plan | Op de fiets
plan

Op de fiets

De mooiste fietsroutes van Zuid-Holland

Op twee wielen door ruim duizend jaar landschapsgeschiedenis van laag Nederland. Met de wind in je haren, de zon op je gezicht en oer-Hollands landschap om je heen. Fietsen langs weilanden en molens. Als je van fietsen houdt is Kinderdijk daar de ideale locatie voor. In je eentje of met je gezin – altijd leuk en nog gezond ook!

Wat is er leuker dan fietsen naar ons Werelderfgoed? Vanuit steden als Rotterdam, Dordrecht, Gouda en Utrecht kun je veilig fietsen naar onze molens. Bovendien kun je vanuit Rotterdam en Dordt makkelijk met de Waterbus om fietsroutes rondom Kinderdijk te ontdekken. Je fiets mag gratis mee op de Waterbus. Vergeet niet vooraf online een entreeticket te kopen voor toegang tot onze bezoeklocaties! Kom je vanuit Rotterdam, Gouda of omstreken? Vaar met de pont over van Krimpen aan de Lek naar Kinderdijk,

Wat is er leuker dan fietsen naar ons Werelderfgoed?

Wat is er leuker dan fietsen naar ons Werelderfgoed?

Fiets huren & fietsroutes

In onze Kinderdijk app (Kinderdijk UNESCO Officieel) staan verschillende fietsroutes uitgewerkt rondom ons Werelderfgoed. Kom je niet zelf op de fiets naar Kinderdijk maar wil je wel onze streek op een fiets ontdekken? Een fiets huren kan onder meer bij:
Café De Klok, Molenstraat 117, 2961 AK  Kinderdijk. Op 500 meter van de entree naar het molengebied.
Tourist Info Alblasserdam, Zuiderstek 1, 2952 AZ  Alblasserdam. Afstand 5,2 km.

Met de Waterbus

Met de Waterbus

De Waterbus is de ideale manier om ons via het openbaar vervoer te bezoeken. Vanuit Rotterdam of Dordrecht ben je vaak binnen een half uur in Kinderdijk!

Plan je reis
Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Dwars door een Hollands landschap naar Kinderdijk met de bus. Vanaf Rotterdam, Dordrecht of Utrecht. Je stopt recht voor de deur van het Werelderfgoed.

Plan je reis
Met de auto

Met de auto

Parkeren kan alleen bij de entree van Werelderfgoed Kinderdijk. Parkeren in het dorp Kinderdijk is tussen 1 april en 1 november alleen toegestaan voor vergunninghouders.

Plan je reis
Met de tourbus

Met de tourbus

Met een groep een bezoek brengen aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk? Neem contact met ons op en we kijken samen wat er onder de huidige omstandigheden mogelijk is.

Plan je reis
Met de camper

Met de camper

Reis je met een camper? Bekijk dan de mogelijkheden voor parkeren en overnachten rond Kinderdijk.

Plan je reis