Evenementen | Verlichtingsweek
Evenementen

Verlichtingsweek

Van 2 tot en met 7 september staan onze molens elke avond in de spotlights tijdens onze betoverende Verlichtingsweek. Kom wegdromen in een Hollands sprookjeslandschap, turend naar de glinsterende weerspiegeling van onze verlichte molens op het water. We hebben extra ruime openingstijden, dus kom genieten van ons mooie Werelderfgoed!

 

In de Verlichtingsweek lichten de molens op als bakens in de duisternis, omdat we ze alle negentien letterlijk in de schijnwerpers zetten. Een schitterende kans voor fotografen om unieke plaatjes te schieten. Toch is het ook voor alle andere bezoekers meer dan de moeite waard om de sfeer te komen proeven, want zo’n prachtig schouwspel zie en beleef je nergens anders ter wereld. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten tijdens de Verlichtingsweek 2019.

Rondvaart

De verlichte molens van nóg dichterbij bewonderen? Koop een ticket voor één van de rondvaartboten. Dat kan vooraf online, of 's avonds aan de kassa. Onze schippers varen speciaal voor deze gelegenheid tot in de late uurtjes door, dus ga lekker achterover zitten en laat de boot je meevoeren terwijl de prachtig verlichte molens langzaam aan je voorbij trekken.

Na afloop kun je nagenieten met een drankje en een hapje op het terras van het Bezoekerscentrum.

De rondvaartboot vaart van maandag tot en met vrijdag.

Tickets kopen
Rondvaart

Fotografieworkshop

Hou je van fotografie? Grijp dan je kans! In de Verlichtingsweek geven professionele fotografen twee unieke workshops over avond- en landschapsfotografie. Met toegang tot bijzondere plekken in het molengebied en heel veel expertise en ervaring om je fotoskills naar een hoger plan te tillen, terwijl de Kinderdijkse molens oplichten tegen de Hollandse avondlucht!

Meer informatie
Fotografieworkshop

Exclusieve rondvaart Jantina

Rondvaartboot Jantina vaart gereserveerde groepen rond in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Tijdens de komende Verlichtingsweek bieden wij u de exclusieve mogelijkheid om rond te varen op dit prachtige schip. Daarnaast vaart de Jantina als enige boot op de lage boezem van de Nederwaard. Hier zijn de molens nog dichterbij!

De vaartocht kost €13,50 per persoon. U krijgt aan boord een welkomstdrankje. Een gids gaat mee om u alles over Werelderfgoed Kinderdijk te vertellen. De tocht duurt ongeveer een half uur.

Meer informatie
Exclusieve rondvaart Jantina

Molenmarkt

In het dorp Kinderdijk wordt vrijdag 6 september de traditionele Molenmarkt gehouden. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de locals en de producten die de Alblasserwaard te bieden heeft. Alles is lieflijk aangekleed met verlichte miniatuurmolentjes. De markt is voor zowel bezoekers als dorpsbewoners een terugkerend hoogtepunt in het jaar. Hier geniet je niet alleen van ambachtelijke producten en lekkernijen in een heerlijk sfeertje, maar ook van het intrigerende schouwspel dat wordt verzorgd door de oplichtende molens op de achtergrond. Bovendien trakteer je ook de gemeenschap; de opbrengsten gaan traditiegetrouw naar de vereniging die de Kinderdijkse speeltuin beheert.

Molenmarkt

Tijdens Verlichtingsweek komen onze molens in een heel ander licht te staan

Bekijk video Bekijk video
Proef de sfeer van vorig jaar.

Kom Werelderfgoed Kinderdijk ontdekken

Molen maaldag juni

Molen maaldag juni

Op de eerste zaterdag van juni zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldag. 

Lees meer
Fiets- en Wandelbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs Utrecht

Stichting Werelderfgoed Nederland is op 28, 29 februari en 1 maart in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens de Fiets- en Wandelbeurs 2020.

Lees meer
Fiets- en Wandelbeurs Gent

Fiets- en Wandelbeurs Gent

Stichting Werelderfgoed Nederland is op 15 en 16 februari in de Flanders Expo in Gent aanwezig tijdens de Fiets- en Wandelbeurs 2020.

Lees meer
Vrijwilligers open dag

Vrijwilligers open dag

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Het team herbergt momenteel zo’n 225 enthousiastelingen, maar versterking is gewenst.

Lees meer
Exclusieve rondvaart Jantina

Exclusieve rondvaart Jantina

Van 2 tot en met 7 september worden onze negentien molens tijdens de donkere uurtjes vol in het licht gezet. Elk jaar weer een fenomenaal gezicht. Op vrijdagavond bieden wij een ex

Lees meer
Molen maaldagen september

Molen maaldagen september

Op de eerste twee zaterdagen van september zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldagen.

Lees meer
Molen maaldag augustus

Molen maaldag augustus

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 – 17.30 uur in de maand augustus staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Molen maaldagen juli

Molen maaldagen juli

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 - 17.30 uur in de maand juli staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Avondfotografie workshop

Avondfotografie workshop

Een prachtkans voor elke fotoliefhebber: schrijf je in voor onze unieke avond-fotoworkshops en leer de fijne kneepjes van topfotografen tijdens de Verlichtingsweek.

Lees meer
Natuurwerkdag

Natuurwerkdag

Laat de handen wapperen om de molens weer de wind in de zeilen te geven op de Landelijke Natuurwerkdag in Werelderfgoed Kinderdijk.

Lees meer