Evenementen | Verlichtingsweek
Evenementen

Verlichtingsweek

2 t/m 7 sep 2019

Van 2 tot en met 7 september staan onze molens elke avond in de spotlights tijdens onze betoverende Verlichtingsweek. Kom wegdromen in een Hollands sprookjeslandschap, turend naar de glinsterende weerspiegeling van onze verlichte molens op het water. We hebben extra ruime openingstijden, dus kom genieten van ons mooie Werelderfgoed!

 

In de Verlichtingsweek lichten de molens op als bakens in de duisternis, omdat we ze alle negentien letterlijk in de schijnwerpers zetten. Een schitterende kans voor fotografen om unieke plaatjes te schieten. Toch is het ook voor alle andere bezoekers meer dan de moeite waard om de sfeer te komen proeven, want zo’n prachtig schouwspel zie en beleef je nergens anders ter wereld. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten tijdens de Verlichtingsweek 2019.

Rondvaart

De verlichte molens van nóg dichterbij bewonderen? Koop een ticket voor één van de rondvaartboten. Dat kan vooraf online, of 's avonds aan de kassa. Onze schippers varen speciaal voor deze gelegenheid tot in de late uurtjes door, dus ga lekker achterover zitten en laat de boot je meevoeren terwijl de prachtig verlichte molens langzaam aan je voorbij drijven.

Na afloop kun je nagenieten met een drankje en een hapje op het terras van de Molenhoek.

Tickets kopen
Rondvaart

Molenmarkt

In het dorp Kinderdijk wordt vrijdag 6 september de traditionele Molenmarkt gehouden. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de locals en de producten die de Alblasserwaard te bieden heeft. Alles is lieflijk aangekleed met verlichte miniatuurmolentjes. De markt is voor zowel bezoekers als dorpsbewoners een terugkerend hoogtepunt in het jaar. Hier geniet je niet alleen van ambachtelijke producten en lekkernijen in een heerlijk sfeertje, maar ook van het intrigerende schouwspel dat wordt verzorgd door de oplichtende molens op de achtergrond. Bovendien trakteer je ook de gemeenschap; de opbrengsten gaan traditiegetrouw naar de vereniging die de Kinderdijkse speeltuin beheert.

Molenmarkt

Tijdens Verlichtingsweek komen onze molens in een heel ander licht te staan

Bekijk video Bekijk video
Proef de sfeer van vorig jaar.

Kom Werelderfgoed Kinderdijk ontdekken

Molen maaldag september 2019

Molen maaldag september 2019

Op de eerste twee zaterdagen van september zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldagen.

Lees meer
Molen maaldag augustus 2019

Molen maaldag augustus 2019

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 – 17.30 uur in de maand augustus staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Molen maaldag juli 2019

Molen maaldag juli 2019

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 - 17.30 uur in de maand juli staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Natuurwerkdag

Natuurwerkdag

Laat de handen wapperen om de molens weer de wind in de zeilen te geven op de Landelijke Natuurwerkdag in Werelderfgoed Kinderdijk.

Lees meer