Doen | Gidsen
Doen

Gidsen

Groepsuitje met lokale kennis en verhalen

Als je echt alles wilt weten over het leven in en om de molens van Kinderdijk, dan is het de moeite waard om één van onze gidsen in te schakelen. Je eigen gids maakt je groepsuitje met persoonlijke verhalen en een schat aan kennis nog specialer. Ervaar het verhaal van wind, wieken en waterkracht met je eigen lokale expert!

Verdiep je bezoek met je eigen gids

Hoe is het eigenlijk om zelf je leven te leiden in een gebied dat onder de zeespiegel ligt? Misschien sta je er niet dagelijks bij stil, maar hier, in de polders van de Alblasserwaard, wonen en werken de mensen al eeuwen tussen de molens terwijl het water onder hun voeten weg wordt gemaald. Wie met een groep het Werelderfgoed Kinderdijk bezoekt, kan door één van onze gidsen te reserveren een extra dimensie aan persoonlijke verhalen toevoegen aan een fascinerend dagje Hollandse geschiedenis.

Uitleg over waterbeheersing in Hollands laagland.

Uitleg over waterbeheersing in Hollands laagland.

Beleef de geschiedenis uit de eerste hand

Onze gidsen hebben allemaal een persoonlijke band met de molens van Kinderdijk en de polders eromheen. Ze zijn ervaren in het rondleiden van groepen, dus als je met een gezelschap een rondleiding boekt, word je bij aankomst opgewacht door je eigen enthousiaste gids, die staat te trappelen om je alles te vertellen over het molenaarsleven, de natuur in de streek en de geschiedenis van de Nederlandse strijd met het water. Beleef de geschiedenis uit de eerste hand met je eigen gids in Kinderdijk!

Met een gids het gebied in

Rondvaartboot

Rondvaartboot

In onze comfortabele rondvaartboten zie je het hele Werelderfgoed Kinderdijk vanaf de plek waar het allemaal om is begonnen: het water van het polderland!

Lees meer
Kom naar de molenaarschool van Kinderdijk!

Kom naar de molenaarschool van Kinderdijk!

Zit je op school en ben je nieuwsgierig naar de techniek van onze molens? Word molenaarsknecht en leer hoe je zelf een molen bedient!

Lees meer
De Molenwerkplaats

De Molenwerkplaats

Omdat onze molens altijd klaar voor actie moeten blijven, zie je in de werkplaats hoe we ons best doen om deze oude reuzen in topconditie te houden.

Lees meer