Evenementen | Molen maaldag
Evenementen

Molen maaldag

Bij voldoende wind zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldag.

Jaarlijks terugkerend event

Al ruim 64 jaar lang worden de molen maaldagen georganiseerd. De reden dat de molen maaldagen worden georganiseerd is om een periode lang alle molens gestructureerd en tegelijk te laten malen.  Het is elk jaar weer een mooi gezicht om zoveel mogelijk molens te zien malen op hetzelfde moment. De minimale windkracht die nodig is om een molen in zijn werk te zetten, en om de molen maaldagen door te laten gaan, is vanaf windkracht 2-3. De molens zullen in bedrijf zijn tussen 13:00 en 17:30 uur.

Staat er een bezoek aan Werelderfgoed Kinderdijk op de planning? Het is een prachtig gezicht om zoveel mogelijk draaiende molens tegelijk te zien! Hopelijk tot snel op een van de molen maaldagen!

Vanaf windkracht 2-3 kan de molen maaldag doorgang vinden

Tip!

Niet alleen van buiten zijn de molens van Kinderdijk een uniek gezicht. In de museummolens ontdek je hoe de Kinderdijkers hier vroeger leefden. Zie, hoor en bewoner het machtige kloppend hart van een molen. Maak een sprong terug in de tijd en laat je meenemen in het verhaal van onze voorgeschiedenis. Kinderen leren op speelse wijze alles over het leven van vroeger. Met een ticket breng je een bezoek aan beide museummolens én stap je aan boort van een van onze rondvaartboten. Laat het indrukwekkende Werelderfgoed aan je voorbij glijden. Dat is pas genieten!

Tickets bestellen
  • Route naar Kinderdijk

    • Tip: bezoek Kinderdijk met het openbaar vervoer
25 jaar UNESCO-status

25 jaar UNESCO-status

We hebben wat te vieren! 

Op 6 december 2022 staat Werelderfgoed Kinderdijk 25 jaar op de Unesco-Werelderfgoedlijst. 

Lees meer