| Op de fiets door de polder

Op de fiets door de polder

Zon op je gezicht en de wind in je rug

Het Werelderfgoed Kinderdijk is zo Hollands als maar kan, en de meest Hollandse manier om de molens en het prachtige polderlandschap eromheen te verkennen is natuurlijk op de fiets! De mooiste fietsroutes van het land lopen langs onze molens. Maar let op, vanwege de huidige Covid-19 maatregelen heb je een vooraf gekochte ticket nodig voor toegang tot onze bezoeklocaties!

Mooiste fietsroutes

Kabbelend water, een briesje in je haren en het traditionele Hollandse polderlandschap dat rustig aan je voorbij trekt: een fietstocht is een heerlijke manier om de molens van Werelderfgoed Kinderdijk, de prachtige natuur en cultuur van deze streek in je op te nemen. Hier is voor jong en oud een geweldig dagje uit te beleven. In de Alblasserwaard en de steden in de buurt liggen goed onderhouden fietspaden en de mooiste nationale fietsroutes.

Fietsend met links en rechts molens en overal water.

Fietsend met links en rechts molens en overal water.

De dorpjes van de Alblasserwaard nodigen je uit om een rondje door de streek te fietsen. Zo zijn er ritjes te maken van een half uurtje tot een dagvullende fietstocht, met heel veel moois voor fietsers van ieder niveau. Met meer dan vijftig authentieke molens is een fietsroute door de streek een aanrader voor iedereen die Holland van heel dichtbij wil beleven. Ook de omliggende historische steden zoals Gouda, Dordrecht en Rotterdam zijn met gemak op de fiets te bereiken vanaf Kinderdijk. Combineer je tour met een oversteek per Waterbus, waardoor je in een half uur in Dordrecht en de Biesbosch fietst, of de Rotterdamse binnenstad en de havens bereikt. Dus kom langs met je eigen of gehuurde fiets voor een actief, gezond en door en door Nederlands dagje uit!

Fietsroutes door de regio

Kinderdijk ligt in het midden van een aantal fietsknooppunten. Op je tweewieler over prachtige fietspaden waar je maar af en toe auto’s tegenkomt. Over dijken met aan één kant de rivier en aan de andere kant het lager gelegen land. Je ziet zoveel meer op de fiets. In onze winkels zijn diverse fietsroutes te koop. Variërend in lengte van 40 tot 60 kilometer.

Molenroute (40-60km)
De officiële molenroute is uitgegeven in het Jaar van de Molens (2011) en neemt je mee langs de molens van Kinderdijk en rest van de Alblasserwaard. Minimaal 40 en maximaal zestig kilometer. De route leidt onder meer langs Streefkerk, Oud Alblas en Bleskensgraaf en het vestingstadje Nieuwpoort.

Molens en Ooievaarsroute (45km)
Mooie fietsroute vanaf het Bezoekerscentrum Wisboomgemaal. Onder meer langs molencomplex Streefkerk en het Ooievaarsdorp Liesveld, natuurgebied De Donk en de dorpen Bleskensgraaf en Oud Alblas. Pittoresk en een prachtige tocht door het groene hart van de Alblasserwaard.

Dordrecht, Kinderdijk, Biesbosch (50km)
Route langs de drie iconen van de Hollandse Waterdriehoek: Werelderfgoed Kinderdijk, Nationaal Park de Biesbosch en onze oudste stad Dordrecht. Techniek, natuur en geschiedenis van Holland op één dag. De Waterbus vormt de verbindende schakel over de rivieren. De fiets gaat gratis mee.

Fietsen huren

Kom je niet zelf op de fiets naar Kinderdijk maar wil je wel onze streek op een tweewieler ontdekken? Wij verhuren zelf geen fietsen, maar anderen wel. Op meerdere plekken in en rondom Kinderdijk kun je fietsen huren.

Café De Klok, Molenstraat 117, 2961 AK  Kinderdijk. Op 500 meter van de entree naar het molengebied.

Tourist Info Alblasserdam, Zuiderstek 1, 2952 AZ  Alblasserdam. Afstand 5,2 km.

Bekijk video Bekijk video
Geniet van oer-Hollands uitzicht op de fiets.