Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Tijdens uw dagje weg in Kinderdijk bent u van harte welkom bij Bezoekerscentrum Wisboomgemaal. Het bezoekerscentrum is ook de perfecte locatie voor een rustmoment tijdens uw wandeltocht of fietsroute door de omgeving. Het centrum is gesitueerd in een voormalig stoomgemaal. U kunt hier op uw gemak rondkijken, iets drinken en een mooie souvenir uitzoeken. U vindt bij Bezoekerscentrum Wisboomgemaal tevens een VVV i-punt: een digitale zuil met allerlei handige toeristische informatie over de omgeving.

Expositie & multiscreen film Kinderdijk


In de voorzaal van het Wisboomgemaal vindt u een kleine expositie. Vervolgens kunt u de indrukwekkende machinekamer van het Wisboomgemaal verkennen. Te midden van de vliegwielen en centrifugaalpompen kunt u hier op zes schermen een film bekijken over het molengebied van Kinderdijk. De film is ondertiteld in vier talen.

Molens Kinderdijk: horeca & souvenirs


Het bezoekerscentrum huist een bescheiden horeca-aanbod, bestaande uit koffie, thee en frisdrank. Kom even lekker tot rust terwijl u op het terras of een van de picknickbanken heerlijk geniet van het schitterende uitzicht op de karakteristieke windmolens. Vindt u het leuk om een herinnering over te houden aan uw uitje bij Werelderfgoed Kinderdijk of zoekt u een leuk cadeautje uit de omgeving? Dan helpt de souvenirshop in het bezoekerscentrum u graag verder.

Steun UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk


Met uw bezoek aan het Wisboomgemaal helpt u het unieke Werelderfgoed Kinderdijk voort te bestaan. De opbrengsten van het bezoekerscentrum en de entreegelden gaan namelijk rechtstreeks naar het onderhoud en beheer van het Kinderdijkse molengebied.

Plan daarom een dagje weg naar Kinderdijk, bezoek het Kinderdijkse molencomplex en steun dit unieke, iconische en oer-Hollandse Werelderfgoed in diens voortbestaan!

Groepsarrangementen