Steun | Vrijwilligers
Steun

Vrijwilligers

Vind een wereldbaan in het Werelderfgoed

Bij UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk zijn ruim tweehonderd vrijwilligers werkzaam. Vrijwillig-molenaars, gastheren- en vrouwen, gidsen, kassamedewerkers, schippers, onderhouds- en winkelmedewerkers. Allen afkomstig uit onze streek, met kennis van zaken. Zij zijn de ruggengraat van het Werelderfgoed. Kinderdijk is trots op zijn vrijwilligers!

Wereld

Onze vrijwilligers vinden het geweldig om Kinderdijk in al zijn facetten te ondersteunen. Ze beleven veel plezier aan het rondleiden van en het contact met bezoekers vanuit heel de wereld. Naast de dagelijkse taken zijn onze vrijwilligers ook op de achtergrond heel intensief betrokken bij Werelderfgoed Kinderdijk. Hun kwaliteiten worden op uiteenlopende manieren benut. Ze adviseren de werkorganisatie op het gebied van opleiding, strategie en tal van andere zaken. Zo is ook ons vrijwilligersbeleid ontwikkeld in samenspraak met onze vrijwilligers. Eén keer in de drie jaar kiezen de vrijwilligers uit hun midden de Vrijwilligersraad.

Open dag

Onze medewerkers en vrijwilligers schetsen een volledig beeld van alle werkzaamheden als gids, schipper, gastheer/ -vrouw, kassamedewerker en klusser binnen het Werelderfgoed. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop van de open dag maken we graag een vervolgafspraak met je voor een rondleiding op ons Werelderfgoed. Voor 2022 staan de volgende open dagen op de kalender:

  • zaterdag 21 mei 2022 van 10.00-14.00
  • zaterdag 6 augustus 2022 van 10.00-14.00
  • zaterdag 8 oktober 2022 van 12.00-16.00

Je bent tijdens een open dag welkom in het Dijkmagazijn in het gelijknamige gebouw (zie routebeschrijving). Aanmelden is niet nodig, tot dan!

Komen deze data je niet uit en wil je toch meer weten? Stuur dan een mail voor meer informatie en/ of een vrijblijvende afspraak om kennis te maken.

  • Vrijwillige functies in ons Werelderfgoed

    • Een wereldbaan in ons Werelderfgoed

Ontmoet onze vrijwilligers van het Werelderfgoed

Ontmoet onze vrijwilligers van het Werelderfgoed

Heb je interesse om ons te helpen? Heb je tijd over en vind je het leuk om ‘jouw’ molengebied aan de wereld te laten zien? Vind je het waardevol om onze Kinderdijkse molens voor de toekomst te helpen behouden? Wil je betrokken zijn bij het molengebied en alle achtergronden leren kennen? Wil je deel uit maken van een hechte groep vrijwilligers? Op zoek naar leuke collega’s? Wil je mensen uit heel de wereld uitleggen hoe bijzonder het land is waar je woont? Kom ons team dan versterken! Meld je hieronder gelijk aan.

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?