Arrangementen | Duiker
Arrangementen

Duiker

vanaf 15 personen - 90 minuten

Laat je met je gezelschap heerlijk ontspannen rondvaren over de boezems van Kinderdijk. Met fluisterboot Djieuwke maak je een rondvaart van een half uur lang de molens. Het arrangement Duiker is een prachtige manier om Kinderdijk te beleven.

Multi-screenfilm

De multi-screenfilm in Hulpgemaal De Fabriek is de perfecte start van je bezoek aan Werelderfgoed Kinderdijk. Een verzameling bonte figuren legt uit hoe het molencomplex is ontstaan, waarom Kinderdijk eigenlijk Kinderdijk heet en hoe noodzakelijk goed watermanagement is voor het deels onder de zeespiegel liggende Nederland. De film wordt in vier talen vertaald (Engels, Japans, Frans en Duits.). Na de film stappen we aan boord van de Djieuwke.

Rondvaart

Een rondvaart over de boezems, waar het water uit de Alblasserwaardse polders naartoe wordt gemalen, geeft je alle tijd om de mooiste foto’s te maken. De schipper neemt het gezelschap mee in de fluisterboot, waardoor je in alle rust kunt genieten van de Kinderdijkse pracht en praal. Je maakt een rondvaart van een half uur.

 

Rondvaartboot Djieuwke

Rondvaartboot Djieuwke

Museummolen Nederwaard

De rondvaartboot zet je af op de steiger bij Museummolen Nederwaard. In de stenen molen uit 1738 stap je regelrecht de geschiedenis in. Alles herinnert aan de sfeer van vroeger. Je waant je een tijdreiziger door een samenspel van historische zwart-witfoto’s, spullen zoals ze door de molenaarsgezinnen zijn gebruikt en natuurlijk de machtige, kloppende houten harten van de molens zelf. Wanneer de molen draait zie je het binnenwerk hier met eigen ogen aan het werk.

 

Maak je bezoek compleet

Gids
Als je echt alles wilt weten over het leven in en om de molens van Kinderdijk, dan is het de moeite waard om één van onze gidsen in te schakelen. Je eigen gids met persoonlijke verhalen en een schat aan kennis, maakt je groepsuitje nóg specialer. Ervaar het verhaal van wind, wieken en waterkracht met je eigen lokale expert. Door een gids te reserveren voeg je een extra dimensie toe aan een fascinerend dagje Hollandse geschiedenis.

Extra varen
Na je bezoek aan Museummolen Nederwaard is het mogelijk om weer terug te varen naar het startpunt met de fluisterboot.

  • Arrangement Duiker boeken?

    • Inclusief bezoek aan Museummolen Nederwaard, de multi-screenfilm en een privé rondvaart