plan | Met de Waterbus
plan

Met de Waterbus

De mooiste weg naar Kinderdijk voert je over het water

Niets mooier dan een bezoek aan de molens over het water, en de leukste manier om dat te doen is de Waterbus. Neem vanuit Rotterdam of Dordrecht je fiets mee aan boord naar Kinderdijk en je hebt het beste uitzicht op de rivieren die Holland maakten tot wat het nu is.

In Werelderfgoed Kinderdijk draait alles om water. Stap op de  Waterbus – een vorm van openbaar vervoer – voor een prachtige vaartocht naar de molens. Neem je fiets gratis mee! Dit zijn de opties:

Lijn 20 en 21

Wie vanuit Rotterdam of Dordrecht met de Waterbus naar Kinderdijk reist, heeft een paar opties:

Direct naar Kinderdijk
Vanuit Rotterdam is het mogelijk om met Lijn 21 direct naar Kinderdijk te varen vanaf de Erasmusbrug. Met deze vaarroute sta je in ruim een halfuur bij de molens.

Overstap Ridderkerk
Op Lijn 20 vanuit Rotterdam of Dordrecht stap je bij halte de Schans in Ridderkerk over op het Driehoeksveer. Vanaf daar ben je in een paar minuten in Kinderdijk. Let op: het Driehoeksveer is geen onderdeel van de Waterbus, je dient hier nog een apart ticket te kopen. In de maand mei vaart het Driehoeksveer alle zaterdagen en zondagen niet.

Halte Kade Alblasserdam
Alleen als je je fiets bij je hebt is van boord stappen bij de halte Kade in Alblasserdam (Lijn 20) een optie. Vanaf daar is het een kwartiertje fietsen naar de entree van het molengebied.

Bekijk video Bekijk video
Je stapt voor de entree van de molens van boord.
  • Reisplanner

    • Hier vind je de actuele vaartijden.
Met de auto

Met de auto

Bezoekers aan het Werelderfgoed parkeren de auto aan de Marineweg in Alblasserdam.

Plan je reis
Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Werelderfgoed Kinderdijk is het hele jaar door bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit steden als Dordrecht en Rotterdam stap je voor de ingang van het Werelderfgoed uit!

Plan je reis
Met de touringcar

Met de touringcar

Groepen die met de touringcar naar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk reizen maken gebruik van onze Uit & Instapzone. Voor een groepsbezoek is een reservering altijd noodzakelijk!

Plan je reis
Met de camper

Met de camper

Reis je met een camper? Bekijk dan de mogelijkheden voor parkeren en overnachten rond Kinderdijk.

Plan je reis
Op de fiets

Op de fiets

Kinderdijk is toegankelijk voor fietsers en ligt op meerdere schitterende nationale fietsroutes, dus plan onze molens in als avontuurlijke tussenstop van je eigen fietstocht!

Plan je reis