Pers, drones, beeld en geluid

Wie, wat (niet) & waar. Maar dan vooral hoe? Voor het beste resultaat.
Bekijken

Mag ik drones gebruiken?

Drones zijn geweldige apparaten die prachtige beelden kunnen maken. Wij vinden dat echt. Helaas is het wel zo dat er bijvoorbeeld sinds 2016 ruim tweehonderd vluchten zijn gemeld door onze bewoners. Dit zorgt voor veel ergernis.
Daarnaast is Werelderfgoed Kinderdijk een Natura 2000 gebied. Planten, vogels en andere dieren vinden er de bescherming die nodig is om de soorten en leefgebieden in stand te houden. Hierboven mag er absoluut niet gevlogen worden met een drone. Denk aan de privacy van onze molenbewoners, maar ook aan de vogels die hier komen voor hun rust.

Het vliegen met drones binnen Werelderfgoed Kinderdijk is alleen toegestaan met een vergunning en toestemming van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.

 

 

 

Bekijken

Heb ik een vergunning nodig voor een drone?

Jazeker. Mocht je toch willen vliegen met een drone moet je hiervoor een vergunning aanvragen.

Deze moet je aanvragen bij omgevingsdienst Haaglanden. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk verleent geen vergunningen maar vraag wel toestemming bij ons.

Heb je een vergunning gekregen? Meld dit dan ook zeker bij ons. Wij informeren de molenbewoners.

Bekijken

Kan ik overal komen?

Ons gebied is toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Toch kunnen ook zij niet overal komen. Apparatuur naar een lokatie brengen is daarom ingewikkeld. Voor dat doel kunnen we een speciaal ontwikkelde filmboot aanbieden. Een electrisch aangedreven platform met zitgelegenheid van zo’n zes bij drie meter, bijzonder stabiel. Bijkomend voordeel is dat er prachtige beelden zijn te maken vanaf het water. Veel filmploegen willen de boot na gebruik inpakken en meenemen…

Bekijken

Mag ik zonder afspraak filmen?

We kunnen veel regelen. Onze molens zijn erg populair bij beeldmakers. Gemiddeld ontvangen we ruim veertig verzoeken per jaar om te mogen filmen. Dit heeft nogal wat gevolgen. Het merendeel van onze molens is bewoond. Bovendien zijn we een beschermd vogel- en natuurgebied, vermeld op de Natura2000-lijst. Alle filmploegen worden daarom door ons begeleid en gepland. Bijkomend voordeel: we zijn erg ervaren met beeld en kennen het gebied.

Jan-Dirk Verheij
Pers, beeld en geluid

Werelderfgoed Kinderdijk verwelkomt jaarlijks vele journalisten en filmploegen uit alle hoeken van de hele wereld. Wij helpen je graag om hier zo goed mogelijk te werken.