| Rondvaartboot

Rondvaartboot

Zie de molens langzaam aan je voorbij trekken

Laat het indrukwekkende Werelderfgoed vanaf het water aan je voorbij glijden. Ga zitten op één van onze rondvaartboten en geniet!

Hollands polderlandschap

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk draait van begin tot eind om water. Alle molens, gemalen, dijken en boezems werken samen om het water in het gebied – letterlijk – in goede banen te leiden. Zo ontstond hier het karakteristieke en oer-Hollandse polderlandschap. Ook tijdens onze Verlichtingsweek 2020 kun je genieten vanaf het water!

Met je onlineticket mag  je op alle boten stappen. Je bepaalt je eigen koers. Vanwege de beperkingen door Covid-19 is het aantal plaatsen op een boot beperkt. Volg altijd de aanwijzingen op van onze schippers! De rondvaartboten varen de hele dag. Alleen bij een harde wind gaan zij uit de vaart. Een plek reserveren is niet mogelijk.

Geniet van het fraaie uitzicht. Links: de Cruiser. Rechts: de Hopper.

Geniet van het fraaie uitzicht. Links: de Cruiser. Rechts: de Hopper.

Hopper

De Hoppers Prins Friso en Prinses Beatrix maken rondes langs de molens. De Prins Friso vaart vanaf de steiger aan de Middelkade naar Museummolen Blokweer en terug. De Prinses Beatrix vertrekt vanaf de steiger nabij Hulpgemaal De Fabriek en vaart heen en weer naar Museummolen Overwaard.

Cruiser

Met onze Cruiser maak je een tour van 30 minuten langs de prachtige molens van de Overwaard. Ideaal om eens rustig wat mooie foto’s te maken. Het uitzicht is fenomenaal! De Cruiser eindigt waar ie begint: de aanlegsteiger vlakbij de brug bij het Bezoekerscentrum. Vanaf hier kun je perfect verder met je molenavontuur, met uitgeruste benen en een goed overzicht van het molengebied.

Tussen de banken zijn schermen geplaatst.

Tussen de banken zijn schermen geplaatst.

Mindervalide

Beide rondvaartboten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Aan boord zijn voldoende bankjes om even tot rust te komen. Wie de Hollandse wind in de haren wil voelen kan aan dek blijven, maar op de Hoppers en de Cruiser zijn ook overdekte zitplaatsen.