Arrangementen | Rondvol
Arrangementen

Rondvol

vanaf 15 personen - 120 minuten

Rondvol is het uitgebreidste arrangement dat we aanbieden. Bekijk de multi-screen film over UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, bezoek beide museummolens en geniet vanaf het water op een rondvaartboot.

Multi-screen film

In Hulpgemaal De Fabriek bekijk je de multi-screenfilm die je in vogelvlucht meeneemt door de rijke geschiedenis van Kinderdijk. De film wordt op meerdere schermen vertoond en vertaald in het Engels, Japans, Frans en Duits. Een verzameling bonte figuren legt uit hoe het molencomplex is ontstaan, waarom Kinderdijk eigenlijk Kinderdijk heet en hoe noodzakelijk goed watermanagement is voor het deels onder de zeespiegel liggende Nederland.

Vanaf daar stap je op de rondvaartboot, welke speciaal is gereserveerd voor de groep. Je ziet de molens van dichtbij aan je voorbij glijden.

Museummolens

In arrangement Rondvol bezoek je de museummolens Nederwaard en Blokweer. Je wordt met de boot afgezet op de nabijgelegen steigers. Hier zie, hoor en beleef je zelf hoe het was om in een molen te leven en te werken. De groep krijgt een prachtig inkijkje in een stukje Hollandse geschiedenis.

Museummolen Nederwaard
In de stenen molen uit 1738 stap je regelrecht de geschiedenis in. Alles herinnert aan de sfeer van vroeger. Je waant je een tijdreiziger door een samenspel van historische zwart-witfoto’s, spullen zoals ze door de molenaarsgezinnen zijn gebruikt en natuurlijk de machtige, kloppende houten harten van de molens zelf. Wanneer de molen draait zie je het binnenwerk hier met eigen ogen aan het werk.

Museummolen Blokweer
Museummolen Blokweer is anders dan de andere molens in Kinderdijk. Uit het originele aankoopbewijs blijkt dat de wipmolen in 1630 is gebouwd. Tijdens je bezoek ervaar je hoe het leven er in de jaren ’50 van de vorige eeuw uitzag.

Haal alles uit je bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Maak je bezoek compleet!

Als je echt alles wilt weten over het leven in en om de molens van Kinderdijk, dan is het de moeite waard om één van onze gidsen in te schakelen. Je eigen gids met persoonlijke verhalen en een schat aan kennis, maakt je groepsuitje nóg specialer. Ervaar het verhaal van wind, wieken en waterkracht met je eigen lokale expert. Door een gids te reserveren voeg je een extra dimensie toe aan een fascinerend dagje Hollandse geschiedenis.

  • Arrangement Rondvol boeken?

    • Haal alles uit je bezoek aan Werelderfgoed Kinderdijk