien vanaf het vrij toegankelijke fiets- en wandelpad dat dwars door het molengebied loopt. Een wandeling door het molengebied is gratis.

Het hele dorp zorgt bovendien voor een sprankelende lichtsfeer, met gevelverlichting op de huizen en verlichte mini-molens langs de Lekdijk. Op vrijdagavond tijdens de Verlichtingsweek is er een gezellige Molenmarkt met ruim zeventig kraampjes. Deze jaarlijkse markt wordt nabij het molencomplex gehouden.

Bekijken

Kan ik deelnemen aan de Molenmarkt in Kinderdijk?

De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is niet betrokken bij de organisatie van de Molenmarkt in het dorp Kinderdijk. De dorpsbewoners verenigd in het Comité Speeltuin ’t Balkengat zorgen hiervoor. De opbrengst van de markt gaat naar het onderhoud van die speeltuin. Het comité is te bereiken, bijvoorbeeld voor het reserveren van een kraam, via molenmarkt@gmail.com.

Bekijken

De Molentocht komt er aan, kan ik schaatsen huren?

Als er ijs ligt, gaan onze harten sneller kloppen! Regelmatig komt de vraag: wanneer is de Molentocht? Kan ik schaatsen huren bij Kinderdijk? De organisatie hiervan ligt niet bij de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en wij hebben geen informatie over de betrouwbaarheid van het ijs. Neem een kijkje op http://www.schaatsmolentochten.nl/ om op de hoogte te blijven van de actuele situatie.

Algemeen

Bekijken

Gevonden voorwerpen: tijdens je bezoek iets verloren of gevonden in Werelderfgoed Kinderdijk?

Neem contact op met ons kantoor via info@kinderdijk.nl. Wij helpen je graag verder. Vermeld zoveel mogelijk details zoals de locatie, dag en tijdstip en omschrijving van het voorwerp. Je moet kunnen aantonen dat het voorwerp van jou is.

Heb je iets gevonden? Geef het af bij een van onze bezoeklocaties. Bedankt!

Bekijken

Waar kan ik een klacht indienen?

Indien u een klacht, feedback of compliment heeft kunt u dit schriftelijk indienen via info@kinderdijk.nl.

Bekijken

Mag ik vliegen met een drone?

Drones zijn geweldige apparaten waarmee prachtige beelden kunnen worden gemaakt. Wij vinden dat echt.  Het gebruik ervan leidt echter geregeld tot grote ergernis. De meeste molens zijn bewoond en dus is het belangrijk rekening te houden met de privacy van de bewoners. Wie vindt het nou leuk om elke week een camera boven zijn hoofd te hebben hangen?

Daarnaast is Werelderfgoed Kinderdijk een Natura 2000-gebied. Planten, vogels en andere dieren vinden er de bescherming die nodig is om de soorten en leefgebieden in stand te houden. Er mag in basis niet zomaar gevlogen in Natura 2000 gebieden wegens mogelijke verstoring van die flora en fauna. Professionals moeten altijd toestemming hebben van de Omgevingsdienst Haaglanden. Voor particulieren zijn er landelijke richtlijnen.

Onder regie van de gemeenten Molenwaard en Alblasserdam is in september 2018 de bewustwordingscampagne No Drone gestart. De campagne moet de bezoekers van Werelderfgoed Kinderdijk, onder andere via borden en sociale media, duidelijk maken welke impact de drones hebben op het dagelijks leven en de privacy van de bewoners. Dronepiloten kunnen op dit moment beboet worden op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Molenlanden wanneer zij aantoonbaar overlast veroorzaken en ter plaatse betrapt worden. De hoogte van de boete liegt er niet om: 410 euro. Heb je een vergunning gekregen? Meld dit dan ook bij ons. Wij informeren vervolgens de molenbewoners.

Bekijken

Mag ik zomaar iets verkopen op straat?

Nee. Ondernemers hebben toestemming nodig van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en een standplaatsvergunning van de gemeente Molenwaard. Standplaats verzoeken kunnen gemaild worden naar info@kinderdijk.nl

Bekijken

Mag ik aanmeren met mijn boot in Werelderfgoed Kinderdijk?

Nee. Aan geen enkele steiger in Werelderfgoed Kinderdijk mag je aanmeren met de boot of ander vaartuig.

Bekijken

Waar vind ik informatie voor leerstof en of lesprogramma’s over Werelderfgoed Kinderdijk?

Veel informatie over de geschiedenis en achtergrond van Kinderdijk vind je op deze website. Voor speciale projecten kunt u ons een aanvraag sturen via de mail. Kinderdijk heeft geen versieringen, posters en gratis spullen beschikbaar. Voor meer info, neem contact op.

Bekijken

Overige vragen

Heb je een andere vraag? Neem contact op met info@kinderdijk.nl of bel naar +31 (0)78 6912830.