Het gebied | De Natuur
Het gebied

De Natuur

Klassiek Hollands landschap

Tussen je bezoek aan de museummolens en gemalen geniet je in ons Werelderfgoed van de prachtige natuur. Elk jaargetijde heeft zijn charme in dit klassiek Hollandse landschap.

 

 

 

Uniek landschap

Optimaal genieten van de schoonheid van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk doe je door online entreetickets te bestellen. Daarmee krijg je vier uur lang toegang tot onze bezoeklocaties en stap je op één van onze rondvaartboten. In dit prachtige gebied leeft een rijke verzameling van planten en dieren. In en om Kinderdijk krijg je alle ruimte om te genieten van een landschap waarin schilderachtige bomenrijen, wuivende rietkragen en kabbelende watertjes je het gevoel geven dat je een schilderij van een Hollandse Meester binnen bent gewandeld.

Achtergrond

Zeldzame vogels in beschermd gebied

In Kinderdijk zie je niet alleen bijzondere molens, maar als je goed kijkt ontdek je ook zeldzame vogels! De moerassige rietkragen zijn een perfecte schuilplaats voor zeven bijzondere en bedreigde vogelsoorten, waaronder de prachtige purperreiger. Daarom is de Alblasserwaard aangesloten bij het grote Europese project Natura 2000. Elk jaar wordt de populatie purperreigers geteld door vrijwilligers. Neem je verrekijker en je fotocamera mee, want mooie plaatjes schieten is kinderspel in de schitterende natuur van dit zeldzame Oud-Hollandse landschap!

Zeldzame vogels in beschermd gebied

Fotografie

De molens beschermen hier niet alleen de mensen tegen het water: ook kwetterende weidevogels, vossen, marters, kikkers en salamanders vinden hier een droog en veilig heenkomen. Kinderdijk is daardoor een fantastische plek voor de mooiste natuurfoto’s en landschapsfotografie. Een dergelijk natuurlandschap vind je nergens!

Kom wandelen, fietsen, varen, beleven en genieten

Tussen de malende molens van Kinderdijk wemelt het van de planten en dieren. Hier vinden vogels, insecten, knaagdieren en andere soorten al sinds mensenheugenis een thuis. De oude polderwegen en dijkjes bieden geweldige fiets- en wandelroutes door het molenlandschap, waar natuur en mensenwerk samensmelten tot een unieke belevenis van natuurschoon en rijke geschiedenis.

Raapzaad

Raapzaad

Meer info

Elk jaargetijde heeft zijn eigen natuur. Raapzaad is een teken van de lente.

Fiets- en wandelroutes

Stap of fiets in Kinderdijk zelf het avontuur binnen en beleef Nederland Waterland zoals het eeuwen geleden was. Neem je eigen fiets mee, of huur er eentje direct om de hoek. Kinderdijk is aangesloten op de mooiste wandel- en fietsroutes van Nederland, dus voor een ontspannen, gezond dagje uit in de natuur zit je hier goed! Je ruikt het water en hoort de wieken en de vogels, terwijl de frisse bries de Hollandse wolkenluchten traag voorbij laat rollen.

Bestel tickets
De Omgeving

De Omgeving

Een bezoek aan Kinderdijk is perfect te combineren met fietstochten en wandelingen door het polderland: een prachtige omgeving voor een dagje uit en de mooiste foto's!

Lees meer
Dorpen & steden

Dorpen & steden

Vanuit Kinderdijk ben je op de fiets, met de Waterbus, de auto, of de bus snel in de mooiste historische steden van Holland, voor een compleet dagje uit met het hele gezin.

Lees meer