Evenementen | Molen maaldagen juli
Evenementen

Molen maaldagen juli

3 jul 2021, 10 jul 2021, 17 jul 2021, 24 jul 2021, 31 jul 2021

Elke zaterdagmiddag in juli staat er een molen maaldag op het programma. Bij voldoende wind zijn ’s middags tussen 13.00 en 17.30 uur veel van onze negentien molens aan het ‘werk’.

Jaarlijks terugkerend event

Al ruim zestig jaar worden ’s zomers de molen maaldagen georganiseerd. Dat gebeurt om een periode lang alle molens gestructureerd en tegelijk te laten malen.  Het is elk jaar weer een mooi gezicht om zo veel molens tegelijkertijd te zien malen. De minimale windkracht die nodig is om een molen in zijn werk te zetten, en om de molen maaldagen door te laten gaan, is windkracht 2-3.

Staat er een bezoek aan Werelderfgoed Kinderdijk op de planning? Het is een prachtig gezicht om zoveel mogelijk draaiende molens tegelijk te zien! Hopelijk tot snel op een van de molen maaldagen.

Vanaf windkracht 2-3 gaat de molen maaldag door

  • Route naar Kinderdijk

    • Tip: bezoek Kinderdijk met het openbaar vervoer
Molen maaldagen juli

Molen maaldagen juli

Elke zaterdagmiddag in juli staat er een molen maaldag op het programma. Bij voldoende wind zijn 's middags tussen 13.00 en 17.30 uur veel van onze negentien molens aan het 'werk'.

Lees meer
Molen maaldagen augustus

Molen maaldagen augustus

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 – 17.30 uur in de maand augustus staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Molen maaldagen september

Molen maaldagen september

Op de eerste twee zaterdagen van september zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldagen.

Lees meer