Evenementen | Natuurwerkdag
Evenementen

Natuurwerkdag

Help de molens van Kinderdijk om weer vol in de wind te staan: kom op zaterdag 2 november langs voor een dagje gezellig en actief natuurbeheer tijdens de jaarlijkse Landelijke Natuurwerkdag! Beleef een oud-Hollandse workout tussen de rietkragen en maak jezelf nuttig voor het klassieke polderlandschap: de molenaars zullen je dankbaar zijn.

Kom actief genieten van de natuur op de Natuurwerkdag

Wie zin heeft om een heerlijk dagje actief in de vrije natuur bezig te zijn is bij ons van harte welkom. We organiseren een gezellige activiteit die je niet alleen een prima oud-Hollandse workout geeft, maar ook nog eens heel nuttig is voor al onze molens en het waterbeheer in de hele streek. Op 2 november steken we in Werelderfgoed Kinderdijk samen de handen uit de mouwen, want dan staat de jaarlijkse Natuurwerkdag weer voor de deur. Gezellig samen de polders in voor een traditioneel rondje natuuronderhoud, met een lekkere bak koffie en een dankbare molenaar als beloning. Zin om hier eens even lekker los te gaan met een groepje actieve natuurliefhebbers? We zien je heel graag komen tijdens de Natuurwerkdag Kinderdijk.

De wind moet kunnen waaien.

De wind moet kunnen waaien.

Als we de nieuwe takken en bladeren van dit jaar niet snoeien, zie je straks door de bomen de molens niet meer.

Handen uit de mouwen, molens in de wind!

Werelderfgoed Kinderdijk is niet alleen een cultureel wondertje; het ligt ook in een schitterend stukje natuurgebied dat door de Europese Unie wordt beschermd, met heel veel bijzondere vogels en een prachtig groen Hollands landschap. Hartstikke mooi natuurlijk, al dat leven in de brouwerij, maar als we niet oppassen groeit het onze molenaars boven het hoofd. Veel lastiger nog: als we niet snoeien, dan groeit het zelfs boven onze molens uit, en dan vangen de wieken niet genoeg wind om de molen te laten werken. Daarom is het heel belangrijk dat we af en toe even flink aan het snoeien gaan, zodat we weer een heel jaar de wind in de zeilen hebben. Dat doen we net zoals de molenaars dat vroeger deden. We snoeien de rietkragen terug en zorgen dat de wilgen en de andere bomen niet te hoog en te vol worden. Help je ons een handje mee? Met een paar uurtjes van je tijd haal je niet alleen een frisse neus in een uniek natuurgebied, maar draag je ook nog je steentje bij aan het behoud van het UNESCO Werelderfgoed van Kinderdijk.

Molen maaldag juni

Molen maaldag juni

Op de eerste zaterdag van juni zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldag. 

Lees meer
Molen maaldagen mei

Molen maaldagen mei

Op de eerste twee zaterdagen van meizijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldagen. 2 mei is de eerste officiële maaldag van het seizoen. 

Lees meer
Fiets- en Wandelbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs Utrecht

Stichting Werelderfgoed Nederland is op 28, 29 februari en 1 maart in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens de Fiets- en Wandelbeurs 2020.

Lees meer
Fiets- en Wandelbeurs Gent

Fiets- en Wandelbeurs Gent

Stichting Werelderfgoed Nederland is op 15 en 16 februari in de Flanders Expo in Gent aanwezig tijdens de Fiets- en Wandelbeurs 2020.

Lees meer
Vrijwilligers open dag

Vrijwilligers open dag

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Het team herbergt momenteel zo’n 225 enthousiastelingen, maar versterking is gewenst.

Lees meer
Exclusieve rondvaart Jantina

Exclusieve rondvaart Jantina

Van 2 tot en met 7 september worden onze negentien molens tijdens de donkere uurtjes vol in het licht gezet. Elk jaar weer een fenomenaal gezicht. Op vrijdagavond bieden wij een ex

Lees meer
Molen maaldagen september

Molen maaldagen september

Op de eerste twee zaterdagen van september zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldagen.

Lees meer
Molen maaldag augustus

Molen maaldag augustus

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 – 17.30 uur in de maand augustus staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Molen maaldagen juli

Molen maaldagen juli

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 - 17.30 uur in de maand juli staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Avondfotografie workshop

Avondfotografie workshop

Een prachtkans voor elke fotoliefhebber: schrijf je in voor onze unieke avond-fotoworkshops en leer de fijne kneepjes van topfotografen tijdens de Verlichtingsweek.

Lees meer