Doen | Fotografie door Hollandse bril
Doen

Fotografie door Hollandse bril

Leef je uit met de camera

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is zo schilderachtig en fotogeniek, dat je het echt niet kunt maken om je camera thuis te laten. Hier schiet je de allermooiste plaatjes van Holland. Voor Instagram, Facebook of je privéalbum: in Kinderdijk wordt elk kiekje een ansichtkaart. Let op: drones zien we liever niet in ons Werelderfgoed.

Amateurfotografen, professionals en Instagram-goeroes opgelet! In Kinderdijk beleef je niet alleen de geschiedenis van Nederland onder zeeniveau, je maakt er ook de allerbeste foto’s van het uitgestrekte groene polderland, haar spectaculaire wolkenluchten en – hoe kan het ook anders – de iconische molens die Werelderfgoed Kinderdijk zo beroemd hebben gemaakt.

Tijdens de Verlichtingsweek in september is het hier net Foto Sprookjesland.

Tijdens de Verlichtingsweek in september is het hier net Foto Sprookjesland.

Natuurfotografie

Buiten Kinderdijk is er geen plek waar het je zo goed lukt om de essentie van Nederland vast te leggen op één geweldige foto. De molens, de wolkenluchten, het fonkelende water van de boezems: alles werkt hier samen. Ook voor schitterende natuurfotografie is de Alblasserwaard een geweldige locatie. Oude knotwilgen, uitgestrekte polders zo ver het oog reikt en kolonies met zeldzame vogels geven elke fotograaf de kans om het traditionele Hollandse landschap op de gevoelige plaat vast te leggen. Net zoals de Hollandse Meesters dat eeuwen geleden op doek deden!

Trouwfoto's in Hollands decor

Het molengebied van Kinderdijk is een mooie achtergrond voor foto's van de mooiste dag van je leven. We zien zelfs bruidsparen die vanuit het buitenland speciaal hier naartoe vliegen. Dit stel is gefotografeerd door Milena Reinert uit... Brazilië! Waar anders laat je zien dat je van elkaar en van Nederland houdt? Neem contact met ons op om teleurstellingen te voorkomen. Soms komt het hier niet goed uit. Dan kijken we graag met je naar een alternatief.

Trouwfoto's in Hollands decor

Drones

Steeds meer fotografen en filmers ontdekken de mogelijkheden van drones voor het maken van foto’s. De regelgeving staat het gebruik van drones binnen het molencomplex alleen toe als je je houdt aan bepaalde spelregels. Het merendeel van onze molens is bewoond, iets wat niet iedereen beseft. Bovendien is een groot deel van Kinderdijk beschermd Natura 2000-gebied. Er mag in basis niet zomaar gevlogen in Natura 2000-gebieden wegens mogelijke verstoring van flora en fauna. Professionals dienen altijd toestemming te vragen bij de Omgevingsdienst Haaglanden.

In september 2018 is onder regie van de gemeenten Molenwaard en Alblasserdam een bewustwordingscampagne gestart om het gebruik van drones in Kinderdijk te ontmoedigen. Want, eerlijk: we hebben het liever helemaal niet. Vooral om de privacy van onze molenbewoners te respecteren. We vragen hiervoor je begrip. Meer informatie is te vinden op onze perspagina.

  • Trouwfoto's maken in Kinderdijk?

    • We zeggen graag ja maar willen wel gevraagd worden.
  • Persvragen?

    • Voor beeldmakers en filmploegen.
Kinderdijk in de winter

Kinderdijk in de winter

Voor wie iets meer rust zoekt is de winterperiode een goed moment om UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk te bezoeken. Geniet van het adembenemende landschap.

Lees meer
Museummolens

Museummolens

Nieuwsgierig naar hoe een molen er van binnen uitziet? Stap binnen in één van onze twee museummolens en leer alles over het leven van vroeger.

Lees meer
Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Duik hier in het verhaal van de Kinderdijkse strijd met het water!

Lees meer
Rondvaartboot

Rondvaartboot

In onze comfortabele rondvaartboten zie je het hele Werelderfgoed Kinderdijk vanaf de plek waar het allemaal om is begonnen: het water van het polderland!

Lees meer
Kinderdijk app

Kinderdijk app

Haal meer uit je bezoek met de Kinderdijk app en geniet van audiotours, kaarten extra informatie en nog veel meer!

Lees meer
Fietsen door het polderlandschap

Fietsen door het polderlandschap

Wie Holland zegt, zegt fietsen. In en om Kinderdijk vind je prachtige fietsroutes door een historisch landschap, met heel veel natuur en cultuur verrassend dichtbij!

Lees meer
Wandelen door laagland

Wandelen door laagland

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in het gebied bij Kinderdijk. Ontdek prachtige wandelroutes langs oude molens, weidse natuur en de frisse bries onder Hollandse wolkenluchten!

Lees meer