Evenementen | Workshop avondfotografie
Evenementen

Workshop avondfotografie

5 t/m 6 sep 2022

Een prachtkans voor elke fotoliefhebber: meld je aan voor onze unieke avond-fotoworkshops en leer de fijne kneepjes van topfotograaf Marijn Heuts tijdens de Verlichtingsweek. De workshop wordt gegeven op maandag 5 en dinsdag 6 september 2022.

Een speciale fotografieworkshop op een bijzondere plek en een buitengewoon moment. Tijdens onze Verlichtingsweek 2022 ga je in de avonduren met een professionele topfotograaf op pad in het wereldberoemde molengebied. Grijp deze unieke kans om de mooiste foto’s te schieten en de nuances van het vak te leren. Een expert laat je zien hoe je de mooiste landschappen op de beste manier vastlegt op de gevoelige plaat, terwijl je optimaal gebruik leert maken van de subtiele veranderingen in de overgang van daglicht naar schemer en avond, met speciale aandacht voor het geheimzinnige ‘blauwe uurtje’.

De workshop

De workshop

Fotograaf: Marijn Heuts

Natuur- en landschapsfotograaf Marijn Heuts vertelt je alles over het fotograferen tijdens het blauwe uurtje. De workshops die Marijn de afgelopen jaren gaf waren een groot succes.

Prijs: € 95,-

Aantal plaatsen: Vijftien per avond

Datum: Maandag 5 en dinsdag 6 september

Unieke locatie: Erf Museummolen Nederwaard

Tickets
De workshop

Locatie

Er is een exclusieve plek gereserveerd speciaal voor de workshop. Andere fotografen of natuurliefhebbers hebben geen toegang tot dit terrein. Tussen 17:15 en 17:45 uur verzamelen we op de parkeerplaats: Nederwaard 1b. Onder begeleiding van de fotograaf gaan we gezamenlijk naar het erf van Museummolen Nederwaard. Hier heb je uitstekend zicht op de verlichte molens. Omdat we ons dicht bij een van de verlichte molens bevinden, kan je ook detailopnames te maken. Door het omringende water kan je prachtige reflectiefoto’s maken. De molen is speciaal geopend, zodat je ook binnen een kijkje kan nemen! Je gaat in ieder geval met een gevarieerd portfolio huiswaarts! In totaal duurt de workshop ongeveer 4,5 uur.

Niveau deelnemers

De workshop richt zich op amateurfotografen met of zonder ervaring. Enkele algemene fotografische termen, zoals sluitertijd, diafragma en scherptediepte, moeten wel bekend zijn. Het kunnen werken met je eigen camera is een vereiste.

Benodigdheden

Naast een digitale spiegelreflex- of spiegelloze camera is een statief onmisbaar. Een standaardlens behoort tot je uitrusting en een groothoeklens kan je optioneel meenemen. Een draadontspanner/afstandsbediening is aan te raden, maar geen vereiste om deel te nemen aan de workshop. Neem bij slecht weer regenkleding en een regenhoes voor de camera mee. Een zaklamp om de camera in het donker te bedienen kan van pas komen, ook voor de terugweg.

Voorwaarden

Door je aan te melden voor de fotografieworkshop ga je akkoord met deze voorwaarden. Je aanmelding is pas definitief als je betaald hebt.
● Aanmelding is voor één persoon.
● Minimale leeftijd is 12 jaar.
● Prijzen zijn inclusief 21% BTW.
● Houd er rekening mee dat de fotograaf die de cursus geeft uitgaat van minimale ervaring* met je digitale reflexcamera.
● Aantal deelnemers aan de workshop is beperkt: vol is vol.
● Door je in te schrijven voor deze fotografieworkshop ga je akkoord met onze privacyverklaring.
● Annuleren is niet mogelijk.

*vertrouwd zijn met je camera en weten hoe diafragma, sluitertijd en ISO ingesteld kunnen worden.

  • Fotografieworkshop Verlichtingsweek

    • Toegang tot een exclusieve plek in het molengebied
Molen maaldag

Molen maaldag

Bij voldoende wind zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldag. 

Lees meer
Verlichtingsweek: de 50e editie!

Verlichtingsweek: de 50e editie!

Stap aan boord van de rondvaartboot en aanschouw het spektakel vanaf het water. Of schrijf je in voor de avondfotografie workshop.

Lees meer
Rondvaart langs de verlichte molens

Rondvaart langs de verlichte molens

Van 2 tot en met 10 september (met uitzondering van zondag 4 september) staan de molens in de schijnwerpers. Stap aan boord en bewonder de verlichte molens van nog dichterbij.

Lees meer
Deltaconcert - avondprogramma - Toporkest Fuse

Deltaconcert - avondprogramma - Toporkest Fuse

Horen, zien en ervaren. Klassieke muziek in de natuur, aan het water.

Lees meer
Deltaconcert - middagprogramma - Matinee door en voor Jong en Oud

Deltaconcert - middagprogramma - Matinee door en voor Jong en Oud

Horen, zien en ervaren. Klassieke muziek in de natuur, aan het water.

Lees meer
Workshop avondfotografie

Workshop avondfotografie

Een prachtkans voor elke fotoliefhebber: schrijf je in voor onze unieke avond-fotoworkshops en leer de fijne kneepjes van topfotograaf Marijn Heuts tijdens de Verlichtingsweek.

Lees meer
Open Monumentendag

Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendagen zet Werelderfgoed Kinderdijk zijn beste beentje voor om te laten zien waar de Nederlandse geschiedenis om draait.

Lees meer
Molenmarkt

Molenmarkt

Op zaterdag 10 september van 10:00 tot 17:00 uur is de jaarlijkse molenmarkt in Werelderfgoed Kinderdijk.

Lees meer