Verlichtingsweek

Van maandag 4 tot en met zaterdag 9 september 2017 worden de wereldberoemde molens van het Werelderfgoed Kinderdijk 's avonds in de schijnwerpers gezet. De verlichting van het molencomplex van Werelderfgoed Kinderdijk zorgt voor een schitterend schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt. Dit aantrekkelijk lichtspektakel is elke avond te bekijken tussen 20.30 en 23.00 uur.

De historische poldermolens zijn te zien vanaf het vrij toegankelijke fiets- en wandelpad dat dwars door het molengebied loopt. Een wandeling door het molengebied is gratis.

De souvenirwinkel “De Molenhoek” is speciaal voor de Verlichtingsweek in de avond geopend. Ook varen de twee rondvaartboten langer door Kinderdijk waardoor u nog mooiere foto’s vanaf het water kunt maken.

Het naastgelegen dorp Kinderdijk zorgt bovendien voor een sprankelende lichtsfeer, met gevelverlichting op de huizen en verlichte ‘dijkmolens' langs de Lekdijk. Op vrijdagavond tijdens de lichtweek is er een gezellige Molenmarkt met ruim zeventig verlichte kraampjes. Deze jaarlijkse markt wordt nabij het molencomplex gehouden. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is ook aanwezig op braderie met de verkoop van souvenirs door de vrijwilligers.