Persinformatie

Met onze ondersteuning maak je dé reportage voor jouw doelgroep
Bekijken

Beleid

Onze molens zijn erg populair. We ontvangen jaarlijks tientallen cameraploegen, journalisten, bloggers en vloggers van over de hele wereld. Zij worden in principe altijd begeleid door de afdeling communicatie van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. Dat is nodig omdat het hier soms heel druk is, de meeste molens bewoond zijn en Kinderdijk in een beschermd natuurgebied ligt. Het is dus noodzakelijk om je vooraf te melden. We helpen je graag om de allermooiste reportage te maken. Zeker aan de meer commerciële partijen brengen we daarvoor een vergoeding in rekening.

Bekijken

Wat is er mogelijk?

Een groot deel van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is alleen toegankelijk voor de bewoners. De meeste molens zijn bewoond. Het is mogelijk om in en bij onze museummolens te filmen en interviews af te nemen, mits het bezoek tijdig van te voren is aangekondigd. Pers die onaangekondigd komt laten we niet toe. Het molencomplex ligt in een uitgestrekt gebied. Apparatuur naar een locatie brengen is vaak een uitdaging. Voor filmploegen hebben we een speciale filmboot. Bijzonder stabiel, voor de prachtigste beelden vanaf het water. Met de elektrische boot brengen we je naar de mooiste plekken en varen we vlak langs de molens. Veel filmploegen willen de boot na gebruik inpakken en meenemen…

Bekijken

Drones

Wij hebben professionele dronebeelden die we gratis ter beschikking stellen aan filmmakers. Dat doen we om het gebruik van drones in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk terug te dringen. Het zijn geweldige apparaten waarmee prachtige beelden kunnen worden gemaakt. Het gebruik ervan leidt echter geregeld tot grote ergernis. Het is belangrijk om rekening te houden met de privacy van de bewoners. Wie vindt het nou leuk om elke week een camera boven zijn hoofd te hebben hangen?

Daarnaast is Werelderfgoed Kinderdijk een Natura 2000-gebied. Planten, vogels en andere dieren vinden er de bescherming die nodig is om de soorten en leefgebieden in stand te houden. Er mag in basis niet zomaar gevlogen in Natura 2000 gebieden wegens mogelijke verstoring van die flora en fauna. Professionals moeten altijd toestemming hebben van de Omgevingsdienst Haaglanden. Voor particulieren zijn er landelijke richtlijnen.

Dronepiloten kunnen op dit moment beboet worden op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Molenlanden wanneer zij aantoonbaar overlast veroorzaken en ter plaatse betrapt worden. De hoogte van de boete liegt er niet om: 410 euro. Wil je tóch zelf beelden maken en beschik je over de juiste papieren? Meld je bij ons, dan informeren wij de molenbewoners.

Bekijken

Trouwfoto's

Het molengebied van Kinderdijk is een prachtig decor voor foto’s van de mooiste dag van je leven. We zien zelfs bruidsparen die vanuit het buitenland speciaal hier naartoe vliegen. Waar anders dan in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk laat je zien dat je van elkaar en van Nederland houdt? Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Edo Anceaux
Begeleiding tijdens bezoek

We ontvangen jaarlijks tientallen cameraploegen, journalisten, bloggers en vloggers van over de hele wereld. De afdeling communicatie van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk helpt je graag om de allermooiste reportage te maken voor krant, tijdschrift, tv, radio of internet.