| Perfect uitstapje voor hele familie

Perfect uitstapje voor hele familie

Met het gezin de molens bewonderen

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk leent zich uitstekend voor een bezoek met het gezin. Ook voor de wat jongere kinderen is er meer dan genoeg te zien, doen, leren en ontdekken.

Museummolen Blokweer met zijn prachtige erf is voor kinderen misschien wel de leukste locatie in het molencomplex. De bijzondere molen uit 1630 vind je aan de rand van het gebied. Een bezoek is inbegrepen bij het entreeticket. Kinderen kunnen zich er uitleven tijdens een ontdekkingstocht door de molen en over het erf. De nadruk ligt op het educatieve aspect. Op speelse wijze en in hun eigen tempo leren de kinderen alles over het vroegere leven op de oudste molen in Kinderdijk.

Jaren '50

Vooral in het voorjaar en de zomer is het heerlijk toeven bij De Blokweer. Je stapt er zo het leven van de jaren ’50 van de vorige eeuw binnen. Ontdek hoe de vroegere bewoners kookten, de was deden, ontspanden en sliepen. Onze molenaars laten zien hoe de bijna 400 jaar oude molen nog altijd werkt. Deze museummolen maakt elk jaar misschien wel een miljoen omwentelingen! Op het erf scharrelen diverse dieren rond, onder meer onze geiten Milly en Molly.

Het idyllische erf bij Museummolen Blokweer.

Het idyllische erf bij Museummolen Blokweer.

Met rondvaartboot De Hopper Prins Friso is het mogelijk te pendelen tussen de verschillende bezoeklocaties. In het Wisboomgemaal ontdek je achter onze poldertafel zelf hoe de Kinderdijkse molens werken. Draaien maar aan die knoppen! Misschien is een carrière als molenaar wel iets voor jou….. En uiteraard mag een bezoek aan Museummolen Nederwaard niet ontbreken! Daar ervaar je hoe het is om in zo’n kleine bedstee te slapen en misschien heeft de molenaar wel tijd om met je op de foto te gaan. In Hulpgemaal De Fabriek zie je een multi-screenfilm over de geschiedenis van Kinderdijk.

Een rondvaart door Kinderdijk is leuk voor jong en oud.

Een rondvaart door Kinderdijk is leuk voor jong en oud.

Het Bezoekerscentrum is de plek in het Werelderfgoed waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Bij mooi weer is het terras hier een heerlijke plek om even tot rust te komen. Dat geldt zeker ook voor de picknickbanken op het erf van Museummolen Blokweer.

Bestel je tickets
Wanneer ze er tijd voor hebben, kun je onze molenaars alle vragen stellen.

Wanneer ze er tijd voor hebben, kun je onze molenaars alle vragen stellen.