| Molenles in de klas

Molenles in de klas

Gratis digitaal beschikbaar

Wanneer een bezoek aan Kinderdijk er (op dit moment) niet inzit, biedt ons gratis lesmateriaal uitkomst. Leer in de klas alles over de wereldberoemde Kinderdijkse molens!

Een deel van het lesmateriaal is ontwikkeld door de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) en UNESCO Werelderfgoed Nederland. Hoe werkt een molen precies? Waarom zijn ze ooit gebouwd? Hoeveel water kan een molen wegpompen? In Kinderdijk zijn bijna alle facetten van 7,5 eeuw watermanagement terug te zien.

Bekijk video Bekijk video
Ook Het Klokhuis bezocht Kinderdijk.

Leerlijnen

We bieden lesstof aan voor de groepen 5-6, 7-8 en de drie eerste klassen op het voortgezet onderwijs. Leerlingen en studenten leren wat Werelderfgoed Kinderdijk inhoudt en wat het zo uniek maakt in de wereld. Ze leren respect te hebben voor het verleden, wat het leven onder de zeespiegel betekent en dat we ook in de toekomst zorgvuldig met waterbeheer moeten omgaan.

Groepen 5-6: De molens van Kinderdijk Handleiding voor groepen 5-6 Groepen 7-8: Werelderfgoed Kinderdijk Handleiding voor groepen 7-8 VO 1-2-3: Kinderdijk als inspiratiebron voor de kunsten Handleiding voortgezet onderwijs Stappenplan voor een spreekbeurt