Veel gestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen

Algemeen

Bekijken

Kan ik Werelderfgoed Kinderdijk bezoeken zonder ticket?

Het fiets- en voetpad dat door het midden van het gebied loopt is altijd open om te genieten van het landschap.

Bekijken

Wat zijn de openingstijden?

Bekijken

Zijn er ook arrangementen, rondleidingen of gidsen voor groepen beschikbaar?

Onze groepsarrangementen tref je aan op onze arrangementen pagina of vul het contact formulier in met de specifieke vraag. Bij groepen groter dan 15 personen dien je vooraf te reserveren. Dit geldt alleen als je een gids of arrangement wilt reserveren.

Bekijken

Is het bezoek met mijn museumjaarkaart / cjp pas / studentenkaart gratis?

Helaas is dit niet mogelijk. Indien je online een ticket koopt via de website ontvang je wel € 1.00 korting.

Bekijken

Tot welke leeftijd hebben kinderen gratis toegang?

Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang tot de film in het bezoekerscentrum Wisboomgemaal, de rondvaartboten en de museummolens. Vanaf 4 jaar geldt het kindertarief.

Bekijken

Is er een mogelijkheid om mijn bagage te stallen?

Werelderfgoed Kinderdijk beschikt niet over een bagage ruimte en/of kluisjes voor bezoekers.

Bekijken

Welke acties lopen er op dit moment?

Stichting Werelderfgoed geeft gasten bij het bestellen van een online ticket een korting van € 1.00 per ticket. Het is dus voordeliger om tickets vooraf te bestellen.

Op locatie zijn de volgende acties van toepassing:

Holland Pass Silver geeft gratis toegang (geldt voor 1 persoon: volwassene of kind) tot het Werelderfgoed Kinderdijk.  Bij het tonen van de Holland Pass discount card 20%, krijgen onze gasten 20% korting op de entreeprijs.

Op vertoon van de BankGiro Loterij VIP-kaart krijgen onze gasten 20% korting op de entreeprijs. Deze korting is maximaal voor 4 personen.

Heb je een combinatieticket NS/Arriva/Waterbus/Kinderdijk gekocht? Laat je ticket scannen bij onze kassa’s en ontvang een geprinte ticket, welke geldig is in Kinderdijk.

Gasten van de Waterbus krijgen van de Waterbus een e-ticket of coupon. Op vertoon hiervan ontvangt de gast 20% korting voor één persoon op de entreeprijs of bij een dagkaar gratis toegang tot Kinderdijk.
Koop je e-ticket met korting via de website van de Waterbus.

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk accepteert geen Museumjaarkaart.

 

Bekijken

Is Werelderfgoed Kinderdijk rolstoeltoegankelijk?

Het Wisboomgemaal beschikt over een mindervaliden toilet.

Rolstoeltoegankelijk zijn ook: de filmzaal, de wandelpaden, de Cruiser boot en de hop on-hop off boot Prins Friso, de molenerven. De molens zijn van binnen niet te bezoeken met een rolstoel, vanwege de nauwe toegang en steile trappen.

Voor wie slecht ter been is en zonder rolstoel bij Kinderdijk komt, zijn enkele (duw)rolstoelen gratis beschikbaar, vraag hiernaar bij het Bezoekerscentrum Wisboomgemaal.

Een rolstoelgebruiker krijgt gratis toegang tot het Werelderfgoed. De begeleider betaalt wel entree.

Het parkeren is gratis.

Bekijken

Waar vind ik informatie voor leerstof en of lesprogramma’s over Werelderfgoed Kinderdijk?

Voor interessante informatie over de geschiedenis en achtergrond van Kinderdijk verwijzen wij graag naar de website. Voor speciale projecten kunt u ons een aanvraag sturen via de mail. Kinderdijk heeft geen versieringen, posters en gratis spullen beschikbaar. Voor meer info, neem contact op.

Bekijken

Hoe kan ik een klacht indienen?

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk doet haar uiterste best om het bezoek zo prettig mogelijk te maken. We horen het dan ook graag als je ergens niet tevreden over bent. Stuur ons een email: info@kinderdijk.nl en vergeet niet je persoonlijke gegevens en de datum van bezoek te vermelden.

Bekijken

Zijn honden welkom?

(Huis)dieren worden niet toegelaten in de Museummolens, wel kun je je hond aangelijnd meenemen tot het erf rondom de Museummolens. Huisdieren worden wel toegelaten in de rondvaartboten en het bezoekerscentrum Wisboomgemaal, uitgezonderd de filmzaal.

Deze bepaling geldt uiteraard niet voor een (blinden)geleidehond die een bezoeker met identificatiepas begeleidt.

Bekijken

Zijn er fietsen te huur?

Wij verhuren zelf geen fietsen. Deze kun je wel huren via Café de Klok, Grand Café Buena Vista en Tourist Info Alblasserdam.

Bekijken

Mag ik vliegen met een drone?

Drones zijn geweldige apparaten waarmee prachtige beelden kunnen worden gemaakt. Wij vinden dat echt.  Het gebruik ervan leidt echter geregeld tot grote ergernis. De meeste molens zijn bewoond en dus is het belangrijk rekening te houden met de privacy van de bewoners. Wie vindt het nou leuk om elke week een camera boven zijn hoofd te hebben hangen?

Daarnaast is Werelderfgoed Kinderdijk een Natura 2000-gebied. Planten, vogels en andere dieren vinden er de bescherming die nodig is om de soorten en leefgebieden in stand te houden. Er mag in basis niet zomaar gevlogen in Natura 2000 gebieden wegens mogelijke verstoring van die flora en fauna. Professionals moeten altijd toestemming hebben van de Omgevingsdienst Haaglanden. Voor particulieren zijn er landelijke richtlijnen.

Onder regie van de gemeenten Molenwaard en Alblasserdam is in september 2018 de bewustwordingscampagne No Drone gestart. De campagne moet de bezoekers van Werelderfgoed Kinderdijk, onder andere via borden en sociale media, duidelijk maken welke impact de drones hebben op het dagelijks leven en de privacy van de bewoners. Dronepiloten kunnen op dit moment beboet worden op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Molenwaard wanneer zij aantoonbaar overlast veroorzaken en ter plaatse betrapt worden. De hoogte van de boete liegt er niet om: 410 euro. Heb je een vergunning gekregen? Meld dit dan ook bij ons. Wij informeren vervolgens de molenbewoners.

Bekijken

Kan ik mijn elektrische fiets of auto opladen?

Werelderfgoed Kinderdijk beschikt niet over een elektrische paal om fietsen en/of auto’s op te laden.

Bekijken

Mag ik aanmeren met mijn boot in Werelderfgoed Kinderdijk?

Nee. Aan geen enkele steiger in Werelderfgoed Kinderdijk mag je aanmeren met de boot.

Bekijken

Mag ik zomaar iets verkopen op straat?

Nee. Ondernemers hebben toestemming nodig van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en een standplaatsvergunning van de gemeente Molenwaard.

Standplaats verzoeken kunnen gemaild worden naar info@kinderdijk.nl 

Evenementen

Bekijken

Wanneer is de Verlichtingsweek?

Altijd in de eerste volle week van september (maandag tot en met zaterdag) worden de wereldberoemde molens van Werelderfgoed Kinderdijk ’s avonds in de schijnwerpers gezet. De verlichting zorgt voor een schitterend schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt. Dit aantrekkelijk lichtspektakel is elke avond te aanschouwen tussen 20.00 en 23.00 uur.

De historische molens zijn te zien vanaf het vrij toegankelijke fiets- en wandelpad dat dwars door het molengebied loopt. Een wandeling door het molengebied is gratis.

Het hele dorp zorgt bovendien voor een sprankelende lichtsfeer, met gevelverlichting op de huizen en verlichte mini-molens langs de Lekdijk. Op vrijdagavond tijdens de Verlichtingsweek is er een gezellige Molenmarkt met ruim zeventig kraampjes. Deze jaarlijkse markt wordt nabij het molencomplex gehouden. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur.

Bekijken

Kan ik deelnemen aan de Molenmarkt in Kinderdijk?

De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is niet betrokken bij de organisatie van de Molenmarkt in het dorp Kinderdijk. De dorpsbewoners verenigd in het Comité Speeltuin ’t Balkengat zorgen hiervoor. De opbrengst van de markt gaat naar het onderhoud van die speeltuin. Het comité is te bereiken, bijvoorbeeld voor het reserveren van een kraam, via molenmarkt@gmail.com.

Bekijken

De Molentocht komt er aan, kan ik schaatsen huren?

Als er ijs ligt, gaan onze harten sneller kloppen! Regelmatig komt de vraag: wanneer is de Molentocht? Kan ik schaatsen huren bij Kinderdijk? De organisatie hiervan ligt niet bij de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en wij hebben geen informatie over de veiligheid van het ijs. Neem een kijkje op http://www.schaatsmolentochten.nl/ om op de hoogte te blijven van de actuele situatie.