Doen | Op stap met een gids
Doen

Op stap met een gids

Groepsuitje met lokale kennis en verhalen

Als je echt alles wilt weten over het leven in en om de molens van Kinderdijk, dan is het de moeite waard om één van onze gidsen in te schakelen. Je eigen gids met persoonlijke verhalen en een schat aan kennis, maakt je groepsuitje nóg specialer. Ervaar het verhaal van wind, wieken en waterkracht met je eigen lokale expert!

Hollandse geschiedenis

Hoe is het eigenlijk om je leven te leiden in een gebied dat onder de zeespiegel ligt? Misschien sta je er niet dagelijks bij stil, maar hier in de polders van de Alblasserwaard wonen en werken de mensen al eeuwen tussen de molens, terwijl het water onder hun voeten weg wordt gemaald. Wie met een groep het Werelderfgoed Kinderdijk bezoekt, kan door één van onze gidsen te reserveren een extra dimensie toevoegen aan een fascinerend dagje Hollandse geschiedenis.

Uitleg over waterbeheersing in Hollands laagland.

Uitleg over waterbeheersing in Hollands laagland.

Onze gidsen hebben allemaal een persoonlijke band met de molens van Kinderdijk en de polders eromheen. Vrijwel allemaal wonen ze in de regio en ze zijn vrijwillig werkzaam bij de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). Als je met een gezelschap een rondleiding boekt word je bij aankomst opgewacht door je gids, die staat te trappelen om je alles te vertellen over het molenaarsleven, de natuur in de streek en de geschiedenis van de Nederlandse strijd met het water. Beleef de geschiedenis uit de eerste hand met je eigen gids in Kinderdijk!

Ontmoet onze vrijwilligers van het Werelderfgoed

Ontmoet onze vrijwilligers van het Werelderfgoed
  • Met een gids het gebied in

    • Kom alles te weten over ons Werelderfgoed
Molenaarsschool van Kinderdijk

Molenaarsschool van Kinderdijk

Zit je op school en ben je nieuwsgierig naar de techniek van onze molens? Word molenaarsknecht en leer hoe je zelf een molen bedient!

Lees meer
Molenwerkplaats

Molenwerkplaats

Omdat onze molens altijd klaar voor actie moeten blijven, zie je in de werkplaats hoe we ons best doen om deze oude reuzen in topconditie te houden.

Lees meer