Doen | Perfect uitstapje voor hele familie
Doen

Perfect uitstapje voor hele familie

Met het gezin de molens bewonderen

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk leent zich uitstekend voor een bezoek met het gezin. Ook voor de wat jongere kinderen is er meer dan genoeg te zien, doen, leren en ontdekken.

Museummolen Blokweer met zijn prachtige erf is voor kinderen misschien wel de leukste locatie in het molencomplex. De bijzondere molen uit 1630 vind je aan de rand van het gebied. Een bezoek is inbegrepen bij het entreeticket.

Jaren '50

Vooral in het voorjaar en de zomer is het heerlijk toeven bij De Blokweer. Je stapt er zo het leven van de jaren ’50 van de vorige eeuw binnen. Ontdek hoe de vroegere bewoners kookten, de was deden, ontspanden en sliepen. Onze molenaars laten zien hoe de bijna 400 jaar oude molen nog altijd werkt. Deze museummolen maakt elk jaar misschien wel een miljoen omwentelingen! Op het erf scharrelen diverse dieren rond, onder meer onze geiten Milly en Molly. Medio juni 2019 breiden we ons aanbod op deze locatie uit met een nieuwe kinderactiviteit.

Het idyllische erf bij Museummolen Blokweer.

Het idyllische erf bij Museummolen Blokweer.

Met rondvaartboot De Hopper Prins Friso is het mogelijk te pendelen tussen de verschillende bezoeklocaties. In het Wisboomgemaal ontdek je achter onze poldertafel zelf hoe de Kinderdijkse molens werken. Draaien maar aan die knoppen! Misschien is een carrière als molenaar wel iets voor jou….. En uiteraard mag een bezoek aan Museummolen Nederwaard niet ontbreken! Daar ervaar je hoe het is om in zo’n kleine bedstee te slapen en misschien heeft de molenaar wel tijd om met je op de foto te gaan. In Hulpgemaal De Fabriek zie je een multi-screenfilm over de geschiedenis van Kinderdijk.

Een rondvaart door Kinderdijk is leuk voor jong en oud.

Een rondvaart door Kinderdijk is leuk voor jong en oud.

Souvenirshop De Molenhoek is één van de plekken in het Werelderfgoed waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Bij mooi weer is het terras hier een heerlijke plek om even tot rust te komen. Dat geldt zeker ook voor de picknickbanken op het erf van Museummolen Blokweer.

Bestel je tickets
Wanneer ze er tijd voor hebben, kun je onze molenaars alle vragen stellen.

Wanneer ze er tijd voor hebben, kun je onze molenaars alle vragen stellen.

Groepsarrangement

Groepsarrangement

Ben je met een groep van 15 personen of meer? Maak je bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk compleet en boek één van onze arrangementen.

Lees meer
Op pad met een gids

Op pad met een gids

Onze gidsen maken elk groepsbezoek bijzonder. Met hun kennis en persoonlijke verhalen vertellen ze je alles over het leven in dat kleine land onder de zeespiegel.

Lees meer
Molenwerkplaats

Molenwerkplaats

Omdat onze molens altijd klaar moeten zijn om in actie te komen, houden we ze in topconditie. In onze werkplaats zie je hoe we dat doen.

Lees meer
Kinderdijk en educatie

Kinderdijk en educatie

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is een uitstekende plek voor een schoolreisje. Alle aspecten van onze eeuwenoude strijd tegen het water zijn hier zichtbaar.

Lees meer