Doen | Wandelen door laagland
Doen

Wandelen door laagland

Een levensecht schilderij van Hollandse meesters

De prachtige natuur en de culturele rijkdom van de Alblasserwaard nodigen je uit om de meest fantastische wandelingen te maken. Genieten in het weidse polderland in en rondom UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, waar schitterende wolkenluchten, groene weides, lieflijke oude dorpjes en heel veel meer op je wachten…

Wandelroutes

Wie het oude landschap vol wind, water en weilanden goed wil leren kennen kan het beste de wandelschoenen meenemen. Door de uitgestrekte polders in het Groene Hart van Zuid-Holland, waar de Alblasserwaard deel van uitmaakt, lopen genoeg schitterende wandelroutes om een hele vakantie mee te vullen. Maar ook voor wie alleen even lekker wil uitwaaien is er altijd een mooie, korte route te vinden.

Bij onze souvenirwinkel De Molenhoek zijn diverse wandelrouteboekjes verkrijgbaar. De Molenhoek is een ideaal startpunt om te beginnen aan je wandeltocht door oer Hollands landschap.
Tip: Kinderdijkpad (7.5 km) loopt dwars door het Werelderfgoed. Ben je gek van de natuur? Dan is wandelroute Polderhoppen & Vogel-spotten (17 km), een echte aanrader!

Stap na stap omgeven door molens, water en riet.

Stap na stap omgeven door molens, water en riet.

Schilderachtig

Wandel over oude weggetjes en machtige dijken, terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht over een polderlandschap dat zo vlak en weids is dat je jezelf er haast in zou verliezen. Geniet van rijen ritselende populieren, kromme oude knotwilgen en wuivende riethalmen langs de waterkant. Ontdek reigers, grutto’s en tureluurs terwijl hoog in de Hollandse wolkenlucht de kiekendief en de buizerd langzaam rondcirkelen. De silhouetten van molens en karakteristieke kerktorens verraden van kilometers afstand waar de schilderachtige polderdorpjes verscholen liggen. Geniet wandelend van de rust en de schoonheid van een land onder zeeniveau, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan!

Hulpgemaal De Fabriek

Hulpgemaal De Fabriek

Hulpgemaal De Fabriek is de perfecte start van je bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. De multi-screenfilm neemt je in vogelvlucht mee door de geschiedenis van Kinderdijk.

Lees meer
Museummolens

Museummolens

Nieuwsgierig naar hoe een molen er van binnen uitziet? Stap binnen in één van onze twee museummolens en leer alles over het leven van vroeger.

Lees meer
Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Duik in dit prachtige monumentale pand in het verhaal van de Kinderdijkse strijd met het water!

Lees meer
Rondvaartboot

Rondvaartboot

In onze comfortabele rondvaartboten zie je UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk vanaf de plek waar het allemaal om is begonnen: het water!

Lees meer
Kinderdijk app

Kinderdijk app

Haal meer uit je bezoek met de gratis Kinderdijk app. Geniet van de audiotours, koop een ticket voor de rondvaartboot en check de achtergrondinformatie over het Werelderfgoed.

Lees meer
Op de fiets door de polder

Op de fiets door de polder

Wie Holland zegt, zegt fietsen. In en om Kinderdijk vind je prachtige fietsroutes door een historisch landschap, met heel veel natuur en cultuur verrassend dichtbij!

Lees meer
Fotografie door Hollandse bril

Fotografie door Hollandse bril

Met een camera of smartphone in de aanslag wordt iedereen een Hollandse Meester. En een mooier decor dan het Kinderdijkse Werelderfgoed is er niet!

Lees meer
Kinderdijk in de winter

Kinderdijk in de winter

Voor wie iets meer rust zoekt is de winterperiode een goed moment om UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk te bezoeken. Geniet van het adembenemende landschap.

Lees meer
Perfect uitstapje voor hele familie

Perfect uitstapje voor hele familie

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk leent zich uitstekend voor een bezoek met het gezin. Ook voor de wat jongere kinderen is er meer dan genoeg te zien, doen, leren en ontdekken.

Lees meer