Evenementen | Cake bakken op de houtkachel
Evenementen

Cake bakken op de houtkachel

Woensdag 21 oktober zie je de molenaarsvrouw een heerlijke cake bakken en laat zij zien hoe ze vroeger boter maakten. Dit alles wordt bereid op de ouderwetse houtkachel in het stookhok. Deze presentatie vindt plaats bij Museummolen Blokweer.

Wist je dat er vroeger in de zomer niet in de molen gestookt werd? Dit vanwege de hitte. In plaats daarvan gebeurde dit in het stookhok, deze staat naast de molen. Hier werd op de ouderwetse houtkachel van alles bereid. Woensdag 21 oktober staat er cake op het menu en kan je zien hoe ze hier vroeger boter maakten. Benieuwd hoe? Boek dan snel je onlinetickets!

Presentatie repareren molenzeil

Presentatie repareren molenzeil

Tijdens deze presentatie zie je de molenaar aan het werk met het herstellen en splitsen van de touwen die aan het molenzeil zitten.

Lees meer
Presentatie riet snijden en kammen

Presentatie riet snijden en kammen

Tijdens deze presentatie zie je de molenaar aan het werk met het op maat snijden en schoon kammen van rietbossen. De presentatie vindt plaats bij Museummolen Blokweer.

Lees meer
Presentatie zeismaaien

Presentatie zeismaaien

Nieuwsgierig naar hoe vroeger met een zeis het riet werd gemaaid? Onze molenaar Willem demonstreert dat zondag 1 november bij Museummolen Blokweer.

Lees meer