| Rondvaart: wat een uitzicht!

Rondvaart: wat een uitzicht!

Rondvaartboot inbegrepen in ticket

Met je entreeticket stap je ook op één van onze rondvaartboten. Dagelijks varen er minimaal twee door onze boezems. Laat het indrukwekkende Werelderfgoed vanaf het water aan je voorbij glijden.

Hollands polderlandschap

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk draait van begin tot eind om water. Alle molens, gemalen, dijken en boezems werken samen om het water in het gebied – letterlijk – in goede banen te leiden. Zo ontstond hier het karakteristieke en oer-Hollandse polderlandschap.

Je entreeticket is ook het opstapbewijs voor één van onze rondvaartboten. Je bepaalt je eigen koers. Vanwege de beperkingen door Covid-19 is het aantal plaatsen op een boot beperkt. Volg altijd de aanwijzingen op van onze schippers! De rondvaartboten varen de hele dag. Bij een (te) harde wind of tijdens een vorstperiode gaan zij uit de vaart. Een plek reserveren is niet mogelijk.

Heerlijk ontspannen met je gezin.

Heerlijk ontspannen met je gezin.

Stap aan boord

Tijdens je dagtrip varen er minimaal twee rondvaartboten. Ideaal om eens rustig wat mooie foto’s te maken van dit unieke Nederlandse Werelderfgoed. Het uitzicht is fenomenaal! Op de steiger naast het Bezoekerscentrum stap je op de Jantina, die vaart in de Lage Boezem van de Nederwaard. De Hopper vaart een vaste route en brengt je bij Museummolen Overwaard en Museummolen Blokweer. Startpunt is de steiger langs de Middelkade. Beide rondvaartboten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

De steiger bij Museummolen Overwaard.

De steiger bij Museummolen Overwaard.