Evenementen | Avondfotografie workshop
Evenementen

Avondfotografie workshop

2 - 3 september 2019

Hou je van fotografie? Grijp dan je kans! In de Verlichtingsweek geven professionele fotografen drie unieke workshops over avond- en landschapsfotografie. Met toegang tot bijzondere plekken in het molengebied en heel veel expertise en ervaring om je fotoskills naar een hoger plan te tillen, terwijl de Kinderdijkse molens oplichten tegen de Hollandse avondlucht!

 

Een speciale fotografieworkshop op een bijzondere plek en een buitengewoon moment… Tijdens onze Verlichtingsweek, de eerste week van september, ga je tijdens de avonduren met professionele topfotografen op pad in het wereldberoemde molengebied. Grijp deze unieke kans om de mooiste foto’s te schieten en de nuances van het vak te leren. Je krijgt exclusieve toegang tot stukjes Werelderfgoed waar je normaal niet kunt komen. Experts laten je persoonlijk zien hoe je de mooiste landschappen op de beste manier vastlegt op de gevoelige plaat, terwijl je optimaal gebruik leert maken van de subtiele veranderingen in de overgang van daglicht naar schemer en avond, met speciale aandacht voor het geheimzinnige ‘blauwe uurtje’.

Inschrijving

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk geeft je op 4, 5 en 6 september een onvergetelijke kans om je fotocollectie uit te breiden met de mooiste shots die het Hollandse molenlandschap te bieden heeft. Leer van ervaren professionals Wilco Dragt, Pim van der Maden en Marijn Heuts waarom je over de hele wereld foto’s van de Kinderdijkse molens tegenkomt. Kijk snel wat de mogelijkheden zijn en reserveer een exclusief plekje. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt!

Kies uit vier unieke fotoworkshops, verzorgd door ervaren vakfotografen

Dinsdag 4 september (nog 1 plek)

Fotograaf: Wilco van Dragt.
Slechts één week per jaar zijn de Kinderdijkse molens ’s avonds verlicht. Met name in het blauwe uurtje maak je dan bijzondere foto’s. Vanaf een unieke locatie ondersteunt fotograaf Wilco Dragt je hierbij.

Prijs: € 85,-

Aantal plaatsen: 12.

Unieke locatie: Erf Museummolen Blokweer.

Schrijf je in!
Woensdag 5 september

Fotograaf: Pim van der Maden.

Zonsopgang of zonsondergang; het licht en de kleuren zijn prachtig. Hoe leg je dat vast? Pim van der Maden heeft daar jarenlange ervaring mee en deelt op onderhoudende wijze zijn kennis, waardoor je snel tot betere
resultaten komt. Kijk eens op zijn Instagram: @pimvandermaden

Prijs: € 85,-

Aantal plaatsen: 15.

Unieke locatie: Erf Museummolen Blokweer.

Schrijf je in!
Donderdag 6 september (nog 1 plek)

Fotograaf: Marijn Heuts.

Natuur- en landschapsfotograaf Marijn Heuts vertelt je alles over het fotograferen tijdens het blauwe uurtje. De workshop die Marijn vorig jaar gaf was een klinkend succes.

Prijs: € 85,-

Aantal plaatsen: 15.

Unieke locatie: Erf Museummolen Blokweer.

Schrijf je in!

Basiskennis en materiaal

De Kinderdijkse fotografieworkshops zijn bedoeld voor enthousiaste hobby- en amateurfotografen, die al een beetje ervaring hebben met het maken van mooie foto’s. Elke avond is het om 17:30 uur verzamelen op de parkeerplaats. Om optimaal te genieten en te leren van de workshops vragen onze vakfotografen daarom een zeker minimaal niveau van ervaring en een basale uitrusting aan fotoapparatuur. De volgende voorwaarden zijn bedoeld om jouw workshop zo goed mogelijk te laten verlopen:
● Een digitale spiegelreflex- of spiegelloze camera.
● Een statief.
● Een standaard lens.
● Een groothoeklens (optioneel).
● Basiskennis van het gebruik van je eigen camera; zaken zoals sluitertijd, ISO, en diafragma.

Inschrijvingsvoorwaarden

Door je in te schrijven voor de fotografieworkshop ga je akkoord met deze voorwaarden. Je aanmelding is pas definitief als je betaald hebt.
● Een inschrijving voor één persoon.
● Minimale leeftijd voor de cursus is 12 jaar.
● Prijzen zijn inclusief 21% BTW.
● Houd er rekening mee dat de fotograaf die de cursus geeft uitgaat van minimale ervaring* met je digitale reflexcamera.
● Aantal deelnemers aan de workshop is beperkt: Vol is vol.
● Door je in te schrijven voor deze fotografieworkshop ga je akkoord met onze privacyverklaring.
● Annuleren is niet mogelijk.

*vertrouwd zijn met je camera en weten hoe diafragma, sluitertijd en ISO ingesteld kunnen worden.

Bekijk video Bekijk video
Verlichtingsweek 2017
Verlichtingsweek

Verlichtingsweek

Koop nu je ticket voor de rondvaartboot en aanschouw het spektakel vanaf het water. De museummolens en het bezoekerscentrum zijn 's avonds gesloten, loop vrij rond in het gebied.

Lees meer
Natuurwerkdag

Natuurwerkdag

Laat de handen wapperen om de molens weer de wind in de zeilen te geven op de Landelijke Natuurwerkdag in Werelderfgoed Kinderdijk.

Lees meer