Doen | Kinderdijk in de winter
Doen

Kinderdijk in de winter

Geniet van het adembenemende landschap

Voor wie iets meer rust zoekt is de winterperiode een goed moment om UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk te bezoeken. Geniet van het adembenemende landschap, misschien wel verfraaid door een hagelwit sneeuwdek.

Wanneer de temperatuur stevig onder het vriespunt duikt, schiet bij veel Nederlanders de lichaamstemperatuur juist omhoog. Massaal worden we dan geveld door de schaatskoorts. En in Werelderfgoed Kinderdijk nog nét een beetje meer. Op de slee. Op de fiets. Uiteraard op de schaats én zelfs achter de rollator. Zodra het ijs dik genoeg is om overheen te gaan, willen we dat weten ook. Niets houdt ons tegen, verliefd als we zijn op spiegelglad natuurijs. Net als het stromende water waartegen we al eeuwenlang vechten, is ook de bevroren variant verweven met onze identiteit.

Beleef Kinderdijk in de winter

Maar….. dan moet het natuurlijk wel langere tijd stevig vriezen. En dat doet het helaas lang niet elk jaar. Niet getreurd, want ook als het niet vriest biedt Kinderdijk meer dan genoeg tijdens het winterseizoen. Voor wie iets meer rust zoekt is de winterperiode juist een goed moment om ons te bezoeken en te genieten van de Kinderdijkse pracht en praal. Museummolen Blokweer is het gehele winterseizoen open. Museummolen Nederwaard is in januari dicht voor de jaarlijkse schilderbeurt. Wie de molens vanaf het water wil bewonderen hoeft zich niet te laten afschrikken door de kou: de rondvaartboot Friso is verwarmd. Die is alleen in januari uit de vaart om onderhoud te kunnen uitvoeren.

Openingstijden

In souvenirshop De Molenhoek kun je onder het genot van een bakje koffie of kom heerlijke erwtensoep even opwarmen. Ook voor fotografen biedt het winterseizoen tal van uitdagingen. Zie de zon opkomen tussen de molens van de Overwaard, terwijl een laagje mist tussen het riet door kronkelt.

Check voor je op bezoek komt wel even de actuele openingstijden.

Actuele openingstijden
  • Kom je gezellig langs?

    Beleef Kinderdijk in de winter!

    • Koop je tickets online met korting.
Niets houdt ons tegen om het ijs op te gaan.

Niets houdt ons tegen om het ijs op te gaan.

Hulpgemaal De Fabriek

Hulpgemaal De Fabriek

Hulpgemaal De Fabriek is de perfecte start van je bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. De multi-screenfilm neemt je in vogelvlucht mee door de geschiedenis van Kinderdijk.

Lees meer
Museummolens

Museummolens

Nieuwsgierig naar hoe een molen er van binnen uitziet? Stap binnen in één van onze twee museummolens en leer alles over het leven van vroeger.

Lees meer
Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Duik in dit prachtige monumentale pand in het verhaal van de Kinderdijkse strijd met het water!

Lees meer
Rondvaartboot

Rondvaartboot

In onze comfortabele rondvaartboten zie je UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk vanaf de plek waar het allemaal om is begonnen: het water!

Lees meer
Kinderdijk app

Kinderdijk app

Haal meer uit je bezoek met de gratis Kinderdijk app. Geniet van de audiotours, koop een ticket voor de rondvaartboot en check de achtergrondinformatie over het Werelderfgoed.

Lees meer
Op de fiets door de polder

Op de fiets door de polder

Wie Holland zegt, zegt fietsen. In en om Kinderdijk vind je prachtige fietsroutes door een historisch landschap, met heel veel natuur en cultuur verrassend dichtbij!

Lees meer
Fotografie door Hollandse bril

Fotografie door Hollandse bril

Met een camera of smartphone in de aanslag wordt iedereen een Hollandse Meester. En een mooier decor dan het Kinderdijkse Werelderfgoed is er niet!

Lees meer
Wandelen door laagland

Wandelen door laagland

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in Kinderdijk en omgeving. Ontdek prachtige routes langs molens, dwars door weidse natuur en met de frisse Hollandse bries in je gezicht.

Lees meer
Perfect uitstapje voor hele familie

Perfect uitstapje voor hele familie

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk leent zich uitstekend voor een bezoek met het gezin. Ook voor de wat jongere kinderen is er meer dan genoeg te zien, doen, leren en ontdekken.

Lees meer