Evenementen | Fiets- en Wandelbeurs Gent
Evenementen

Fiets- en Wandelbeurs Gent

Stichting Werelderfgoed Nederland is op 15 en 16 februari in de Flanders Expo in Gent aanwezig tijdens de Fiets- en Wandelbeurs 2020.

Fiets- en wandelroutes

Fietsen en wandelen in, op en om ons werelderfgoed. Dat is fietsen en wandelen met een bijzonder verhaal op een unieke plek in de wereld. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes op de tien UNESCO Werelderfgoederen in het Koninkrijk der Nederlanden. Van lange afstanden fietsen langs de Waddenkust tot een cultureel-urban wandelroute langs het leven van Rietveld in Utrecht.

Beste wandelroute van de Benelux?

Of wat dacht je van het Waterliniepad, misschien wel het beste wandelroute van de Benelux? Zaterdag 15 februari wordt op de Fiets en Wandelbeurs in Gent de winnaar bekend gemaakt. Er zijn nog drie kanshebbers over voor de titel wandelroute van het jaar 2020. Het Waterliniepad door (toekomstig) UNESCO Werelderfgoed zit daarbij. Dit pad is een Lange Afstand Wandelpad (LAW) langs twee voormalige verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het nieuwe pad zorgt voor 350 km wandelplezier langs talloze forten, fraaie vestingstadjes en nieuwe natuurgebieden.

Kom langs op onze stand!

Bezoek de stand (1.A.05) van Stichting Werelderfgoed Nederland op de Fiets en Wandelbeurs in Gent. Voor kinderen is er zelfs al tijdens de beurs een speciaal werelderfgoed-fietsparcours. Zo fietsen zij tijdens de beurs spelenderwijs langs al onze Werelderfgoed locaties en kunnen met de speurtocht daarna een leuke prijs ophalen bij onze stand. Of ontvang hier een code voor 25% korting op de aanschaf van de wandelgids Waterliniepad, Wandelen langs Werelderfgoed.

Fiets- en Wandelbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs Utrecht

Stichting Werelderfgoed Nederland is op 28, 29 februari en 1 maart in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens de Fiets- en Wandelbeurs 2020.

Lees meer
Vrijwilligers open dag

Vrijwilligers open dag

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Het team herbergt momenteel zo’n 225 enthousiastelingen, maar versterking is gewenst.

Lees meer
Exclusieve rondvaart Jantina

Exclusieve rondvaart Jantina

Van 2 tot en met 7 september worden onze negentien molens tijdens de donkere uurtjes vol in het licht gezet. Elk jaar weer een fenomenaal gezicht. Op vrijdagavond bieden wij een ex

Lees meer
Molen maaldag september 2019

Molen maaldag september 2019

Op de eerste twee zaterdagen van september zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldagen.

Lees meer
Molen maaldag augustus 2019

Molen maaldag augustus 2019

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 – 17.30 uur in de maand augustus staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Molen maaldag juli 2019

Molen maaldag juli 2019

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 - 17.30 uur in de maand juli staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Avondfotografie workshop

Avondfotografie workshop

Een prachtkans voor elke fotoliefhebber: schrijf je in voor onze unieke avond-fotoworkshops en leer de fijne kneepjes van topfotografen tijdens de Verlichtingsweek.

Lees meer
Verlichtingsweek

Verlichtingsweek

Koop nu je ticket voor de rondvaartboot en aanschouw het spektakel vanaf het water. De museummolens en het bezoekerscentrum zijn 's avonds gesloten, loop vrij rond in het gebied.

Lees meer
Natuurwerkdag

Natuurwerkdag

Laat de handen wapperen om de molens weer de wind in de zeilen te geven op de Landelijke Natuurwerkdag in Werelderfgoed Kinderdijk.

Lees meer