Evenementen | Presentatie zeis haren (scherpen) en grasmaaien
Evenementen

Presentatie zeis haren (scherpen) en grasmaaien

Nieuwsgierig naar hoe er vroeger met een zeis het gras werd gemaaid? Onze molenaar Paul laat je dat zondag bij Museummolen Blokweer zien.

Tegenwoordig wordt bijna al het gras in Werelderfgoed Kinderdijk machinaal gemaaid. Pijlsnel. Toch hechten we er waarde aan om ook te laten zien hoe men dit vroeger deed. Toen kwam er een zeis aan te pas. Maar wat is dit voor gereedschap? En hoe wordt deze onderhouden. Dit en meer leer je zondag tijdens de presentatie van molenaar Paul bij Museummolen Blokweer. Maaien met een zeis was een flink arbeidsintensieve klus. Ervaar je met eigen oren dat heerlijke rustgevende maaigeluid dat de zeis produceert! Boek snel je onlinetickets!

Molenaar Paul aan het werk.

Molenaar Paul aan het werk.

Presentatie repareren molenzeil

Presentatie repareren molenzeil

Tijdens deze presentatie zie je de molenaar aan het werk met het herstellen en splitsen van de touwen die aan het molenzeil zitten.

Lees meer
Presentatie riet snijden en kammen

Presentatie riet snijden en kammen

Tijdens deze presentatie zie je de molenaar aan het werk met het op maat snijden en schoon kammen van rietbossen. De presentatie vindt plaats bij Museummolen Blokweer.

Lees meer
Presentatie zeismaaien

Presentatie zeismaaien

Nieuwsgierig naar hoe vroeger met een zeis het riet werd gemaaid? Onze molenaar Willem demonstreert dat zondag 1 november bij Museummolen Blokweer.

Lees meer