Evenementen | Molen maaldag
Evenementen

Molen maaldag

1 jul 2023, 5 aug 2023, 2 sep 2023, 7 okt 2023, 4 nov 2023, 2 dec 2023

Bij voldoende wind zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de molen maaldagen.

Jaarlijks terugkerend event

Al ruim 64 jaar lang worden de molen maaldagen georganiseerd. De reden dat de molen maaldagen worden georganiseerd is om een periode lang alle molens gestructureerd en tegelijk te laten malen.  Het is elk jaar weer een mooi gezicht om zoveel mogelijk molens te zien malen op hetzelfde moment. De minimale windkracht die nodig is om een molen in zijn werk te zetten, en om de molen maaldagen door te laten gaan, is vanaf windkracht 2-3. De molens zullen in bedrijf zijn tussen 13.00 en 17.30 uur.

Staat er een bezoek aan Werelderfgoed Kinderdijk op de planning? Het is een prachtig gezicht om zoveel mogelijk draaiende molens tegelijk te zien! Hopelijk tot snel op een van de molen maaldagen!

Vanaf windkracht 2-3 kan de molen maaldag doorgang vinden

Tip!

Niet alleen van buiten zijn de molens van Kinderdijk een uniek gezicht. In de museummolens ontdek je hoe de Kinderdijkers hier vroeger leefden. Zie, hoor en bewoner het machtige kloppend hart van een molen. Maak een sprong terug in de tijd en laat je meenemen in het verhaal van onze voorgeschiedenis. Kinderen leren op speelse wijze alles over het leven van vroeger. Met een ticket breng je een bezoek aan beide museummolens én stap je aan boord van een van onze rondvaartboten. Laat het indrukwekkende Werelderfgoed aan je voorbij glijden. Dat is pas genieten!

  • Bestel je tickets

    • Een gezellig dagje uit
Buitenexpositie

Buitenexpositie

Ter ere van ons 25-jarig bestaan als UNESCO Werelderfgoed is er van 25 mei t/m 25 juni een bijzondere buitenexpositie te bewonderen in ons Werelderfgoed.

Lees meer
Ontmoet Fien & Teun!

Ontmoet Fien & Teun!

Is het jouw droom om Fien en Teun te ontmoeten en gezellig samen te knutselen? Kom dan op woensdag 7 juni naar de Fien en Teun middag in Werelderfgoed Kinderdijk!

Lees meer
Avondopenstelling

Avondopenstelling

Deze unieke gelegenheid biedt je de kans om Kinderdijk te bewonderen op een moment dat normaal gesproken voor het publiek gesloten is.

Lees meer
Molen maaldag

Molen maaldag

Bij voldoende wind zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de molen maaldagen.

Lees meer