Arrangementen | Stormeind
Arrangementen

Stormeind

vanaf 15 personen - 90 minuten

Neem je hele groep mee op een anderhalf uur durende wandeling tussen de molens. Geniet van alle monumentale hoogtepunten van Werelderfgoed Kinderdijk, terwijl je persoonlijke gids je alles vertelt dat je maar weten wilt over het leven in en rondom een klassieke Hollandse molen.

Laat je meevoeren door de geschiedenis van het molenaarsleven

Met het arrangement Stormeind neemt je gezelschap een persoonlijk kijkje in het leven van de Kinderdijkse molenaars. De groep wordt begeleid door een deskundige gids uit de streek, die in geuren en kleuren vertelt over het molenaarsbestaan en antwoorden heeft op alle vragen die tijdens het bezoek boven komen drijven. Maak in anderhalf uur een ontspannen wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het Werelderfgoed, terwijl je luistert naar het verhaal van de Kinderdijkse strijd tegen het water, verteld vanuit het persoonlijke perspectief van je gids.

Beleef Kinderdijk terwijl je persoonlijke gids vertelt over het Hollandse molenaarsbestaan

Ontdek de hoogtepunten van het Kinderdijkse laagland

Het arrangement Stormeind voert jullie langs de monumentale hoogtepunten van Werelderfgoed Kinderdijk. Bezoek de molenwerkplaats en zie zelf het meesterlijke vakwerk waarmee onze molens worden gemaakt en onderhouden. Terwijl de gids vertelt over de achtergrond van ons wereldberoemde waterbeheer, wandelt de groep naar het bezoekerscentrum Wisboomgemaal voor onze expositie en een multi-screen film over het ontstaan van Kinderdijk. Vervolgens staat aan de overkant van het water museummolen Nederwaard het gezelschap op te wachten. Stap samen met de gids binnen in een echt werkende poldermolen, waar de tijd stil heeft gestaan om je onder te dompelen in het traditionele leven van een Hollands molenaarsgezin. Nu de groep het verhaal van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk van zo dichtbij heeft meegemaakt, zijn er vast weer nieuwe vragen om te beantwoorden. Gelukkig loopt jullie gids de hele tocht met jullie mee, zodat niemand met vraagtekens hoeft achter te blijven.

  • Arrangement Stormeind Boeken?

    • Inclusief gids