| Loop door onze museummolens

Loop door onze museummolens

Elke molen vertelt eigen verhaal

Onze drie museummolens zijn vrijdag t/m geopend voor publiek. Binnen je gekozen tijdslot bepaal je zelf hoe lang je rondsnuffelt in deze unieke, eeuwenoude bouwwerken.

Museum

Museummolen Nederwaard begroet al tientallen jaren bezoekers uit alle uithoeken van de wereld. Gebouwd in 1738, maar nog altijd in uitstekende conditie. Alles herinnert aan de sfeer van vroeger. Je waant je een tijdreiziger door een samenspel van historische zwart-witfoto’s, spullen zoals ze door de molenaarsgezinnen zijn gebruikt en natuurlijk de machtige, kloppende houten harten van de molens zelf. Kijk je uit op de smalle, steile trappen?

Onze geiten Milly en Molly bij Museummolen Blokweer.

Onze geiten Milly en Molly bij Museummolen Blokweer.

Monumenten

Een bezoek aan Museummolen Blokweer is zeker voor gezinnen een must. Hier ervaar je hoe het leven eruit zag in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Kinderen ontdekken het prachtige erf, dat je gerust een buitenluchtmuseum kunt noemen, en de in 1630 gebouwde molen aan de hand van een educatieve speurtocht.

In Museummolen Overwaard en naastgelegen educatieschuur staat alles in het teken van techniek. Deze molen uit 1740 was het enige exemplaar dat het water twee kanten op kon malen. Aanschouw zelf de indrukwekkende schepraderen. Museummolen Overwaard is alleen te bezoeken met een van onze rondvaartboten.

Bestel tickets
Vergaap je aan de techniek in Museummolen Overwaard.

Vergaap je aan de techniek in Museummolen Overwaard.