Evenementen | Fiets- en Wandelbeurs Utrecht
Evenementen

Fiets- en Wandelbeurs Utrecht

Stichting Werelderfgoed Nederland is op 28, 29 februari en 1 maart in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens de Fiets- en Wandelbeurs 2020.

Fiets- en wandelroutes

Fietsen en wandelen in, op en om ons werelderfgoed. Dat is fietsen en wandelen met een bijzonder verhaal op een unieke plek in de wereld. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes op de tien UNESCO Werelderfgoederen in het Koninkrijk der Nederlanden. Van lange afstanden fietsen langs de Waddenkust tot een cultureel-urban wandelroute langs het leven van Rietveld in Utrecht.

Kom langs op onze stand!

Bezoek de stand (3.B.12) van Stichting Werelderfgoed Nederland op de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht. Voor kinderen is er zelfs al tijdens de beurs een speciaal werelderfgoed-fietsparcours. Zo fietsen zij tijdens de beurs spelenderwijs langs al onze Werelderfgoed locaties en kunnen met de speurtocht daarna een leuke prijs ophalen bij onze stand. Of ontvang hier een code voor 25% korting op de aanschaf van de wandelgids ‘Waterliniepad, Wandelen langs Werelderfgoed’.

Voordeelticket

Tot en met donderdag 27 februari koop je een ticket met korting! Tijdens de beurs kost een ticket 15 euro (online) en 16 euro aan de kassa. Een ticket in de voorverkoop kost 11 euro.

Ik wil voordeel!
Presentatie repareren molenzeil

Presentatie repareren molenzeil

Woensdag 15 juli zie je de molenaar aan het werk met het herstellen en splitsen van de touwen die aan het molenzeil zitten. De presentatie vindt plaats bij Museummolen Nederwaard.

Lees meer
Presentatie zeismaaien

Presentatie zeismaaien

Nieuwsgierig naar hoe vroeger met een zeis het riet werd gemaaid? Onze molenaar Paul demonstreert dat woensdag 8 juli bij Museummolen Blokweer.

Lees meer
Molen maaldag juni

Molen maaldag juni

Op de eerste zaterdag van juni zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldag. 

Lees meer
Fiets- en Wandelbeurs Gent

Fiets- en Wandelbeurs Gent

Stichting Werelderfgoed Nederland is op 15 en 16 februari in de Flanders Expo in Gent aanwezig tijdens de Fiets- en Wandelbeurs 2020.

Lees meer
Vrijwilligers open dag

Vrijwilligers open dag

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Het team herbergt momenteel zo’n 225 enthousiastelingen, maar versterking is gewenst.

Lees meer
Exclusieve rondvaart Jantina

Exclusieve rondvaart Jantina

Van 2 tot en met 7 september worden onze negentien molens tijdens de donkere uurtjes vol in het licht gezet. Elk jaar weer een fenomenaal gezicht. Op vrijdagavond bieden wij een ex

Lees meer
Molen maaldagen september

Molen maaldagen september

Op de eerste twee zaterdagen van september zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldagen.

Lees meer
Molen maaldag augustus

Molen maaldag augustus

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 – 17.30 uur in de maand augustus staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Molen maaldagen juli

Molen maaldagen juli

Elke zaterdagmiddag in juli staat er een molen maaldag op het programma. Bij voldoende wind zijn 's middags tussen 13.00 en 17.30 uur veel van onze negentien molens aan het 'werk'.

Lees meer
Verlichtingsweek

Verlichtingsweek

Koop nu je ticket voor de rondvaartboot en aanschouw het spektakel vanaf het water. Of schrijf je in voor de nachtfotografie workshop.

Lees meer