Pers, beeld en geluid

Wie, wat, waar. Maar dan vooral hoe? Voor het beste resultaat.
Bekijken

Mag ik zonder afspraak filmen?

We kunnen veel regelen. Onze molens zijn erg populair bij beeldmakers. Gemiddeld ontvangen we ruim veertig verzoeken per jaar om te mogen filmen. Dit heeft nogal wat gevolgen. Het merendeel van onze molens is bewoond. Bovendien zijn we een beschermd vogel- en natuurgebied, vermeld op de Natura2000-lijst. Alle filmploegen worden daarom door ons begeleid en gepland. Bijkomend voordeel: we zijn erg ervaren met beeld en kennen het gebied.

Bekijken

Mag ik drones gebruiken?

Drones zijn geweldige apparaten die prachtige beelden kunnen maken. Wij vinden dat echt. Helaas is het wel zo dat er bijvoorbeeld in 2016 ruim tachtig vluchten zijn gemeld door onze bewoners. Dit zorgt voor veel ergernis. Wil je gebruik maken van een drone, meldt dan dan. Dan zullen we kijken wat er mogelijk is. Wij kunnen in zo’n geval de omwonenden en bezoekers informeren over de reden en het doel van de dronevlucht.

Bekijken

Kan ik overal komen?

Ons gebied is toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Toch kunnen ook zij niet overal komen. Apparatuur naar een lokatie brengen is daarom ingewikkeld. Voor dat doel kunnen we een speciaal ontwikkelde filmboot aanbieden. Een electrisch aangedreven platform met zitgelegenheid van zo’n zes bij drie meter, bijzonder stabiel. Bijkomend voordeel is dat er prachtige beelden zijn te maken vanaf het water. Veel filmploegen willen de boot na gebruik inpakken en meenemen…

Peter Paul Klapwijk
Pers, beeld en geluid

Werelderfgoed Kinderdijk verwelkomt jaarlijks vele journalisten en filmploegen uit alle hoeken van de hele wereld. Wij helpen je graag om hier zo goed mogelijk te werken.