plan | Op de fiets
plan

Op de fiets

De mooiste fietsroutes van Zuid-Holland

Op twee wielen door ruim duizend jaar landschapsgeschiedenis van laag Nederland. Met de wind in je haren, de zon op je gezicht en oer-Hollands landschap om je heen. Fietsen langs weilanden en molens. Als je van fietsen houdt is Kinderdijk daar de ideale locatie voor. In je eentje of met je gezin – altijd leuk en nog gezond ook! Maar let op, vanwege de huidige Covid-19 maatregelen heb je een

Op de fiets NAAR Kinderdijk

Wat is er leuker dan fietsen naar ons Werelderfgoed? Kinderdijk is natuurlijk geen Rome, maar er zijn veel fietspaden die leiden naar ons molengebied. Vanuit Rotterdam, Dordrecht, Gouda en Utrecht kun je veilig fietsen naar onze molens. Bovendien kun je vanuit Rotterdam en Dordt makkelijk met de Waterbus om fietsroutes rondom Kinderdijk te ontdekken. Je fiets mag gratis mee op de Waterbus. Vergeet niet vooraf online een entreeticket te kopen voor toegang tot onze bezoeklocaties!

Kom je vanuit Rotterdam, Gouda of omstreken? Vaar met de pont over van Krimpen aan de Lek naar Kinderdijk!

Fiets HUREN in Kinderdijk

Kom je niet zelf op de fiets naar Kinderdijk maar wil je wel onze streek op een fiets ontdekken? Wij verhuren zelf geen fietsen, maar anderen wel. Op meerdere plekken in en rondom Kinderdijk kun je fietsen huren.

Café De Klok, Molenstraat 117, 2961 AK  Kinderdijk.
Afstand vanaf Café de Klok tot Kinderdijk: 500 m.

Tourist Info Alblasserdam, Zuiderstek 1, 2952 AZ  Alblasserdam.
Afstand vanaf Tourist Info Alblasserdam tot Kinderdijk: 5,2 km.

Spring op je fiets en rij door Holland op zijn mooist

Fietsroutes ROND Kinderdijk

Kinderdijk ligt midden in een aantal fietsknooppunten. Een mooi start- en eindpunt voor een gezellige fietsdag door de Alblasserwaard en omgeving. Op je tweewieler over tiendwegen en prachtige fietspaden waar je maar af en toe auto’s tegenkomt. Over dijken met aan één kant de rivier en aan de andere kant het lager gelegen land. Je ziet zoveel meer op de fiets.
In onze winkels zijn diverse fietsroutes te koop. Variërend in lengte van 40 tot 60 kilometer.

Molenroute (40-60km)
De officiële molenroute is uitgegeven in het Jaar van de Molens (2011) en neemt je mee langs de molens van Kinderdijk en die van de Alblasserwaard. De volledige fietstocht telt 60 kilometer maar een route van 40 kilometer is ook mogelijk. De route leidt bijvoorbeeld langs Streefkerk, Oud Alblas en Bleskensgraaf maar ook langs het vestingstadje Nieuwpoort.

Molens en Ooievaarsroute (45km)
Mooie fietsroute vanaf het Bezoekerscentrum Wisboomgemaal. Langs molencomplex Streefkerk en het Ooievaarsdorp Liesveld, maar ook langs De Donk en Bleskensgraaf en Oud Alblas. Pittoresk en een prachtige tocht door het groene hart van de Alblasserwaard.

Dordrecht, Kinderdijk, Biesbosch (50km)
Route langs de drie iconen van de Hollandse Waterdriehoek: Werelderfgoed Kinderdijk, Nationaal Park de Biesbosch en onze oudste stad Dordrecht. Techniek, natuur en geschiedenis van Holland op één dagje uit. De Waterbus vormt de verbindende schakel over de rivieren. De fiets gaat gratis mee.

Met de Waterbus

Met de Waterbus

De Waterbus is de ideale manier om ons via het openbaar vervoer te bezoeken. Vanuit Rotterdam of Dordrecht ben je vaak binnen een half uur in Kinderdijk!

Plan je reis
Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Dwars door een Hollands landschap naar Kinderdijk met de bus. Vanaf Rotterdam, Dordrecht of Utrecht. Je stopt recht voor de deur van het Werelderfgoed.

Plan je reis
Met de auto

Met de auto

De auto parkeren in Kinderdijk? Het aantal parkeerplaatsen bij de entree van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is beperkt.

Plan je reis
Met de tourbus

Met de tourbus

Met een groep een bezoek brengen aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk? Neem contact met ons op en we kijken samen wat er onder de huidige omstandigheden mogelijk is.

Plan je reis
Met de camper

Met de camper

Reis je met een camper? Bekijk dan de mogelijkheden voor parkeren en overnachten rond Kinderdijk.

Plan je reis