Evenementen | Molen maaldagen augustus
Evenementen

Molen maaldagen augustus

7 aug 2021, 14 aug 2021, 21 aug 2021, 28 aug 2021

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 – 17.30 uur ook in de maand augustus staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk van de 19 molens in gebruik zijn.

Jaarlijks terugkerend event

Al ruim 63 jaar lang worden de molen maaldagen georganiseerd. De reden dat de molen maaldagen worden georganiseerd is om een periode lang alle molens gestructureerd en tegelijk te laten malen.  Het is elk jaar weer een mooi gezicht om zoveel mogelijk molens te zien malen op hetzelfde moment. De minimale windkracht die nodig is om een molen in zijn werk te zetten, en om de molen maaldagen door te laten gaan, is vanaf windkracht 2-3.

Staat er een bezoek aan Werelderfgoed Kinderdijk op de planning? Het is een prachtig gezicht om zoveel mogelijk draaiende molens tegelijk te zien!  Hopelijk tot snel op een van de molen maaldagen!

Vanaf windkracht 2-3 kan de molen maaldag doorgang vinden

  • Route naar Kinderdijk

    • Tip: bezoek Kinderdijk met het openbaar vervoer
Molen maaldagen juli

Molen maaldagen juli

Elke zaterdagmiddag in juli staat er een molen maaldag op het programma. Bij voldoende wind zijn 's middags tussen 13.00 en 17.30 uur veel van onze negentien molens aan het 'werk'.

Lees meer
Molen maaldagen augustus

Molen maaldagen augustus

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 – 17.30 uur in de maand augustus staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Molen maaldagen september

Molen maaldagen september

Op de eerste twee zaterdagen van september zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldagen.

Lees meer