Evenementen | Avondfotografie workshop
Evenementen

Avondfotografie workshop

2 t/m 3 sep 2019

Hou je van fotografie? Grijp dan je kans! In de Verlichtingsweek in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, traditiegetrouw de eerste week van september, geven twee professionele fotografen een unieke workshop avond- en landschapsfotografie. Met toegang tot bijzondere plekken in het molengebied en veel expertise en ervaring om je fotovaardigheden naar een hoger plan te tillen.

 

Een speciale fotografieworkshop op een bijzondere plek en een buitengewoon moment… Tijdens onze Verlichtingsweek, de eerste week van september, ga je tijdens de avonduren met professionele topfotografen op pad in het wereldberoemde molengebied. Grijp deze unieke kans om de mooiste foto’s te schieten en de nuances van het vak te leren. Experts laten je zien hoe je de mooiste landschappen op de beste manier vastlegt op de gevoelige plaat, terwijl je optimaal gebruik leert maken van de subtiele veranderingen in de overgang van daglicht naar schemer en avond, met speciale aandacht voor het geheimzinnige ‘blauwe uurtje’.

Locatie

Er is een exclusieve plek gereserveerd speciaal voor de workshop. Andere fotografen of natuurliefhebbers hebben geen toegang tot dit terrein. Tussen 17:00 en 17:30 uur verzamelen we op de parkeerplaats: Nederwaard 1. Onder begeleiding van de fotograaf gaan we gezamenlijk naar het erf van Museummolen Nederwaard. Hier heb je uitstekend zicht op de verlichte molens. Omdat we ons dicht bij een van de verlichte molens bevinden, heb je kans om ook detailopnames te maken. Door het omringende water kan je prachtige reflectiefoto’s maken. Je gaat in ieder geval met een gevarieerd portfolio huiswaarts! In totaal duurt de workshop ongeveer 4,5 uur.

Niveau deelnemers

De workshop richt zich op amateurfotografen met of zonder ervaring. Enkele algemene fotografische termen, zoals sluitertijd, diafragma en scherptediepte, moeten wel bekend zijn. Het kunnen werken met je eigen camera is een vereiste.

Benodigdheden

Naast een digitale spiegelreflex- of spiegelloze camera is een statief onmisbaar. Een standaardlens behoort tot je uitrusting en een groothoeklens kan je optioneel meenemen. Een draadontspanner/afstandsbediening is aan te raden, maar geen vereiste om deel te nemen aan de workshop. Neem bij slecht weer regenkleding en een regenhoes voor de camera mee. Een zaklamp om de camera in het donker te bedienen kan van pas komen, ook voor de terugweg.

Kies uit twee unieke fotoworkshops, verzorgd door ervaren vakfotografen

Maandag 2 september

Fotograaf: Wilco van Dragt.
Slechts één week per jaar zijn de Kinderdijkse molens ’s avonds verlicht. Met name in het blauwe uurtje maak je dan bijzondere foto’s. Vanaf een unieke locatie ondersteunt fotograaf Wilco Dragt je hierbij.

Prijs: € 85,-

Aantal plaatsen: 12.

Unieke locatie: Erf Museummolen Nederwaard.

Schrijf je in!
Dinsdag 3 september

Fotograaf: Marijn Heuts.

Natuur- en landschapsfotograaf Marijn Heuts vertelt je alles over het fotograferen tijdens het blauwe uurtje. De workshop die Marijn de afgelopen jaren gaf was een klinkend succes.

Prijs: € 85,-

Aantal plaatsen: 15.

Unieke locatie: Erf Museummolen Nederwaard.

Schrijf je in!

Voorwaarden

Door je in te schrijven voor de fotografieworkshop ga je akkoord met deze voorwaarden. Je aanmelding is pas definitief als je betaald hebt.
● Inschrijving is voor één persoon.
● Minimale leeftijd is 12 jaar.
● Prijzen zijn inclusief 21% BTW.
● Aanmelding is pas definitief als je hebt betaald.
● Houd er rekening mee dat de fotograaf die de cursus geeft uitgaat van minimale ervaring* met je digitale reflexcamera.
● Aantal deelnemers aan de workshop is beperkt: Vol is vol.
● Door je in te schrijven voor deze fotografieworkshop ga je akkoord met onze privacyverklaring.
● Annuleren is niet mogelijk.

*vertrouwd zijn met je camera en weten hoe diafragma, sluitertijd en ISO ingesteld kunnen worden.

Bekijk video Bekijk video
Exclusieve rondvaart Jantina

Exclusieve rondvaart Jantina

Van 2 tot en met 7 september worden onze negentien molens tijdens de donkere uurtjes vol in het licht gezet. Elk jaar weer een fenomenaal gezicht. Op vrijdagavond bieden wij een ex

Lees meer
Molen maaldag september 2019

Molen maaldag september 2019

Op de eerste twee zaterdagen van september zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de jaarlijkse molen maaldagen.

Lees meer
Molen maaldag augustus 2019

Molen maaldag augustus 2019

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 – 17.30 uur in de maand augustus staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Molen maaldag juli 2019

Molen maaldag juli 2019

Op elke zaterdagmiddag van 13.00 - 17.30 uur in de maand juli staat de jaarlijkse molen maaldag gepland. Met voldoende wind zullen er zo veel mogelijk molens in gebruik zijn.

Lees meer
Verlichtingsweek

Verlichtingsweek

Koop nu je ticket voor de rondvaartboot en aanschouw het spektakel vanaf het water. De museummolens en het bezoekerscentrum zijn 's avonds gesloten, loop vrij rond in het gebied.

Lees meer
Natuurwerkdag

Natuurwerkdag

Laat de handen wapperen om de molens weer de wind in de zeilen te geven op de Landelijke Natuurwerkdag in Werelderfgoed Kinderdijk.

Lees meer