Arrangementen | Hoge Lijn
Arrangementen

Hoge Lijn

vanaf 15 personen - 120 minuten

In het arrangement Hoge Lijn heb je als groep toegang tot de museummolens Nederwaard en Blokweer, het bezoekerscentrum Wisboomgemaal met daarin de machinekamer én bekijk je de multi-screenfilm in Hulpgemaal De Fabriek.

Wie kiest voor het arrangement Hoge Lijn, kiest ook voor een voordelige toegangsprijs. Groepen vanaf 15 personen betalen bij een (online)boeking € 7,50 per persoon. De multi-screenfilm in Hulpgemaal De Fabriek is de perfecte start van je bezoek. Een stoet bonte figuren neemt je in vogelvlucht mee door de rijke geschiedenis van Kinderdijk. De film wordt in vier talen vertaald (Engels, Japans, Frans en Duits.)

Wandelen langs de molens van Kinderdijk

Wandelen langs de molens van Kinderdijk

Geschiedenis

Leer het eeuwenoude molencomplex nog beter kennen tijdens een wandeling door het gebied. Geniet van de wuivende rietkragen op weg naar de twee museummolens. Ontdek daar hoe het leven er vroeger uitzag. In Museummolen Nederwaard, gebouwd in 1738, stap je regelrecht de geschiedenis in. Bekijk de foto-expositie die is samengesteld met foto’s uit het album van de familie Hoek, één van de bekendste molenaarsfamilies van Kinderdijk. Wanneer de molen draait zie je het binnenwerk hier met eigen ogen aan het werk. Bij Museummolen Blokweer is naast het monument uit 1630, ook het molenerf het aanzien meer dan waard!

  • Arrangement Hoge Lijn boeken?

    • Toegang tot museummolens Nederwaard en Blokweer, de filmzaal in Hulpgemaal De Fabriek en het Wisboomgemaal