| Wandelen door laagland

Wandelen door laagland

Een levensecht schilderij van Hollandse meesters

De prachtige natuur en de culturele rijkdom van de Alblasserwaard nodigen je uit om de meest fantastische wandelingen te maken. Genieten in het weidse polderland in en rondom UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, waar schitterende wolkenluchten, groene weides, lieflijke oude dorpjes en heel veel meer op je wachten…

Wandelroutes

Wie het oude landschap vol wind, water en weilanden goed wil leren kennen kan het beste de wandelschoenen meenemen. Door de uitgestrekte polders in het Groene Hart van Zuid-Holland, waar de Alblasserwaard deel van uitmaakt, lopen genoeg schitterende wandelroutes om een hele vakantie mee te vullen. Maar ook voor wie alleen even lekker wil uitwaaien is er altijd een mooie, korte route te vinden.

Brengt de wandelroute je direct langs de molens van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk? Vergeet dan niet vooraf online je entreeticket te kopen voor toegang tot onze bezoeklocaties! Bij onze souvenirwinkel in het bezoekerscentrum zijn diverse wandelrouteboekjes verkrijgbaar. Het bezoekerscentrum is een ideaal startpunt om te beginnen aan je wandeltocht door oer Hollands landschap.
Tip: Kinderdijkpad (7.5 km) loopt dwars door het Werelderfgoed. Ben je gek van de natuur? Dan is wandelroute Polderhoppen & Vogel-spotten (17 km), een echte aanrader!

Stap na stap omgeven door molens, water en riet.

Stap na stap omgeven door molens, water en riet.

Schilderachtig

Wandel over oude weggetjes en machtige dijken, terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht over een polderlandschap dat zo vlak en weids is dat je jezelf er haast in zou verliezen. Geniet van rijen ritselende populieren, kromme oude knotwilgen en wuivende riethalmen langs de waterkant. Ontdek reigers, grutto’s en tureluurs terwijl hoog in de Hollandse wolkenlucht de kiekendief en de buizerd langzaam rondcirkelen. De silhouetten van molens en karakteristieke kerktorens verraden van kilometers afstand waar de schilderachtige polderdorpjes verscholen liggen. Geniet wandelend van de rust en de schoonheid van een land onder zeeniveau, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan!