| Museummolens

Museummolens

Elke molen vertelt eigen verhaal

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk: een unieke dagtrip in Nederland! Drie van onze molens zijn dagelijks geopend voor publiek. Elk met een eigen, uniek verhaal. Met je entreeticket bezoek je ze alle drie.

Dagtrip

Nergens in Nederland vind je zo veel molens bij elkaar als in Kinderdijk. De negentien molens zijn sinds 1997 UNESCO Werelderfgoed. Museummolen Nederwaard begroet al tientallen jaren bezoekers uit alle uithoeken van de wereld. Gebouwd in 1738, maar nog altijd in uitstekende conditie. Zie, hoor en voel zelf hoe Museummolen Nederwaard bijna drie eeuwen na de bouw nog altijd soepeltjes zijn omwentelingen maakt. Ook de winter is uitermate geschikt voor een dagtrip aan onze iconische molens.

Onze geiten Milly en Molly bij Museummolen Blokweer.

Onze geiten Milly en Molly bij Museummolen Blokweer.

Monumenten

Bij Museummolen Blokweer ervaar je hoe het leven er in de jaren ’50 van de vorige eeuw uitzag. Een bezoek aan dit monument uit 1630 is zeker voor gezinnen een must. In Museummolen Overwaard en naastgelegen educatieschuur staat alles in het teken van techniek. Deze molen uit 1740 was het enige exemplaar dat het water twee kanten op kon malen. Museummolen Overwaard is alleen te bezoeken met een van onze rondvaartboten.