Arrangementen | Rondvol
Arrangementen

Rondvol

vanaf 15 personen - 180 minuten

Met ons arrangement Rondvol zie je alles dat het Werelderfgoed Kinderdijk in huis heeft. Van een multiscreen film over de molens en hun geschiedenis tot een rondvaart over de boezems, met een bezoek aan alle twee onze Museummolens en onze Molenaarswerkplaats. Ontdek zo alles over het molenaarsleven.

  • Arrangement Rondvol boeken?

    • Alle zeilen bij. Kinderdijk met alle opties.

Je persoonlijke host neemt je mee over het water

Voor groepen vanaf vijftien personen is het arrangement Rondvol de meest uitgebreide en meest leerzame manier om het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk echt goed te leren kennen. Een persoonlijke gids zit bij het arrangement, getraind om het naadje van de kous te weten over de molens, hun geschiedenis, hun werking en hun bewoners. Samen gaan jullie naar het bezoekerscentrum Wisboomgemaal voor een speciale multiscreen film, waarin het verhaal van Kinderdijk wordt geschetst. Vanaf de enorme machines van het oude dieselgemaal neemt de fluisterboot jullie mee voor een heerlijke rondvaart over het water van de boezems, waar je de mooiste foto’s van de voorbij glijdende molens maakt terwijl de host in geuren en kleuren vertelt over het molenaarsleven in de polders.

Beleef het molenaarsleven in geuren en kleuren

In arrangement Rondvol is ook een bezoek inbegrepen aan allebei onze Museummolens, Blokweer en Nederwaard. Hier zie, hoor en beleef je zelf hoe het was om in een echte molen te leven en te werken. Zo krijgt de hele groep een prachtig inkijkje in een stuk authentieke Hollandse geschiedenis. Je gaat ook naar de molenaarswerkplaats, waar je hoort en meemaakt hoe veel kennis en kunde er komt kijken bij het draaiende houden van onze Kinderdijkse molens. In totaal duurt arrangement Rondvol ongeveer drie uur, dus je kunt je een hele ochtend of middag lekker laten onderdompelen in het spannende verhaal van de Nederlandse strijd tegen het water, maar ook de persoonlijke kant van dat verhaal wordt via de levens van de lokale molenaarsfamilies levendig in beeld gebracht. Zo beleeft het hele gezelschap het Werelderfgoed Kinderdijk echt van binnenuit!