Veel gestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen

Ticket

Bekijken

Wat is er inbegrepen in het entreeticket?

Op deze pagina vind je het complete aanbod met activiteiten die zijn inbegrepen in het ticket.

Bekijken

Kan ik aan de kassa een entreeticket kopen?

Ja, maar alleen als de maximale capaciteit op dat moment nog niet is bereikt. We raden je aan je tickets online aan te schaffen op onze website en in de app: Kinderdijk UNESCO Officieel. Zonder entreeticket is UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk niet te bezoeken.

Bekijken

Moet ik mijn e-ticket printen?

Dit is niet nodig, het ticket kan ook digitaal getoond worden. Houd je ticket bij de hand, dat moet op meerdere locaties worden gescand.

Bekijken

De bevestigingsmail met tickets heb ik niet ontvangen, wat nu?

Neem contact op met de Receptie via info@kinderdijk.nl of 078 691 28 30.  Wij controleren of de bestelling is goede orde is ontvangen en vertellen wat we voor je kunnen doen.

Bekijken

Kan ik mijn bestelling annuleren, retourneren of ruilen?

Door een ticket aan te schaffen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Een bestelling is niet te annuleren, retourneren of in te ruilen.

Bekijken

Kan ik met cash betalen?

Op onze bezoeklocaties kan alleen cashloos betaald worden.

Bekijken

Krijg ik korting met mijn museumjaarkaart / cjp pas / studentenkaart?

Met deze kaarten krijg je geen korting op een entreeticket.

Bekijken

Kan ik mijn VVV Cadeaubon inleveren?

Het is mogelijk om met je VVV Cadeaubon af te rekenen in de Giftshop en het Kinderdijk-café in het Bezoekerscentrum.

Wij verkopen geen cadeaubonnen.

Bezoek aan Kinderdijk

Bekijken

Wat zijn de openingstijden van Werelderfgoed Kinderdijk?

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is bijna het hele jaar geopend, kijk op onze openingstijdenpagina voor meer details.

Bekijken

Zijn er ook arrangementen, rondleidingen of gidsen voor groepen beschikbaar?

De arrangementen voor een groepsbezoek zijn samengesteld voor groepen van 15 personen of meer. Je vindt de verschillende arrangementen terug op www.kinderdijk.nl/doen/arrangementen.

Heb je een specifieke aanvraag? Onze afdeling reserveringen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via reserveringen@kinderdijk.nl. Alleen per mail ingediende verzoeken worden in behandeling genomen.

Bekijken

Zijn huisdieren toegestaan in Werelderfgoed Kinderdijk?

Mits aangelijnd zijn honden welkom op al onze locaties en rondvaartboten. Alleen de horeca in het Bezoekerscentrum en bij Museummolen Blokweer zijn verboden voor honden. Deze bepaling geldt uiteraard niet voor een (blinden)geleidehond die een bezoeker met identificatiepas begeleidt.

Bekijken

Is er horeca?

Er zijn verschillende plekken waar je een ijsje in de zomer, een kop warme chocomelk in de winter of een lekker broodje voor onderweg kunt halen. Zie onze eten en drinken pagina voor alle informatie.

Bekijken

Kan ik in de buurt van Werelderfgoed Kinderdijk overnachten?

In de buurt van Werelderfgoed Kinderdijk zijn verschillende hotels en bed & breakfasts waar je kunt overnachten. Zie onze overnachten pagina.

Bereikbaarheid

Bekijken

Wat is het bezoekadres van Werelderfgoed Kinderdijk?

Het bezoekadres van Werelderfgoed Kinderdijk is: Nederwaard 1b, 2961 AS Kinderdijk. Het parkeeradres voor een bezoek aan Kinderdijk is Marineweg 3, Alblasserdam. Vanaf hier rijden er dagelijks (tussen 8.30 en 18.00 uur) shuttlebusjes van en naar de entree van het molengebied.

Bekijken

Wat is de beste manier om naar Kinderdijk te reizen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Kinderdijk te reizen. Meer informatie vind je op onze route en adres pagina.

Bekijken

Wat zijn de parkeerkosten?

Het parkeren van een auto kost € 7,50, een motor kost € 2,50.

Bekijken

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar?

Er is een parkeerplaats voor mindervaliden beschikbaar bij het Bezoekerscentrum in Kinderdijk. Adres: Nederwaard 1, Kinderdijk.

Parkeerkosten bedragen €9.50 per auto.

Bekijken

Kan ik een parkeerplek van tevoren reserveren?

Bij het online bestellen van een entreeticket is het ook mogelijk om een parkeerplek te reserveren.

Bekijken

Is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen en/of auto’s?

Werelderfgoed Kinderdijk beschikt niet over een elektrische paal om fietsen en/of auto’s op te laden.

Bekijken

Waar kan ik mijn motor parkeren?

De motor kan geparkeerd worden op de parkeerplaats van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. De parkeerwachter wijst een plek aan.

Bekijken

Waar kan ik terecht met mijn camper?

Voor meer informatie over het parkeren van of overnachten met de camper kun je een kijkje nemen op onze informatiepagina over campers.

Bekijken

Waar kunnen tourbussen parkeren?

Groepen die met de tourbus naar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk reizen maken gebruik van onze uit & instapzone. De chauffeur kan gedurende het bezoek van de groep de tourbus laten staan op de uit- & instapzone. Voor een groepsbezoek is een reservering altijd noodzakelijk!

Onze afdeling reserveringen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur via reserveringen@kinderdijk.nl. Alleen per mail ingediende verzoeken worden in behandeling genomen.

Voorzieningen

Bekijken

Zijn er fietsen te huur?

Werelderfgoed Kinderdijk verhuurt zelf geen fietsen, maar er zijn verschillende locaties in de buurt waar fietsen gehuurd kunnen worden. Voor meer informatie kijk je hier.

Bekijken

Is er een mogelijkheid om mijn bagage te stallen?

Werelderfgoed Kinderdijk beschikt niet over een bagageruimte en/of kluisjes voor bezoekers.

Bekijken

Is Werelderfgoed Kinderdijk rolstoeltoegankelijk?

Het Wisboomgemaal, het Bezoekerscentrum en Museummolen Overwaard beschikken over een mindervalidentoilet.

Rolstoeltoegankelijk zijn ook: de filmzaal, de wandelpaden, de rondvaartboot en de molenerven. De overige molens zijn van binnen niet te bezoeken met een rolstoel, vanwege de nauwe toegang en steile trappen.

Voor wie slecht ter been is en zonder rolstoel bij Kinderdijk komt, zijn enkele (duw)rolstoelen gratis beschikbaar. Vraag hiernaar bij de receptie in het Bezoekerscentrum. Wie in bezit is van een gehandicaptenkaart kan dichtbij het Werelderfgoed parkeren. Adres: Nederwaard 1, Kinderdijk. Parkeerkosten bedragen € 9.50 per auto.

Bekijken

Is het mogelijk om een rolstoel te lenen?

Werelderfgoed Kinderdijk heeft een tweetal rolstoelen die gratis geleend kunnen worden op de dag van bezoek. Deze rolstoelen kunnen niet van tevoren gereserveerd worden. Vraag hiernaar bij de receptie in het Bezoekerscentrum.

Evenementen

Bekijken

Welk evenement staat er op de planning?

Dit jaar staat Kinderdijk 25 jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat vieren we van 6 december 2022 tot en met 6 december 2023.

Op deze pagina blijf je op de hoogte van de actuele activiteiten.

Bekijken

Wanneer is de Verlichtingsweek?

Altijd in de eerste volle week van september (maandag tot en met zaterdag) worden de wereldberoemde molens van Werelderfgoed Kinderdijk ’s avonds in de schijnwerpers gezet. In 2023 is dat van maandag 4 tot en met zaterdag 9 september. De verlichting zorgt voor een schitterend schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt.

Bekijken

Kan ik deelnemen aan de Molenmarkt in Kinderdijk?

De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is niet betrokken bij de organisatie van de Molenmarkt in het dorp Kinderdijk. De dorpsbewoners verenigd in het Comité Speeltuin ’t Balkengat zorgen hiervoor. De opbrengst van de markt gaat naar het onderhoud van die speeltuin. Het comité is te bereiken, bijvoorbeeld voor het reserveren van een kraam, via molenmarkt@gmail.com.

Bekijken

De Molentocht komt er aan, kan ik schaatsen huren?

Als er ijs ligt, gaan onze harten sneller kloppen! Regelmatig komt de vraag: wanneer is de Molentocht? Kan ik schaatsen huren bij Kinderdijk? De organisatie hiervan ligt niet bij de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en wij hebben geen informatie over de betrouwbaarheid van het ijs. Neem een kijkje op http://www.schaatsmolentochten.nl/ om op de hoogte te blijven van de actuele situatie.

Algemeen

Bekijken

Gevonden voorwerpen: tijdens je bezoek iets verloren of gevonden in Werelderfgoed Kinderdijk?

Neem contact op met ons kantoor via info@kinderdijk.nl. Wij helpen je graag verder. Vermeld zoveel mogelijk details zoals de locatie, dag en tijdstip en omschrijving van het voorwerp. Je moet kunnen aantonen dat het voorwerp van jou is.

Heb je iets gevonden? Geef het af bij een van onze bezoeklocaties. Bedankt!

Bekijken

Waar kan ik een klacht indienen?

Indien u een klacht, feedback of compliment heeft kunt u dit schriftelijk indienen via info@kinderdijk.nl.

Bekijken

Mag ik vliegen met een drone?

Drones zijn geweldige apparaten waarmee prachtige beelden kunnen worden gemaakt. Wij vinden dat echt.  Het gebruik ervan leidt echter geregeld tot grote ergernis. De meeste molens zijn bewoond en dus is het belangrijk rekening te houden met de privacy van de bewoners. Wie vindt het nou leuk om elke week een camera boven zijn hoofd te hebben hangen?

Daarnaast is Werelderfgoed Kinderdijk een Natura 2000-gebied. Planten, vogels en andere dieren vinden er de bescherming die nodig is om de soorten en leefgebieden in stand te houden. Er mag in basis niet zomaar gevlogen in Natura 2000 gebieden wegens mogelijke verstoring van die flora en fauna. Professionals moeten altijd toestemming hebben van de Omgevingsdienst Haaglanden. Voor particulieren zijn er landelijke richtlijnen.

Onder regie van de gemeenten Molenwaard en Alblasserdam is in september 2018 de bewustwordingscampagne No Drone gestart. De campagne moet de bezoekers van Werelderfgoed Kinderdijk, onder andere via borden en sociale media, duidelijk maken welke impact de drones hebben op het dagelijks leven en de privacy van de bewoners. Dronepiloten kunnen op dit moment beboet worden op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Molenlanden wanneer zij aantoonbaar overlast veroorzaken en ter plaatse betrapt worden. De hoogte van de boete liegt er niet om: 410 euro. Heb je een vergunning gekregen? Meld dit dan ook bij ons. Wij informeren vervolgens de molenbewoners.

Bekijken

Mag ik zomaar iets verkopen op straat?

Nee. Ondernemers hebben toestemming nodig van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en een standplaatsvergunning van de gemeente Molenwaard. Standplaats verzoeken kunnen gemaild worden naar info@kinderdijk.nl

Bekijken

Mag ik aanmeren met mijn boot in Werelderfgoed Kinderdijk?

Nee. Aan geen enkele steiger in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk mag je aanmeren met de boot of ander vaartuig.

Bekijken

Waar vind ik informatie voor leerstof en of lesprogramma’s over Werelderfgoed Kinderdijk?

Veel informatie over de geschiedenis en achtergrond van Kinderdijk vind je op deze website. Voor speciale projecten kunt u ons een aanvraag sturen via de mail. Kinderdijk heeft geen versieringen, posters en gratis spullen beschikbaar. Voor meer info, neem contact op.

Bekijken

Kan ik folders ontvangen over Werelderfgoed Kinderdijk voor mijn onderneming?

Wij hebben een algemene folder beschikbaar over een bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Om foldermateriaal van Kinderdijk te ontvangen voor jouw onderneming, verzoeken we je om contact met ons op te nemen.

Bekijken

Overige vragen

Heb je een andere vraag? Neem contact op met info@kinderdijk.nl of bel naar +31 (0)78 6912830.