| Rondvaartboot

Rondvaartboot

Zie de molens langzaam aan je voorbij trekken

De monumentale molens bekijken vanaf het water kan op één van onze rondvaartboten. Geniet op je gemak van het door en door Hollandse landschap.

Hollands polderlandschap

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk draait van begin tot eind om water. Alle molens, gemalen, dijken en boezems werken samen om het water in het gebied – letterlijk – in goede banen te leiden. Zo ontstond hier het karakteristieke en oer-Hollandse polderlandschap.

Een rondvaart zit niet inbegrepen bij het entreeticket. Je moet hiervoor een apart (e-)ticket aanschaffen. Je kunt kiezen uit de rondvaartboten de Hopper Prins Friso en de Cruiser Vos & Zn.

  • Bekijk Kinderdijk vanaf het water

    • Koop je rondvaartboottickets online
  • Arrangement Duiker

    Varen door Kinderdijk met een groep?

    • Langs de molens met je eigen schipper

Hopper

De Hopper Prins Friso vaart het hele jaar. Hij maakt rondes van ongeveer een half uur en stopt op vier plekken: het vertrekpunt aan de steiger bij Hulpgemaal De Fabriek, aan de Middelkade en bij de museummolens Nederwaard en Blokweer. Met je rondvaartboot (e-)ticket mag je bij alle bezoekpunten in- en uitstappen. Je bepaalt je eigen koers.

Cruiser

Vaart niet van 1 november tot en met 31 maart.

Met onze Cruiser maak je een tour van 30 minuten langs de prachtige molens van de Overwaard. Ideaal om eens rustig wat mooie foto’s te maken. Het uitzicht is fenomenaal! De Cruiser eindigt waar ie begint: de aanlegsteiger vlakbij de brug bij het Bezoekerscentrum. Vanaf hier kun je perfect verder met je molenavontuur, met uitgeruste benen en een goed overzicht van het molengebied.

Geniet van het fraaie uitzicht. Links: de Cruiser. Rechts: de Hopper

Geniet van het fraaie uitzicht. Links: de Cruiser. Rechts: de Hopper

Vaartijden

De schippers van de Cruiser en de Hopper beginnen met hun rondes bij openingstijd. Een half uur voor sluitingstijd maken ze hun laatste tocht van de dag. Let op; onze openings- en sluitingstijden verschillen van seizoen tot seizoen. Een plek reserveren kan niet, bij de steigers wordt de volgende vaart aangegeven op een klok. Bij slecht weer kan het gebeuren dat er niet wordt gevaren. In dat geval krijg je geld terug voor al eerder online gekochte rondvaartboottickets.

Beide rondvaartboten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Aan boord zijn voldoende bankjes om even tot rust te komen. Wie de Hollandse wind in de haren wil voelen kan aan dek blijven, maar op de Hopper en de Cruiser zijn ook overdekte zitplaatsen.

Routes van de Hopper en de Cruiser.

Routes van de Hopper en de Cruiser.