Arrangementen | Rondvol
Arrangementen

Rondvol

vanaf 15 personen - 180 minuten

Rondvol is het uitgebreidste arrangement dat we aanbieden. In het kielzog van je persoonlijke gids zie je alles wat UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk te bieden heeft. Met je eigen rondvaartboot bezoek je alle locaties.

Rondvaart

Voor groepen vanaf vijftien personen is Rondvol het uitgebreidste arrangement dat we aanbieden in Kinderdijk. Je gaat met een gids op pad, die je alles vertelt over de molens, hun geschiedenis, hun werking en hun bewoners. In Hulpgemaal De Fabriek bekijk je de multi-screenfilm over de geschiedenis van Kinderdijk en de streek. Vanaf daar neemt fluisterboot Djieuwke je mee voor een heerlijke rondvaart over de boezems. Je ziet de molens van dichtbij aan je voorbij glijden, terwijl de host in geuren en kleuren vertelt over het molenaarsleven in de polders.

Museummolens

In arrangement Rondvol bezoek je de museummolens Nederwaard en Blokweer. Je wordt met de boot afgezet op de nabijgelegen steigers. Hier zie, hoor en beleef je zelf hoe het was om in een molen te leven en te werken. De groep krijgt een prachtig inkijkje in een stukje Hollandse geschiedenis. Je gaat ook naar de molenaarswerkplaats. Hier zie je hoeveel kennis en kunde er nodig is om de Kinderdijkse molens in goede conditie te houden.

Voor Rondvol is zo’n drie uur uitgetrokken. Je kunt je dus een hele ochtend of middag onderdompelen in het roemrijke verhaal van de Nederlandse strijd tegen het water en de persoonlijke kant van het molenaarsbestaan. Zo beleeft het hele gezelschap het Werelderfgoed Kinderdijk vanuit alle invalshoeken!

  • Arrangement Rondvol boeken?

    • Met gids naar alle bezoeklocaties in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk