Doen | Foto's en fotografen
Doen

Foto's en fotografen

Natuurfotografie door een Hollandse bril

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is zo schilderachtig en fotogeniek, dat je het echt niet kunt maken om je camera thuis te laten. In de weidse poldernatuur en tussen onze iconische molens schiet je de allermooiste plaatjes van Holland. Voor Instagram, Facebook of fotoshoot: in Kinderdijk wordt elk kiekje een ansichtkaart!

De mooiste fotomomenten van Nederland

Amateurfotografen, professionals en Instagram goeroes opgelet! In Kinderdijk beleef je niet alleen de geschiedenis van Nederland onder zeeniveau, je maakt er ook de allerbeste foto’s van het uitgestrekte groene polderland, haar spectaculaire wolkenluchten en – hoe kan het ook anders – de iconische windmolens die Werelderfgoed Kinderdijk zo beroemd hebben gemaakt.

Tijdens de Verlichtingsweek in september is het hier net Foto Sprookjesland.

Tijdens de Verlichtingsweek in september is het hier net Foto Sprookjesland.

Kinderdijk is een plaatje!

Buiten Kinderdijk is er geen plek ter wereld waar het je zo goed lukt om de essentie van Nederland vast te leggen op één geweldige foto. De molens, de wolkenluchten, het fonkelende water van de boezems: alles werkt hier samen om de meest fantastische fotografie van het land op te leveren. Ook voor schitterende natuurfotografie is de Alblasserwaard een geweldige locatie. Oude knotwilgen, uitgestrekte polders zo ver het oog reikt en kolonies met zeldzame watervogels geven elke fotograaf de kans om het traditionele Hollandse landschap op de gevoelige plaat vast te leggen, net zoals de Hollandse Meesters dat eeuwen geleden deden!

Trouwfoto's in een Hollands landschap

Het molengebied van Kinderdijk is een mooie achtergrond voor foto's van de mooiste dag van je leven. We zien zelfs bruidsparen die hier vanuit het buitenland speciaal naar toevliegen. Dit stel is gefotografeerd door Milena Reinert, uit... Brazilië. Waar anders laat je zien dat je van elkaar en van Nederland houdt? Neem contact met ons op om teleurstellingen te voorkomen. Soms komt het hier niet goed uit. Dan kijken we graag met je naar een alternatief.

Trouwfoto's in een Hollands landschap

Even over drones...

Steeds meer fotografen en filmers ontdekken de mogelijkheden van drones voor hun foto’s. Werelderfgoed Kinderdijk staat het gebruik van drones binnen het molencomplex niet zomaar toe. Het merendeel van onze molens is bewoond. Bovendien zijn onze boezems beschermd en kwetsbaar Natura 2000-gebied. Ter bescherming van de privacy van onze bewoners en van onze vogels vragen we om begrip van onze bezoekers. Wil je een drone gebruiken in Kinderdijk? Neem dan even contact op met onze medewerkers om misverstanden te voorkomen! Meer infomatie op onze perspagina.

  • Trouwfoto's maken in Kinderdijk?

    • We zeggen graag ja maar willen wel gevraagd worden
  • Persvragen?

    • Voor beeldmakers en filmploegen
Museummolens

Museummolens

Nieuwsgierig naar hoe een molen er van binnen uitziet? Stap binnen in één van onze twee museummolens en leer alles over het leven van vroeger.

Lees meer
Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Duik hier in het verhaal van de Kinderdijkse strijd met het water!

Lees meer
Kinderdijk app

Kinderdijk app

Haal meer uit je bezoek met de Kinderdijk app en geniet van audiotours, kaarten extra informatie en nog veel meer!

Lees meer
Fietsen door Molenland

Fietsen door Molenland

Wie Holland zegt, zegt fietsen. In en om Kinderdijk vind je prachtige fietsroutes door een historisch landschap, met heel veel natuur en cultuur verrassend dichtbij!

Lees meer
Wandelen door laagland

Wandelen door laagland

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in het gebied om Kinderdijk. Ontdek prachtige wandelroutes langs oude molens, weidse natuur en de frisse bries onder Hollandse wolkenluchten!

Lees meer