Evenementen | Fiets- en Wandelbeurs Gent
Evenementen

Fiets- en Wandelbeurs Gent

Stichting Werelderfgoed Nederland is op 15 en 16 februari in de Flanders Expo in Gent aanwezig tijdens de Fiets- en Wandelbeurs 2020.

Fiets- en wandelroutes

Fietsen en wandelen in, op en om ons werelderfgoed. Dat is fietsen en wandelen met een bijzonder verhaal op een unieke plek in de wereld. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes op de tien UNESCO Werelderfgoederen in het Koninkrijk der Nederlanden. Van lange afstanden fietsen langs de Waddenkust tot een cultureel-urban wandelroute langs het leven van Rietveld in Utrecht.

Beste wandelroute van de Benelux?

Of wat dacht je van het Waterliniepad, misschien wel het beste wandelroute van de Benelux? Zaterdag 15 februari wordt op de Fiets en Wandelbeurs in Gent de winnaar bekend gemaakt. Er zijn nog drie kanshebbers over voor de titel wandelroute van het jaar 2020. Het Waterliniepad door (toekomstig) UNESCO Werelderfgoed zit daarbij. Dit pad is een Lange Afstand Wandelpad (LAW) langs twee voormalige verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het nieuwe pad zorgt voor 350 km wandelplezier langs talloze forten, fraaie vestingstadjes en nieuwe natuurgebieden.

Kom langs op onze stand!

Bezoek de stand (1.A.05) van Stichting Werelderfgoed Nederland op de Fiets en Wandelbeurs in Gent. Voor kinderen is er zelfs al tijdens de beurs een speciaal werelderfgoed-fietsparcours. Zo fietsen zij tijdens de beurs spelenderwijs langs al onze Werelderfgoed locaties en kunnen met de speurtocht daarna een leuke prijs ophalen bij onze stand. Of ontvang hier een code voor 25% korting op de aanschaf van de wandelgids Waterliniepad, Wandelen langs Werelderfgoed.

Vrijwilligers open dag

Vrijwilligers open dag

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Het team herbergt momenteel zo’n 225 enthousiastelingen, maar versterking is gewenst.

Lees meer