Doen | Fietsen door Molenland
Doen

Fietsen door Molenland

Zon op je gezicht en de wind in je rug

Het Werelderfgoed Kinderdijk is zo Hollands als maar kan, en de meest Hollandse manier om de molens en het prachtige polderlandschap eromheen te verkennen is natuurlijk op de fiets! De mooiste fietsroutes van het land lopen langs onze molens. Plan een actief dagje uit in Kinderdijk, de polders en de historische steden van Zuid-Holland!

De mooiste fietsroutes van het land

Kabbelend water, een briesje in je haren en het traditionele Hollandse polderlandschap dat rustig aan je voorbij trekt: een fietstocht is een heerlijke manier om de molens van Werelderfgoed Kinderdijk en de prachtige natuur en cultuur van de omliggende streek in je op te nemen. Hier is voor jong en oud een geweldig dagje uit te beleven, want in de Alblasserwaard en de steden in de buurt zijn goed onderhouden fietspaden en de mooiste nationale fietsroutes overal te vinden. Voor een actief en oer-Hollands dagje in de frisse buitenlucht is Werelderfgoed Kinderdijk een prachtig vertrekpunt, een geweldige bestemming en een ideale tussenstop, dus kom langs en geniet!

Fietsend met links en rechts molens en overal water.

Fietsend met links en rechts molens en overal water.

Heel Oud Holland op fietsafstand

De dorpjes van de Alblasserwaard nodigen je uit om een rondje door de streek te fietsen. Vanaf Kinderdijk zijn ritjes te maken van een half uurtje tot een dagvullende fietstocht, met heel veel moois voor fietsers van ieder niveau. Met meer dan vijftig authentieke molens is een fietsroute door de streek een aanrader voor iedereen die Holland van heel dichtbij wil beleven. Ook de omliggende historische steden zoals Gouda, Dordrecht en Rotterdam zijn met gemak op de fiets te bereiken vanaf Kinderdijk. Combineer uw tour met een oversteek per Waterbus, waardoor u in een half uur in Dordrecht en de Biesbosch fietst, of de Rotterdamse binnenstad en de havens bereikt. Er is voor fietsers van alles te beleven in Kinderdijk en het oud-Hollandse landschap onder zeeniveau, dus kom langs met je eigen of gehuurde fiets voor een actief, gezond en door en door Nederlands dagje uit!

Foto's en fotografen

Foto's en fotografen

Met een camera of smartphone in de aanslag wordt iedereen een Hollandse Meester, want tussen de molens van Kinderdijk maak je de beste foto's van heel Nederland!

Lees meer
Wandelen door laagland

Wandelen door laagland

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in het gebied om Kinderdijk. Ontdek prachtige wandelroutes langs oude molens, weidse natuur en de frisse bries onder Hollandse wolkenluchten!

Lees meer