plan | Met de Waterbus
plan

Met de Waterbus

De mooiste weg naar Kinderdijk voert je over het water

Niets mooier dan een bezoek aan de molens over het water, en de leukste manier om dat te doen is de Waterbus. Neem vanuit Rotterdam of Dordrecht je fiets mee aan boord naar Kinderdijk en je hebt het beste uitzicht op de rivieren die Holland maakten tot wat het nu is.

Route over het water

In Werelderfgoed Kinderdijk gaat alles over het water, inclusief de beste route om er te komen. Met de Waterbus –  een vorm van openbaar vervoer – sta je in de zomerperiode vanuit Rotterdam of Dordrecht in een goed half uurtje tussen de molens, en nog in stijl ook! Wie Kinderdijk bezoekt met de Waterbus en het Driehoeksveer is het beste af met een alles-in-één ticket. Koop je kortingsticket online of aan boord van de Waterbus.

Lijn 20

Van 1 november tot en met 30 april is er vanuit Rotterdam en Dordrecht geen rechtstreekse verbinding naar Kinderdijk. Met lijn 20 is er dan doordeweeks altijd een overstap op het Driehoeksveer in Ridderkerk noodzakelijk. Dat vaart vanaf Ridderkerk naar Kinderdijk. De totale reis vanuit Dordrecht en Rotterdam behelst dan rond de 40 minuten. Let op: dit geldt niet voor de weekenden! Op zaterdag en zondag stap je af bij de halte Kade in Alblasserdam, om van daaruit binnen een kwartier naar de molens te fietsen.

  • Alles in één E-ticket

    • Koop je E-ticket via de Waterbus website

Wil je extra informatie over aankomst- en vertrektijden?

Neem direct contact op met de Waterbus.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Dwars door een Hollands landschap naar Kinderdijk met de bus. Vanaf Rotterdam, Dordrecht of Utrecht. Je stopt recht voor de deur van het Werelderfgoed.

Plan je reis
Met de auto

Met de auto

De auto is niet het ideale vervoermiddel voor een reis naar Kinderdijk. Geen alternatief? Bekijk hier de (parkeer)mogelijkheden.

Plan je reis
Met de tourbus

Met de tourbus

Met een groep een bezoek brengen aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk? Neem contact met ons op en we kijken samen wat er onder de huidige omstandigheden mogelijk is.

Plan je reis
Met de camper

Met de camper

Reis je met een camper? Bekijk dan de mogelijkheden voor parkeren en overnachten rond Kinderdijk.

Plan je reis
Op de fiets

Op de fiets

Kinderdijk is toegankelijk voor fietsers en ligt op meerdere schitterende nationale fietsroutes, dus plan onze molens in als avontuurlijke tussenstop van je eigen fietstocht!

Plan je reis