plan | Op de fiets
plan

Op de fiets

De mooiste fietsroutes van Zuid-Holland

Op twee wielen door ruim duizend jaar landschapsgeschiedenis van laag Nederland. Met de wind in je haren, de zon op je gezicht en oer-Hollands landschap om je heen. Fietsen langs weilanden en molens. Als je van fietsen houdt is Kinderdijk daar de ideale locatie voor. In je eentje of met je gezin – altijd leuk en nog gezond ook!

Wat is er leuker dan fietsen naar ons Werelderfgoed? Vanuit steden als Rotterdam, Dordrecht, Gouda en Utrecht kun je veilig fietsen naar onze molens. Bovendien kun je vanuit Rotterdam en Dordt makkelijk met de Waterbus om fietsroutes rondom Kinderdijk te ontdekken. Je fiets mag gratis mee op de Waterbus. Vergeet niet vooraf online een entreeticket te kopen voor toegang tot onze bezoeklocaties! Kom je vanuit Rotterdam, Gouda of omstreken? Vaar met de pont over van Krimpen aan de Lek naar Kinderdijk,

Wat is er leuker dan fietsen naar ons Werelderfgoed?

Wat is er leuker dan fietsen naar ons Werelderfgoed?

Fiets huren & fietsroutes

In onze Kinderdijk app (Kinderdijk UNESCO Officieel) staan verschillende fietsroutes uitgewerkt rondom ons Werelderfgoed. Kom je niet zelf op de fiets naar Kinderdijk maar wil je wel onze streek op een fiets ontdekken? Een fiets huren kan onder meer bij:

Café De Klok, Molenstraat 117, 2961 AK  Kinderdijk. Op 500 meter van de entree naar het molengebied.
Tourist Info Alblasserdam, Zuiderstek 1, 2952 AZ  Alblasserdam. Afstand 5,2 km.

Kom je met de auto? Wanneer je de auto op onze parkeerplaats in Alblasserdam (Zuiderstek) parkeert, is het mogelijk om vanaf daar met de fiets naar het Werelderfgoed te komen, deze optie zit bij je parkeerticket inbegrepen. Bestel je parkeerticket eenvoudig online bij het aanschaffen van je entreeticket.

Met de shuttle

Met de shuttle

Parkeren in Alblasserdam en met de shuttlebus naar Kinderdijk. Binnen 10 minuten bij de entree van het Werelderfgoed.

Plan je reis
Met de auto

Met de auto

In het dorp Kinderdijk mogen alleen vergunninghouders parkeren. Check hier de juiste informatie.

Plan je reis
Met de Waterbus

Met de Waterbus

Niets mooier dan een bezoek aan de molens over het water, en de leukste manier om dat te doen is de Waterbus. In de zomervakantie sta je binnen een half uur bij de molens!

Plan je reis
Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Werelderfgoed Kinderdijk is het hele jaar door bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit steden als Dordrecht en Rotterdam stap je voor de ingang van het Werelderfgoed uit!

Plan je reis
Met de tourbus

Met de tourbus

Groepen die met de tourbus naar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk reizen maken gebruik van onze Uit & Instapzone. Voor een groepsbezoek is een reservering altijd noodzakelijk!

Plan je reis
Met de camper

Met de camper

Reis je met een camper? Bekijk dan de mogelijkheden voor parkeren en overnachten rond Kinderdijk.

Plan je reis