| Op pad met een gids

Op pad met een gids

Groepsuitje met lokale kennis en verhalen

Als je echt alles wilt weten over het leven in en om de molens van Kinderdijk, dan is het de moeite waard om één van onze gidsen in te schakelen. Je eigen gids met persoonlijke verhalen en een schat aan kennis, maakt je groepsuitje nóg specialer. Ervaar het verhaal van wind, wieken en waterkracht met je eigen lokale expert!

Hollandse geschiedenis

Hoe is het eigenlijk om je leven te leiden in een gebied dat onder de zeespiegel ligt? Misschien sta je er niet dagelijks bij stil, maar hier in de polders van de Alblasserwaard wonen en werken de mensen al eeuwen tussen de molens, terwijl het water onder hun voeten weg wordt gemaald. Wie met een groep het Werelderfgoed Kinderdijk bezoekt, kan door één van onze gidsen te reserveren een extra dimensie toevoegen aan een fascinerend dagje Hollandse geschiedenis.

  • Benieuwd naar onze arrangementen?

    • Haal alles uit je bezoek
Uitleg over waterbeheersing in Hollands laagland.

Uitleg over waterbeheersing in Hollands laagland.

Onze gidsen hebben allemaal een persoonlijke band met de molens van Kinderdijk en de polders eromheen. Vrijwel allemaal wonen ze in de regio en ze zijn vrijwillig werkzaam bij de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). Als je met een gezelschap een rondleiding boekt word je bij aankomst opgewacht door je gids, die staat te trappelen om je alles te vertellen over het molenaarsleven, de natuur in de streek en de geschiedenis van de Nederlandse strijd met het water. Beleef de geschiedenis uit de eerste hand met je eigen gids in Kinderdijk!

  • Met een gids het gebied in

    • Kom alles te weten over ons Werelderfgoed

Ontmoet onze vrijwilligers van het Werelderfgoed

Ontmoet onze vrijwilligers van het Werelderfgoed