plan | Met de auto
plan

Met de auto

Betaald parkeren in Alblasserdam en met de shuttle of fiets naar Kinderdijk.

Met de auto naar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk? Bezoekers aan het Werelderfgoed parkeren de auto aan de Marineweg in Alblasserdam. Om hier te kunnen parkeren is naast een parkeerticket ook een entreeticket voor UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk verplicht. In het dorp Kinderdijk mogen alleen vergunninghouders parkeren.

Matrixborden in Alblasserdam wijzen je de weg naar het parkeerterrein. De kosten voor het parkeren, inclusief het vervoer naar Kinderdijk, zijn € 7,50 per auto. Bestel je parkeerticket online tijdens het aanschaffen van je entreeticket. We beschikken niet over een elektrische paal om fietsen en/of auto’s op te laden.

Adres: Marineweg 3, Alblasserdam

Mindervalide parkeerplaats
Voor mindervaliden is er een parkeerplaats vlak bij het Bezoekerscentrum in Kinderdijk (adres: Nederwaard 1, Kinderdijk).

Bekijk video Bekijk video
Bekijk hier hoe je van de Marineweg naar ons Werelderfgoed komt

Park & Ride

Parkeer de auto in Alblasserdam en met de shuttlebus ben je binnen 10 minuten bij de entree van het Werelderfgoed. Vanaf de parkeerplaats aan de Marineweg rijden dagelijks (tussen 9.00 en 18.00 uur) shuttlebusjes van en naar de entree van het molengebied. Snel en makkelijk.

Park & Bike
Bij aankomst op de parkeerplaats in Alblasserdam is het naast de shuttle busjes ook mogelijk om het Werelderfgoed per fiets te bezoeken. Deze optie zit, voor alle inzittenden, bij de prijs inbegrepen. Fiets over de dijk richting de molens en ontdek dit prachtige gebied vanaf je tweewieler!

Op de fiets naar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Op de fiets naar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Met de camper?

De camper kan op een paar plekken rondom Werelderfgoed Kinderdijk geparkeerd worden. Meer informatie voor campers vind je op deze pagina.

Met de Waterbus

Met de Waterbus

Niets mooier dan een bezoek aan de molens over het water, en de leukste manier om dat te doen is de Waterbus.

Plan je reis
Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Werelderfgoed Kinderdijk is het hele jaar door bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit steden als Dordrecht en Rotterdam stap je voor de ingang van het Werelderfgoed uit!

Plan je reis
Met de tourbus

Met de tourbus

Groepen die met de tourbus naar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk reizen maken gebruik van onze Uit & Instapzone. Voor een groepsbezoek is een reservering altijd noodzakelijk!

Plan je reis
Met de camper

Met de camper

Reis je met een camper? Bekijk dan de mogelijkheden voor parkeren en overnachten rond Kinderdijk.

Plan je reis
Op de fiets

Op de fiets

Kinderdijk is toegankelijk voor fietsers en ligt op meerdere schitterende nationale fietsroutes, dus plan onze molens in als avontuurlijke tussenstop van je eigen fietstocht!

Plan je reis