Doen | Wandelen door laagland
Doen

Wandelen door laagland

Een levensecht schilderij van Hollandse meesters

De prachtige natuur en de culturele rijkdom van de Alblasserwaard en het Groene Hart nodigen je uit om in en om UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk de meest fantastische wandelingen te maken. Wandelen in het weidse polderland van Zuid-Holland waar schitterende wolkenluchten, groene weides, lieflijke oude dorpjes en heel veel meer op je wachten…

Geniet van de prachtige wandelroutes rond Kinderdijk

Wie het oude landschap van wind, water en weilanden goed wil leren kennen kan het beste de wandelschoenen meenemen. Door de polders van de Alblasserwaard en het Groene Hart van Zuid-Holland lopen genoeg schitterende wandelroutes om een hele vakantie mee te vullen, maar ook voor wie graag even lekker wil uitwaaien is er altijd een mooie korte route te vinden.

Stap na stap omgeven door molens, water en riet.

Stap na stap omgeven door molens, water en riet.

Rust en weidse natuur voor wandelaars van elk niveau en alle leeftijden

Wandel langs oude weggetjes en over machtige dijken, terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht over een polderlandschap dat zo vlak en weids is dat je jezelf er haast in zou verliezen. Geniet van rijen ritselende populieren, kromme oude knotwilgen en wuivende riethalmen langs de waterkant. Ontdek reigers, grutto’s en tureluurs terwijl hoog in de Hollandse wolkenlucht de kiekendief en de buizerd langzaam rondcirkelen. De silhouetten van molens en karakteristieke kerktorens verraden van kilometers afstand waar de schilderachtige polderdorpjes verscholen liggen. Geniet wandelend van de rust en de schoonheid van een land onder zeeniveau, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan!

Museummolens

Museummolens

Nieuwsgierig naar hoe een molen er van binnen uitziet? Stap binnen in één van onze twee museummolens en leer alles over het leven van vroeger.

Lees meer
Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Duik hier in het verhaal van de Kinderdijkse strijd met het water!

Lees meer
Kinderdijk app

Kinderdijk app

Haal meer uit je bezoek met de Kinderdijk app en geniet van audiotours, kaarten extra informatie en nog veel meer!

Lees meer
Fietsen door Molenland

Fietsen door Molenland

Wie Holland zegt, zegt fietsen. In en om Kinderdijk vind je prachtige fietsroutes door een historisch landschap, met heel veel natuur en cultuur verrassend dichtbij!

Lees meer
Foto's en fotografen

Foto's en fotografen

Met een camera of smartphone in de aanslag wordt iedereen een Hollandse Meester, want tussen de molens van Kinderdijk maak je de beste foto's van heel Nederland!

Lees meer