Doen | Rondvaartboot
Doen

Rondvaartboot

Een rondvaart door Kinderdijk met reisgemak

De beste, leukste en mooiste manier om het gebied van Kinderdijk te beleven is vanaf het water, waar het hier allemaal om draait. Op het water van de boezems vaar je ontspannen tussen de molens door, terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht. Onze rondvaartboten brengen je het hele gebied door: zo beleef je het waterland pas echt!

Dagdromen op het kabbelende water

Wat is een betere manier om dit drooggemalen moerasland te bekijken dan vanaf de plek waar het allemaal begon: het water? Onze schippers verwelkomen je graag aan boord om het Werelderfgoed Kinderdijk te ontdekken tijdens een ontspannen tochtje over de boezems. Terwijl de wind door de rietkragen van de oevers ritselt, kunt u in alle rust de oude molens van Kinderdijk bekijken, terwijl u heerlijk kunt dagdromen over hoe het hier vroeger aan toe moet zijn gegaan…

Stap aan boord bij onze vrijwillige schippers.

Stap aan boord bij onze vrijwillige schippers.

Een rondvaart of in- en uitstappen bij alle haltes

Er zijn twee manieren om je over het water van Kinderdijk te laten varen. Bij onze souvenirwinkel  ligt onze Cruiser “Vos & Zn” op je te wachten. De schipper vaart een prachtig rondje langs onze molens, dus hou je camera in de aanslag en stap aan boord voor een tour die ongeveer een half uur duurt. Als je lekker je eigen route wilt uitstippelen, dan raden we je aan om te kiezen voor onze Hopper “Prins Friso”, die aanmeert bij de twee molens en het bezoekerscentrum Wisboomgemaal. Stap in en uit waar je zelf een kijkje wilt nemen en vaar op je gemak het hele gebied door! Een ticket voor de rondvaartboot is verkrijgbaar bij al onze kassa’s en natuurlijk online, dus kies voor het mooiste uitzicht op onze molens en trakteer jezelf op een nat rondje Kinderdijk!

Speciaal te boeken voor groepen: De Djieuwke

Buiten de schema’s om varen met een groep vanaf 15 personen? Boek het arrangement Duiker. Aan boord van de Djieuwke beleef je Kinderdijk op een prachtige manier, gezellig onder ons. De schipper vaart zonder andere mensen aan boord mee te nemen langs al het moois dat Kinderdijk te bieden heeft.

  • Bekijk Kinderdijk vanaf het water

    • Koop je rondvaartboot ticket online
  • Arrangement Duiker

    Varen door Kinderdijk met een groep?

    • Langs de molens met je eigen schipper
Kom naar de molenaarschool van Kinderdijk!

Kom naar de molenaarschool van Kinderdijk!

Zit je op school en ben je nieuwsgierig naar de techniek van onze molens? Word molenaarsknecht en leer hoe je zelf een molen bedient!

Lees meer
De Molenwerkplaats

De Molenwerkplaats

Omdat onze molens altijd klaar voor actie moeten blijven, zie je in de werkplaats hoe we ons best doen om deze oude reuzen in topconditie te houden.

Lees meer
Gidsen

Gidsen

Onze goed opgeleide gidsen maken elk groepsbezoek bijzonder. Met hun persoonlijke kennis en verhalen vertellen ze je alles over het leven in het land onder de zeespiegel.

Lees meer