Evenementen | Verlichtingsweek
Evenementen

Verlichtingsweek

2 - 7 september 2019

Van 2 tot 7 september staan onze molens elke avond in de spotlights tijdens onze betoverende Verlichtingsweek. Kom wegdromen in een Hollands sprookjeslandschap, turend naar de glinsterende weerspiegeling van onze verlichte molens op het water. We hebben extra ruime openingstijden, dus kom genieten van ons mooie Werelderfgoed!

 

In de Verlichtingsweek lichten de molens tussen 20.00 en 23.00 uur op als bakens in de duisternis, omdat we ze alle negentien letterlijk in de schijnwerpers zetten. Een schitterende kans voor fotografen om unieke plaatjes te schieten. Toch is het ook voor alle andere bezoekers meer dan de moeite waard om de sfeer te komen proeven, want zo’n prachtig schouwspel zie en beleef je nergens anders ter wereld. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten tijdens de Verlichtingsweek 2018.

Avond fotografiecursus

Of je nu amateurfotograaf bent of jezelf met de echte professionals kunt meten, in de Verlichtingsweek schiet je het ene schilderachtige plaatje na het andere. Als je er zeker van wilt zijn dat je het meeste uit je eigen fotografie haalt, raden we je aan mee te doen met onze speciale avondfotografie workshops. De fotografieworkshops worden verzorgd op een exclusieve locatie, zodat je in alle rust onder begeleiding foto's kunt maken. Overal gloeien de molens op uit het duister, waardoor hun rijzige gestaltes prachtig worden weerspiegeld in het wateroppervlak van de boezems.

Avond fotografiecursus

Exclusieve rondvaart Jantina

Op ons nieuwe beurtschip Jantina - pas recent in de vaart genomen - bieden we een exclusief arrangement aan met een drankje. Een gids neemt je mee aan boord om je alles over Kinderdijk en de unieke omgeving te vertellen. De tocht duurt ongeveer 30 minuten. Meevaren kan voor € 12,50. Of je nu komt voor de mooiste foto's of voor het schitterende schouwspel: onze Verlichtingsweek brengt je Hollands Glorie op z'n best!

Exclusieve rondvaart Jantina

Rondvaart

De verlichte molens van nóg dichterbij bewonderen? Koop een ticket voor één van de rondvaartboten. Dat kan vooraf online, of 's avonds aan de kassa. Onze schippers varen speciaal voor deze gelegenheid tot in de late uurtjes door, dus ga lekker achterover zitten en laat de boot je meevoeren terwijl de prachtig verlichte molens langzaam aan je voorbij drijven.

Na afloop kun je nagenieten met een drankje en een hapje op het terras van de Molenhoek.

Tickets kopen
Rondvaart

Molenmarkt

In het dorp Kinderdijk wordt vrijdag 7 september de traditionele Molenmarkt gehouden. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de locals en de producten die de Alblasserwaard te bieden heeft. Alles is lieflijk aangekleed met verlichte miniatuurmolentjes. De markt is voor zowel bezoekers als dorpsbewoners een terugkerend hoogtepunt in het jaar. Hier geniet je niet alleen van ambachtelijke producten en lekkernijen in een heerlijk sfeertje, maar ook van het intrigerende schouwspel dat wordt verzorgd door de oplichtende molens op de achtergrond. Bovendien trakteer je ook de gemeenschap; de opbrengsten gaan traditiegetrouw naar de vereniging die de Kinderdijkse speeltuin beheert.

Molenmarkt

Tijdens Verlichtingsweek komen onze molens in een heel ander licht te staan

Bekijk video Bekijk video
Proef de sfeer van vorig jaar.

Kom Werelderfgoed Kinderdijk ontdekken

Natuurwerkdag

Natuurwerkdag

Laat de handen wapperen om de molens weer de wind in de zeilen te geven op de Landelijke Natuurwerkdag in Werelderfgoed Kinderdijk.

Lees meer