Doen | Kinderdijk in de winter
Doen

Kinderdijk in de winter

Geniet van het adembenemende landschap

Voor wie iets meer rust zoekt is de winterperiode een goed moment om UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk te bezoeken. Geniet van het adembenemende landschap, misschien wel verfraaid door een hagelwit sneeuwdek.

Wanneer de temperatuur stevig onder het vriespunt duikt, schiet bij veel Nederlanders de lichaamstemperatuur juist omhoog. Massaal worden we dan geveld door de schaatskoorts. En in Werelderfgoed Kinderdijk nog nét een beetje meer. Op de slee. Op de fiets. Uiteraard op de schaats én zelfs achter de rollator. Zodra het ijs dik genoeg is om overheen te gaan, willen we dat weten ook. Niets houdt ons tegen, verliefd als we zijn op spiegelglad natuurijs. Net als het stromende water waartegen we al eeuwenlang vechten, is ook de bevroren variant verweven met onze identiteit.

Beleef Kinderdijk in de winter

Maar….. dan moet het natuurlijk wel langere tijd stevig vriezen. En dat doet het helaas lang niet elk jaar. Niet getreurd, want ook als het niet vriest biedt Kinderdijk meer dan genoeg tijdens het winterseizoen. Voor wie iets meer rust zoekt is de winterperiode juist een goed moment om ons te bezoeken en te genieten van de Kinderdijkse pracht en praal. Museummolen Blokweer is het gehele winterseizoen open. Museummolen Nederwaard is in januari dicht voor de jaarlijkse schilderbeurt. Wie de molens vanaf het water wil bewonderen hoeft zich niet te laten afschrikken door de kou: de rondvaartboot Friso is verwarmd. Die is alleen in januari uit de vaart om onderhoud te kunnen uitvoeren.

Kom je gezellig langs? De warme versnapering staat al voor je klaar in Souvenirshop de Molenhoek!

Winterarrangement

Met het winterarrangement geniet je volop van het adembenemende Kinderdijkse winterlandschap. Stap aan boord van fluisterboot Djieuwke en laat je betoveren! Na het bezoek aan Museummolen Blokweer varen we terug naar de Molenhoek waar een warm drankje op je staat te wachten. Onderweg vertelt de gids alles over UNESCO werelderfgoed Kinderdijk en haar geschiedenis.

Meer informatie

Niet met een groep? Op vrijdag 28 december en 4 januari kunnen ook individuen het winterarrangement boeken. Schrijf je snel in voor een van deze dagen om een plek te reserveren. Uiterlijk twee werkdagen van te voren wordt de inschrijving gesloten en bekeken of er voldoende inschrijvingen zijn.

Inschrijven

Openingstijden

In souvenirshop De Molenhoek kun je onder het genot van een bakje koffie of kom heerlijke erwtensoep even opwarmen. Ook voor fotografen biedt het winterseizoen tal van uitdagingen. Zie de zon opkomen tussen de molens van de Overwaard, terwijl een laagje mist tussen het riet door kronkelt.

Check voor je op bezoek komt wel even de actuele openingstijden, om te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Eerste Kerstdag zijn we gesloten. Tweede Kerstdag (12.00 tot 16.00 uur) en Nieuwjaarsdag (12.00 tot 16.30 uur) zijn we wel geopend!

Actuele openingstijden
  • Beleef Kinderdijk in de winter!

    • Koop je ticket online met korting.
Niets houdt ons tegen om het ijs op te gaan.

Niets houdt ons tegen om het ijs op te gaan.

Museummolens

Museummolens

Nieuwsgierig naar hoe een molen er van binnen uitziet? Stap binnen in één van onze twee museummolens en leer alles over het leven van vroeger.

Lees meer
Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Duik hier in het verhaal van de Kinderdijkse strijd met het water!

Lees meer
Rondvaartboot

Rondvaartboot

In onze comfortabele rondvaartboten zie je het hele Werelderfgoed Kinderdijk vanaf de plek waar het allemaal om is begonnen: het water van het polderland!

Lees meer
Kinderdijk app

Kinderdijk app

Haal meer uit je bezoek met de Kinderdijk app en geniet van audiotours, kaarten extra informatie en nog veel meer!

Lees meer
Fietsen door het polderlandschap

Fietsen door het polderlandschap

Wie Holland zegt, zegt fietsen. In en om Kinderdijk vind je prachtige fietsroutes door een historisch landschap, met heel veel natuur en cultuur verrassend dichtbij!

Lees meer
Fotografie door Hollandse bril

Fotografie door Hollandse bril

Met een camera of smartphone in de aanslag wordt iedereen een Hollandse Meester, tussen de molens van Kinderdijk maak je de beste foto's van heel Nederland!

Lees meer
Wandelen door laagland

Wandelen door laagland

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in het gebied bij Kinderdijk. Ontdek prachtige wandelroutes langs oude molens, weidse natuur en de frisse bries onder Hollandse wolkenluchten!

Lees meer