Arrangementen | Stormeind
Arrangementen

Stormeind

vanaf 15 personen - 90 minuten

Geniet van de Kinderdijkse monumentale hoogtepunten tijdens de anderhalf uur durende wandeling door het Werelderfgoed. Ondertussen vertelt jullie persoonlijke gids alles over het leven in en rondom de klassieke Hollandse molens.

Gids

Met het arrangement Stormeind neemt je gezelschap een persoonlijk kijkje in het leven van de Kinderdijkse molenaars. De groep wordt begeleid door een deskundige gids uit de streek, die in geuren en kleuren vertelt over het molenaarsbestaan en antwoorden heeft op alle vragen die tijdens het bezoek komen bovendrijven. Maak in anderhalf uur een ontspannen wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het Werelderfgoed, terwijl je luistert naar het verhaal van de Kinderdijkse strijd tegen het water, verteld vanuit het persoonlijke perspectief van je gids.

Museummolen Nederwaard.

Museummolen Nederwaard.

Multi-screenfilm

Het arrangement Stormeind voert jullie langs de monumentale hoogtepunten van Werelderfgoed Kinderdijk. Bezoek de molenwerkplaats en zie zelf het meesterlijke vakwerk waarmee onze molens worden gemaakt en onderhouden. Terwijl de gids vertelt over de achtergrond van ons wereldberoemde waterbeheer, wandelt de groep naar Hulpgemaal De Fabriek voor een multi-screenfilm over het ontstaan van Kinderdijk.

Vervolgens is aan de overkant van het water Museummolen Nederwaard de volgende halte. Stap binnen in de stenen poldermolen uit 1738, om je onder te dompelen in het traditionele leven van een Hollands molenaarsgezin.

  • Arrangement Stormeind Boeken?

    • Inclusief gids