Doen | Rondvaartboot
Doen

Rondvaartboot

Een rondvaart door Kinderdijk met reisgemak

De beste, leukste en mooiste manier om het gebied van Kinderdijk te beleven is vanaf het water, waar het hier allemaal om draait. Op het water van de boezems vaar je ontspannen tussen de molens door, terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht. Onze rondvaartboten brengen je het hele gebied door: zo beleef je het waterland pas echt!

Dagdromen op het kabbelende water

Wat is een betere manier om dit drooggemalen moerasland te bekijken dan vanaf de plek waar het allemaal begon: het water? Onze schippers verwelkomen je graag aan boord om het Werelderfgoed Kinderdijk te ontdekken tijdens een ontspannen tochtje over de boezems. Terwijl de wind door de rietkragen van de oevers ritselt, kunt u in alle rust de oude molens van Kinderdijk bekijken, terwijl u heerlijk kunt dagdromen over hoe het hier vroeger aan toe moet zijn gegaan…

Vaarroutes Hopper en Cruiser

Vaarroutes Hopper en Cruiser

Geniet van een cruise door Kinderdijk...

In het hoogseizoen kun je in Kinderdijk elke dag genieten van een ‘grand tour’ over het water van onze boezems. Onze Cruiser de “Vos & Zn” neemt je mee op een uitgebreide rondvaart, waarbij onze ervaren schippers je de pracht van onze hele molengebied vanuit het mooiste perspectief in je op laten nemen. Zeker voor wie zich bezighoudt met fotografie is de Cruiser eigenlijk een must, want vanaf dit schip krijg je alle ruimte en al de tijd die je nodig hebt om de meest spectaculaire plaatjes te schieten. Natuurlijk is zo’n heerlijk boottochtje ook een fantastische manier om even helemaal tot jezelf te komen, terwijl de statige windmolens van Werelderfgoed Kinderdijk met hun machtige wieken boven je uit torenen. Met de zon op het wateroppervlak is het heerlijk achterover leunen: een prachtige manier om die indrukwekkende Hollandse wolkenluchten eens goed in je op te nemen. Als het weer echt typisch Nederlands is, en de wind de regen over de polders jaagt, dan zit je op onze Cruiser heerlijk droog en warm. Zo voeg je een flinke scheut beleving toe, terwijl je ronddobbert over het water dat onze waterwerken nog maar net uit de grond hebben gemalen. Van maart tot en met oktober vind je de Cruiser “Vos & Zn” bij de aanlegsteiger naast de souvenirwinkel. Wie slim is reserveert online vast tickets, zodat je meteen aan boord kunt springen zodra je het molengebied binnenkomt.

...of vaar je eigen koers

Bijna het hele jaar door kun je het verhaal van Kinderdijk vanaf het water komen beleven. Zelfs als in het koude seizoen onze Cruiser uit de vaart wordt genomen, is er nog onze flexibele Hopper “Prins Friso”. Dit trouwe schip vaart het hele jaar door, met uitzondering van hartje winter, tussen 31 december en 17 februari. De Hopper geeft je alle ruimte om je eigen koers te bepalen. Met deze shuttleservice over het water geniet je in je eigen tempo van een prachtig uitzicht op de rietkragen langs de oevers, met daartussen de historische molens in het klassieke polderlandschap. De Prins Friso meert aan bij het bezoekerscentrum in het Wisboomgemaal en bij allebei onze opengestelde molens, dus met je ticket stap je overal in en uit waar je ons Werelderfgoed zelf van dichtbij wilt bekijken. Net als onze Cruiser is de Hopper voorzien van een overdekt passagiersdek, dus we zorgen ervoor dat je lekker droog blijft terwijl je aan alle kanten wordt omringd door het water waar het in Kinderdijk allemaal mee begonnen is. Geniet van maximale flexibiliteit en ga van boord wanneer jij dat wilt met een ticket voor de Hopper Prins Friso!

  • Bekijk Kinderdijk vanaf het water

    • Koop je rondvaartboot ticket online
  • Arrangement Duiker

    Varen door Kinderdijk met een groep?

    • Langs de molens met je eigen schipper

Speciaal te boeken voor groepen: de "Djieuwke"

Als het goed uitkomt om met een groep te genieten van een heerlijk boottochtje, dan is ons arrangement “Duiker” iets voor jullie. Dit groepsaanbod is vooraf te reserveren voor elk gezelschap van vijftien of meer personen.  Aan boord van de “Djieuwke” beleef je Kinderdijk op een prachtige manier, in het besloten gezelschap van je eigen groep. Het schip ligt exclusief voor jullie groep te wachten aan de oever. De schipper vaart zonder andere mensen aan boord mee te nemen langs al het moois dat Kinderdijk te bieden heeft. Zo hebben jullie samen alle tijd om uitgebreid te genieten van de onvergelijkbare aanblik van een authentiek Hollands molenlandschap dat in volle glorie aan je voorbij trekt.

Algemene informatie over onze rondvaartboten

Vanaf het water geniet je op de mooiste manier van Kinderdijk, want hier draait letterlijk alles om het water. Met onze Cruiser, Hopper en de speciale groepsrondvaarten op de “Djieuwke” valt er voor iedereen iets te beleven op onze wateren. Door de wol geverfde vrijwillige schippers zorgen voor een behouden vaart en een heerlijk ontspannen Hollandse waterervaring met geweldige fotomomenten. Check van tevoren wel even of onze boten varen. De Cruiser “Vos & Zn” maakt het hele hoogseizoen zijn rondes, van half februari tot en met oktober. In de winterperiode nemen we de Cruiser uit de vaart, maar dan is er nog onze dappere Hopper “Prins Friso”. Op de ijzige weken tussen 31 december en 17 februari na vaart onze Hopper het hele jaar door, behalve als het weer te slecht is om verantwoord een tochtje te maken.

Kom naar de molenaarschool van Kinderdijk!

Kom naar de molenaarschool van Kinderdijk!

Zit je op school en ben je nieuwsgierig naar de techniek van onze molens? Word molenaarsknecht en leer hoe je zelf een molen bedient!

Lees meer
De Molenwerkplaats

De Molenwerkplaats

Omdat onze molens altijd klaar voor actie moeten blijven, zie je in de werkplaats hoe we ons best doen om deze oude reuzen in topconditie te houden.

Lees meer
Gidsen

Gidsen

Onze goed opgeleide gidsen maken elk groepsbezoek bijzonder. Met hun persoonlijke kennis en verhalen vertellen ze je alles over het leven in het land onder de zeespiegel.

Lees meer