Evenementen | Verlichtingsweek: de 50e editie!
Evenementen

Verlichtingsweek: de 50e editie!

Van 2 tot en met 10 september 2022 staan onze molens elke avond (met uitzondering van zondag 4 september) in de spotlights tijdens onze betoverende Verlichtingsweek. Kom wegdromen in een Hollands sprookjeslandschap, turend naar de glinsterende weerspiegeling van onze verlichte molens op het water.

Dit jaar zijn de molens extra lang verlicht!

Dit jaar is het de 50e editie van de Verlichtingsweek! De molens lichten op als bakens in de duisternis, omdat we ze alle negentien letterlijk in de schijnwerpers zetten. Kom de sfeer proeven, want zo’n prachtig schouwspel zie en beleef je nergens anders ter wereld. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten tijdens de Verlichtingsweek 2022.

Elke avond

Rondvaart

De verlichte molens van dichtbij bewonderen? Dit kan het beste aan boord van een rondvaartboot. Een ticket is inclusief een voucher voor een drankje in het Kinderdijk-café en een host aan boord die je alles vertelt over de geschiedenis van Kinderdijk. Tickets bestel je eenvoudig online. Zo heb je gegarandeerd een plekje aan boord!

Tickets
Rondvaart
Vrijdag 2 en zaterdag 3 september

Deltaconcerten

De 1e editie van de Deltaconcerten wordt gehouden op de unieke locatie van het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.
Natuur, water en erfgoed vormen de inspiratiebronnen voor de programmering van de Deltaconcerten.

Vrijdag 2 september is speciaal voor genodigden.
Op zaterdag 3 september kan je ook genieten van klassieke muziek. Bestel hiervoor je tickets!

Tickets
Deltaconcerten
Maandag 5 en dinsdag 6 september

Fotografieworkshop

Houd je van fotografie? Grijp dan je kans! In de Verlichtingsweek geeft professionele fotograaf Marijn Heuts, twee unieke workshops over avond- en landschapsfotografie. Met toegang tot een exclusieve plek in het molengebied en heel veel expertise en ervaring om je fotoskills naar een hoger plan te tillen, terwijl de Kinderdijkse molens oplichten tegen de Hollandse avondlucht!

Lees meer
Fotografieworkshop
Woensdag 7 september

Kom lekker proeven!

Maak kennis met een nieuwe vorm van verfrissing. In het Kinderdijk-café staan vandaag het Kinderdijkse duo Huibert en Rick met een nieuw biertje.
Speciaal gebrouwen voor de 50e editie van de Verlichtingsweek! Proost!

Kom lekker proeven!
Donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 september

In een heel ander daglicht

Vandaag móet je echt een bezoek brengen aan de Blokkerse Wip. Welke molen? Dat is deze avond niet te missen...
De molen wordt niet alleen in een ander licht gezet, ook zetten we de super smoker aan! Luister naar de verhalen van de molenaar onder het genot van een hapje en een drankje. We maken er een gezellig feestje van!

In een heel ander daglicht
Zaterdag 10 september

Molenmarkt

Kom gezellig struinen over de Molenmarkt. Van 10:00 tot 17:00 uur staan er diverse kramen met lokale en uiteenlopende producten. Dit jaar is de Molenmarkt in het Werelderfgoed!

Molenmarkt
Elke avond

Hapje & drankje in het Kinderdijk-café

Start je bezoek aan de verlichte molens met een bakje koffie of thee en sluit af met een borrel en een hapje.

Maandag t/m donderdag is het café tot 17.30 uur en vanaf 19.45 uur geopend tot 23:00 uur, vrijdag en zaterdag is het café de hele dag geopend tot 23:30 uur.

Heb je een ticket gekocht voor de rondvaartboot? Op vertoon van je ticket is het eerste drankje voor ons!

Hapje & drankje in het Kinderdijk-café

Parkeermogelijkheden

Tijdens de Verlichtingsweek is het parkeren nèt iets anders geregeld dan wanneer je overdag het Werelderfgoed komt bezoeken. Ga voorbereid op pad en lees hier alle mogelijkheden.