plan | Met de auto
plan

Met de auto

Kinderdijk ligt tussen Dordrecht en Rotterdam

Vanwege de beperkte parkeercapaciteit is de auto niet het ideale vervoermiddel om naar Kinderdijk te komen. Geen alternatief? Hier vind je onze routebeschrijving, bezoek- & parkeeradres.

 

Bezoek & parkeeradres

Tik in je navigatie het volgende adres in:
Nederwaard 1a
2961 AS Kinderdijk

Parkeren

Het aantal parkeerplaatsen bij de entree van het Werelderfgoed is beperkt. Op drukke dagen is het zoeken naar een plekje. Onze tip: Ga met de Waterbus. Leuk en makkelijk!

Op onze parkeerplaats hanteren we de volgende tarieven:
Auto     € 5,00
Motor  € 2,50

Routebeschrijving

Vanuit Rotterdam en Breda
1. A16 volg borden Gorinchem-Nijmegen (A15).
2. A15 direct na de tunnel afslag 22 Alblasserdam-Kinderdijk.
3. Aan het eind van de afrit bij de stoplichten rechtsaf.
4. Bij de volgende stoplichten rechtsaf. Onder het viaduct door. Met de bocht mee naar links, naar boven rijden – de Helling op.
5. Bovenaan de Helling met de bocht mee rechts.
6. Op de Dam om de haven heen naar links, de dijk op. De dijk helemaal volgen tot aan het Kinderdijk entreebord aan de rechterkant. Hierna moet u rechtsaf, dit is de hoofdentree van het molengebied.

Vanaf Gorinchem
1. A15 afslag 22 Alblasserdam-Kinderdijk.
2. Bovenaan afrit bij stoplichten rechtsaf.
3. Bij de rotonde links. Straat uitrijden, bij T-splitsing rechtsaf naar boven – de Helling op.
4. Bovenaan de Helling met de bocht mee rechts.
5. Op de Dam om de haven heen naar links, de dijk op. De dijk helemaal volgen tot aan het Kinderdijk entreebord aan de rechterkant. Hierna moet u rechtsaf, dit is de hoofdentree van het molengebied.

Met de Waterbus

Met de Waterbus

De Waterbus is de ideale manier om ons via het openbaar vervoer te bezoeken. Vanuit Rotterdam of Dordrecht ben je vaak binnen een half uur in Kinderdijk!

Plan je reis
Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Dwars door een Hollands landschap naar Kinderdijk met de bus. Vanaf Rotterdam, Dordrecht of Utrecht. Je stopt recht voor de deur van het Werelderfgoed.

Plan je reis
Met de tourbus

Met de tourbus

Tourbussen maken gebruik van de uit- en instapzone aan de rand van Werelderfgoed Kinderdijk. Van daaruit lopen passagiers zo het molengebied in.

Plan je reis
Met de camper

Met de camper

De molens van Kinderdijk zijn een mooie tussenstop bij een tour door Nederland. Reis je met een camper, bekijk dan de mogelijkheden voor parkeren en overnachten rond Kinderdijk.

Plan je reis
Op de fiets

Op de fiets

Kinderdijk is toegankelijk voor fietsers en ligt op meerdere schitterende nationale fietsroutes, dus plan onze molens in als avontuurlijke tussenstop van je eigen fietstocht!

Plan je reis