Wandelen in Kinderdijk en de Alblasserwaard

In Kinderdijk en diens directe natuurrijke omgeving kunt u prachtig wandelen. En- of meerdaagse wandeltochten leiden u niet enkel door het schitterende Kinderdijkse molencomplex, maar door de volledige Alblasserwaard. Dit uitgestrekte veenweidegebied behoort tot ’s Neerlands mooiste wandellocaties. U kunt er gebruikmaken van de vele goed onderhouden wandelpaden, maar ook avontuurlijk off-track gaan.

Tip: Tijdens uw wandeltocht in Kinderdijk bent u van harte welkom bij Bezoekerscentrum Wisboomgemaal. Dit is de perfecte locatie voor een tussenstop waar u meer te weten komt over het Kinderdijk molencomplex en rustig van een drankje kunt genieten…

Lange afstand wandelpaden


Kinderdijk is de plek waar de rivieren Noord en Lek samenkomen. De belangrijkste wandelpaden die Kinderdijk kruisen zijn het Floris V-pad en het Grote Rivierenpad. Beide lange afstand wandelpaden (LAW) lenen zich bij uitstek voor een flinke wandeltocht. Mocht Kinderdijk voor u deel uitmaken van een meerdaagse wandeltocht, dan kunt u uitstekend overnachten in n van de gezellige Bed & Breakfasts die Kinderdijk rijk is.

Korte wandelingen


Ook korte, eendaagse wandeltochtjes zijn absoluut de moeite waard, want Kinderdijk vormt een ideale uitvalsbasis om de uitgestrekte polders van de Alblasserwaard te verkennen. Vanaf de dijk bij het Kinderdijkse molencomplex kunt u het bewegwijzerde Kinderdijkpad volgen; dit betreft een schitterende wandeling van 9 tot 12 kilometer die u over lokale verharde paden en grasdijken voert. Het mooie van deze wandelroute is dat u continu uitzicht houdt op de molens en het omliggende natuurrijke gebied!

Auto parkeren


Voor het parkeren van uw auto dient u de aanwijzingen op de borden te volgen. Parkeren nabij de entree van het molencomplex kost 5 euro. Op het nabijgelegen IHC-terrein (op plusminus 800 meter afstand van de toegang tot het molengebied) kunt u gratis parkeren; doordeweeks is hier een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Desgewenst kunt u natuurlijk ook naar Kinderdijk komen fietsen!

Kortom: voor wandelliefhebbers is een dagje weg of meerdaagse wandeltocht rondom het molencomplex te Kinderdijk een absolute aanrader! Een heerlijk uitje in een oer-Hollands natuur- en cultuurlandschap…

Groepsarrangementen