| Herfst in Kinderdijk

Herfst in Kinderdijk

Geniet van de prachtige omgeving in en rondom Werelderfgoed Kinderdijk

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk: dit icoon van Holland is dé plek voor een leuk dagje uit. Ook voor de wat jongere kinderen is er meer dan genoeg te zien, doen, leren en ontdekken.

Kinderdijk is één van de twaalf Werelderfgoederen in het Koninkrijk der Nederlanden. Een plek die je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben! Beleef deze herfst een onvergetelijk, educatief dagje uit in ons beeldschone Werelderfgoed.

  • Bezoek de twee molenmusea
  • Geniet van een adembenemend uitzicht aan boord van onze rondvaartboot
  • Tijdens onze nieuwe speurtocht leren en ontdekken kinderen spelenderwijs over Kinderdijk
Bestel jouw tickets

Spelenderwijs leren en ontdekken

Ook voor de wat jongere kinderen is er meer dan genoeg te zien, doen, leren en ontdekken. Deze herfstvakantie hebben we voor onze jongere bezoekers (5 t/m 12 jaar) een nieuwe speurtocht onderweg naar Museummolen Blokweer. Ontdek de verschillende plekken in ons Werelderfgoed en kom spelenderwijs alles te weten over de molens van Kinderdijk. Eenmaal aangekomen bij Museummolen Blokweer ervaar je hoe het leven er in de jaren ’50 van de vorige eeuw uitzag. Zodra je de Blokweer binnenwandelt maak je een sprong terug in de tijd. Op het erf zie je dat een paar geiten en een moestuintje vroeger hard nodig waren om een heel gezin in leven te houden. Hier lopen de molenaars rond in originele klederdracht. ’s Avonds als ze naar huis gaan trekken ze hun spijkerbroek weer aan hoor, maar tijdens je bezoek doen ze alles om je het gevoel te geven van het vroegere leven in en om een molen. Romantisch, zeker, maar ook bikkelhard!

Meer over de speurtocht
Kom meer te weten over het molenaarsleven bij Museummolen Blokweer.

Kom meer te weten over het molenaarsleven bij Museummolen Blokweer.

Stap aan boord

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk draait van begin tot eind om water. Alle molens, gemalen, dijken en boezems werken samen om het water in het gebied – letterlijk – in goede banen te leiden. Zo ontstond hier het karakteristieke en oer-Hollandse polderlandschap.

Stap tijdens je dagtrip aan boord van onze rondvaartboot. Ideaal om eens rustig wat mooie foto’s te maken van dit unieke Nederlandse Werelderfgoed. Het uitzicht is fenomenaal! Je entreeticket is ook het opstapbewijs voor onze rondvaartboot. Je bepaalt je eigen koers. De boot vaart de hele dag. Bij een (te) harde wind of tijdens een vorstperiode gaat zij uit de vaart. Een plek reserveren is niet mogelijk.

Hapje en een drankje

Een dagje Kinderdijk is niet compleet zonder een bezoek aan ons Kinderdijk-café. Bij een buitje kun je hier lekker warm schuilen met een heerlijke warme chocomel, uiteraard mét slagroom.

Het Bezoekerscentrum
  • Oer-Hollands dagje uit

    • Dat doe je natuurlijk in Kinderdijk.