plan | Met de auto
plan

Met de auto

Kinderdijk ligt tussen Dordrecht en Rotterdam

De auto is niet het ideale vervoermiddel voor een reis naar Kinderdijk. Geen alternatief? Bekijk hier de (parkeer)mogelijkheden.

 

Het aantal parkeerplaatsen bij de entree van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is zeer beperkt. Onze tip: ga met de Waterbus! Leuk, voordelig en gemakkelijk. Kom je toch met de auto? We hebben bij de entree van het molengebied ongeveer 50 betaalde parkeerplaatsen. Adres: Nederwaard 1. 2961 AS Kinderdijk.

Voor een auto betaal je 5 euro, motoren kost 2,50 euro.

Weekenden

Op zaterdag en zondag en op enkele feestdagen is het parkeerterrein van scheepsbouwer Royal IHC beschikbaar. Vanaf daar is het ongeveer tien minuten lopen naar de entree van het molengebied. Daar is het parkeren gratis.

Vanaf parkeerterrein bij IHC is het slechts 700 meter lopen.

Vanaf parkeerterrein bij IHC is het slechts 700 meter lopen.

Tip! overvaren met de pont

Vanuit Rotterdam, Gouda en omstreken is het sneller om met de pont over te varen van Krimpen aan de Lek naar Kinderdijk. In Werelderfgoed Kinderdijk gaat alles over het water, inclusief de beste route om er te komen.

 

Meer informatie
Met de Waterbus

Met de Waterbus

De Waterbus is de ideale manier om ons via het openbaar vervoer te bezoeken. Vanuit Rotterdam of Dordrecht ben je vaak binnen een half uur in Kinderdijk!

Plan je reis
Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Dwars door een Hollands landschap naar Kinderdijk met de bus. Vanaf Rotterdam, Dordrecht of Utrecht. Je stopt recht voor de deur van het Werelderfgoed.

Plan je reis
Met de tourbus

Met de tourbus

Tourbussen maken gebruik van de uit- en instapzone aan de rand van Werelderfgoed Kinderdijk. Groepen moeten altijd hebben gereserveerd!

Plan je reis
Met de camper

Met de camper

De molens van Kinderdijk zijn een mooie tussenstop bij een tour door Nederland. Reis je met een camper, bekijk dan de mogelijkheden voor parkeren en overnachten rond Kinderdijk.

Plan je reis
Op de fiets

Op de fiets

Kinderdijk is toegankelijk voor fietsers en ligt op meerdere schitterende nationale fietsroutes, dus plan onze molens in als avontuurlijke tussenstop van je eigen fietstocht!

Plan je reis