plan | Met de tourbus
plan

Met de tourbus

Uit- en instapzone aan rand Werelderfgoed Kinderdijk

De uit- en instapzone is speciaal voor tourbussen. Chauffeurs laten hun passagiers daar uitstappen om zelf verderop in Nieuw-Lekkerland te parkeren. In Kinderdijk is dat niet mogelijk. Dit gebeurt om de verkeersdruk op het dorp Kinderdijk te verminderen.

Parkeerplaats voor bussen

De in 2018 in gebruik genomen uit- en instapzone is speciaal voor de honderden tourbussen die UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk jaarlijks bezoeken. Chauffeurs laten hun passagiers daar uitstappen om zelf verderop in Nieuw-Lekkerland te parkeren. Na het bezoek worden de gasten op dezelfde plek weer opgepikt. Het is voor tourbussen niet mogelijk om in Kinderdijk te parkeren. Dit gebeurt om de verkeersdruk op het dorp Kinderdijk te verminderen. Let op: alle groepen moeten reserveren om het gebied in te mogen!

Vanaf de uit- en instapzone loop je zo het molengebied in.

Vanaf de uit- en instapzone loop je zo het molengebied in.

Hoe werkt het?

De uit- en instapzone is eenvoudig te gebruiken voor elke touringcarchauffeur. Vlakbij de entree van het Werelderfgoed, op nog geen driehonderd meter van de oude parkeervoorziening, is een speciale zone ingericht. Hier kunnen touringcars stoppen om hun passagiers te laten uitstappen, zodat alle bezoekers via een duidelijke route direct het molengebied inlopen. Op drukke dagen leidt een parkeerwacht het verkeer in goede banen.

Chauffeurs rijden vanaf de uit- en instapzone door naar de speciale parkeerplaats in Nieuw-Lekkerland, op drie kilometer afstand, waar ze in alle rust kunnen wachten tot de passagiers klaar zijn om te worden opgehaald.

Een klein dorp met een groot Werelderfgoed: dat vraagt om slimme parkeeroplossingen!

Adres en GPS-coördinaten

Kinderdijk is een klein dorp, met beperkte mogelijkheden om grote stromen verkeer op te vangen. Om ervoor te zorgen dat er geen opstoppingen of files ontstaan, moet elke touringcar direct verder rijden naar de speciaal voor hen ingerichte parkeerplaats zodra de passagiers van boord zijn. Deze standplaats ligt ongeveer 3,4 kilometer verderop in Nieuw-Lekkerland, op vijf minuten rijden van de entree. Daar kunnen chauffeurs een bak koffie zetten of glaasje water pakken. De parkeerplaats in Nieuw-Lekkerland is gevestigd aan de Veerweg 6. GPS-coördinaten:

Uit- en instapzone Werelderfgoed Kinderdijk:
51.889231, 4.640790

Busparkeerplaats Nieuw-lekkerland:
51.891805, 4.687744

Bekijk routekaart

Hou contact met passagiers

Zodra de passagiers hun bezoek aan het Werelderfgoed hebben afgerond, kunnen ze van dezelfde uit- en instapzone gebruik maken om weer in de touringcar te stappen. Daarvoor is het cruciaal dat chauffeurs en hun passagiers met elkaar in contact blijven. Spreek met de groep af dat één persoon belt wanneer de groep zich naar de uitgang begeeft. Op die manier is iedereen op tijd bij de uit- en instapzone. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen zo aangenaam en gemakkelijk mogelijk per touringcar Werelderfgoed Kinderdijk kan bezoeken.

Touroperators of buschauffeurs die vragen hebben over het gebruik van onze nieuwe uit- en instapzone kunnen hier contact opnemen met onze medewerkers. Vergeet niet aan te geven waar je vraag over gaat, dan geven we zo snel mogelijk antwoord.

 

Met de Waterbus

Met de Waterbus

De Waterbus is de ideale manier om ons via het openbaar vervoer te bezoeken. Vanuit Rotterdam of Dordrecht ben je vaak binnen een half uur in Kinderdijk!

Plan je reis
Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Dwars door een Hollands landschap naar Kinderdijk met de bus. Vanaf Rotterdam, Dordrecht of Utrecht. Je stopt recht voor de deur van het Werelderfgoed.

Plan je reis
Met de auto

Met de auto

De auto is niet het ideale vervoermiddel voor een reis naar Kinderdijk. Geen alternatief? Bekijk hier de (parkeer)mogelijkheden.

Plan je reis
Met de camper

Met de camper

De molens van Kinderdijk zijn een mooie tussenstop bij een tour door Nederland. Reis je met een camper, bekijk dan de mogelijkheden voor parkeren en overnachten rond Kinderdijk.

Plan je reis
Op de fiets

Op de fiets

Kinderdijk is toegankelijk voor fietsers en ligt op meerdere schitterende nationale fietsroutes, dus plan onze molens in als avontuurlijke tussenstop van je eigen fietstocht!

Plan je reis