plan | Met de tourbus
plan

Met de tourbus

Uit- en instapzone aan rand Werelderfgoed Kinderdijk

De uit- en instapzone is speciaal voor tourbussen. Chauffeurs laten hun passagiers daar uitstappen om zelf verderop in Nieuw-Lekkerland te parkeren. In Kinderdijk is dat niet mogelijk. Dit gebeurt om de verkeersdruk op het dorp Kinderdijk te verminderen.

Parkeerplaats voor bussen

De in 2018 in gebruik genomen uit- en instapzone is speciaal voor de tourbussen die UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk bezoeken. Chauffeurs laten hun passagiers daar uitstappen om zelf verderop in Nieuw-Lekkerland te parkeren. Na het bezoek worden de gasten op dezelfde plek weer opgepikt. Het is voor tourbussen niet mogelijk om in Kinderdijk te parkeren. Dit gebeurt om de verkeersdruk op het dorp Kinderdijk te verminderen. Let op: alle groepen moeten reserveren om het gebied in te mogen!

Vanaf de uit- en instapzone loop je zo het molengebied in.

Vanaf de uit- en instapzone loop je zo het molengebied in.

Adres en GPS-coördinaten

Kinderdijk is een klein dorp, met beperkte mogelijkheden om grote stromen verkeer op te vangen. Om ervoor te zorgen dat er geen opstoppingen of files ontstaan, moet elke touringcar direct verder rijden naar de speciaal voor hen ingerichte parkeerplaats zodra de passagiers van boord zijn. Deze standplaats ligt ongeveer 3,4 kilometer verderop in Nieuw-Lekkerland, op vijf minuten rijden van de entree. Daar kunnen chauffeurs een bak koffie zetten of glaasje water pakken. De parkeerplaats in Nieuw-Lekkerland is gevestigd aan de Veerweg 6. GPS-coördinaten:

Uit- en instapzone Werelderfgoed Kinderdijk:
51.889231, 4.640790

Busparkeerplaats Nieuw-lekkerland:
51.891805, 4.687744

Bekijk routekaart

Vragen

Zodra de passagiers hun bezoek aan het Werelderfgoed hebben afgerond, kunnen ze van dezelfde uit- en instapzone gebruik maken om weer in de touringcar te stappen. Touroperators of buschauffeurs die vragen hebben over het gebruik van onze nieuwe uit- en instapzone kunnen hier contact opnemen met onze medewerkers.

Met de Waterbus

Met de Waterbus

De Waterbus is de ideale manier om ons via het openbaar vervoer te bezoeken. Vanuit Rotterdam of Dordrecht ben je vaak binnen een half uur in Kinderdijk!

Plan je reis
Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Dwars door een Hollands landschap naar Kinderdijk met de bus. Vanaf Rotterdam, Dordrecht of Utrecht. Je stopt recht voor de deur van het Werelderfgoed.

Plan je reis
Met de auto

Met de auto

De auto is niet het ideale vervoermiddel voor een reis naar Kinderdijk. Geen alternatief? Bekijk hier de (parkeer)mogelijkheden.

Plan je reis
Met de camper

Met de camper

Reis je met een camper? Bekijk dan de mogelijkheden voor parkeren en overnachten rond Kinderdijk.

Plan je reis
Op de fiets

Op de fiets

Kinderdijk is toegankelijk voor fietsers en ligt op meerdere schitterende nationale fietsroutes, dus plan onze molens in als avontuurlijke tussenstop van je eigen fietstocht!

Plan je reis