Doen | Fietsen door Molenland
Doen

Fietsen door Molenland

Zon op je gezicht en de wind in je rug

Het Werelderfgoed Kinderdijk is zo Hollands als maar kan, en de meest Hollandse manier om de molens en het prachtige polderlandschap eromheen te verkennen is natuurlijk op de fiets! De mooiste fietsroutes van het land lopen langs onze molens. Plan een actief dagje uit in Kinderdijk, de polders en de historische steden van Zuid-Holland!

De mooiste fietsroutes van het land

Kabbelend water, een briesje in je haren en het traditionele Hollandse polderlandschap dat rustig aan je voorbij trekt: een fietstocht is een heerlijke manier om de molens van Werelderfgoed Kinderdijk en de prachtige natuur en cultuur van de omliggende streek in je op te nemen. Hier is voor jong en oud een geweldig dagje uit te beleven, want in de Alblasserwaard en de steden in de buurt zijn goed onderhouden fietspaden en de mooiste nationale fietsroutes overal te vinden. Voor een actief en oer-Hollands dagje in de frisse buitenlucht is Werelderfgoed Kinderdijk een prachtig vertrekpunt, een geweldige bestemming en een ideale tussenstop, dus kom langs en geniet!

Fietsend met links en rechts molens en overal water.

Fietsend met links en rechts molens en overal water.

Heel Oud Holland op fietsafstand

De dorpjes van de Alblasserwaard nodigen je uit om een rondje door de streek te fietsen. Vanaf Kinderdijk zijn ritjes te maken van een half uurtje tot een dagvullende fietstocht, met heel veel moois voor fietsers van ieder niveau. Met meer dan vijftig authentieke molens is een fietsroute door de streek een aanrader voor iedereen die Holland van heel dichtbij wil beleven. Ook de omliggende historische steden zoals Gouda, Dordrecht en Rotterdam zijn met gemak op de fiets te bereiken vanaf Kinderdijk. Combineer uw tour met een oversteek per Waterbus, waardoor u in een half uur in Dordrecht en de Biesbosch fietst, of de Rotterdamse binnenstad en de havens bereikt. Er is voor fietsers van alles te beleven in Kinderdijk en het oud-Hollandse landschap onder zeeniveau, dus kom langs met je eigen of gehuurde fiets voor een actief, gezond en door en door Nederlands dagje uit!

Fietsend tussen de molens, met de Hollandse wind in je haren: de mooiste manier om van ons land te genieten – en nog gezond ook!

Fietsroutes ROND Kinderdijk

Kinderdijk ligt midden in een aantal fietsknooppunten. Een mooi start- en eindpunt voor een gezellige fietsdag door de Alblasserwaard en omgeving. Op je tweewieler over tiendwegen en prachtige fietspaden waar je maar af en toe auto’s tegenkomt. Over dijken met aan één kant de rivier en aan de andere kant het lager gelegen land. Je ziet zoveel meer op de fiets.
In onze winkels zijn diverse fietsroutes te koop. Variërend in lengte van 40 tot 60 kilometer.

Molenroute (40-60km)
De officiële molenroute is uitgegeven in het Jaar van de Molens (2011) en neemt je mee langs de molens van Kinderdijk en die van de Alblasserwaard. De volledige fietstocht telt 60 kilometer maar een route van 40 kilometer is ook mogelijk. De route leidt bijvoorbeeld langs Streefkerk, Oud Alblas en Bleskensgraaf maar ook langs het vestingstadje Nieuwpoort.

Molens en Ooievaarsroute (45km)
Mooie fietsroute vanaf het Bezoekerscentrum Wisboomgemaal. Langs molencomplex Streefkerk en het Ooievaarsdorp Liesveld, maar ook langs De Donk en Bleskensgraaf en Oud Alblas. Pittoresk en een prachtige tocht door het groene hart van de Alblasserwaard.

Dordrecht, Kinderdijk, Biesbosch (50km)
Route langs de drie iconen van de Hollandse Waterdriehoek: Werelderfgoed Kinderdijk, Nationaal Park de Biesbosch en onze oudste stad Dordrecht. Techniek, natuur en geschiedenis van Holland op één dagje uit. De Waterbus vormt de verbindende schakel over de rivieren. De fiets gaat gratis mee.

Fietsen HUREN in Kinderdijk

Kom je niet zelf op de fiets naar Kinderdijk maar wil je wel onze streek op een fiets ontdekken? Wij verhuren zelf geen fietsen, maar anderen wel. Op meerdere plekken in en rondom Kinderdijk kun je fietsen huren.

Café De Klok, Molenstraat 117, 2961 AK  Kinderdijk. Afstand 500 m.

Tourist Info Alblasserdam, Zuiderstek 1, 2952 AZ  Alblasserdam. Afstand 5,2 km.

Bekijk video Bekijk video
Geniet van oer-Hollands uitzicht op de fiets
Museummolens

Museummolens

Nieuwsgierig naar hoe een molen er van binnen uitziet? Stap binnen in één van onze twee museummolens en leer alles over het leven van vroeger.

Lees meer
Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Bezoekerscentrum Wisboomgemaal

Duik hier in het verhaal van de Kinderdijkse strijd met het water!

Lees meer
Kinderdijk app

Kinderdijk app

Haal meer uit je bezoek met de Kinderdijk app en geniet van audiotours, kaarten extra informatie en nog veel meer!

Lees meer
Foto's en fotografen

Foto's en fotografen

Met een camera of smartphone in de aanslag wordt iedereen een Hollandse Meester, want tussen de molens van Kinderdijk maak je de beste foto's van heel Nederland!

Lees meer
Wandelen door laagland

Wandelen door laagland

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in het gebied om Kinderdijk. Ontdek prachtige wandelroutes langs oude molens, weidse natuur en de frisse bries onder Hollandse wolkenluchten!

Lees meer