| Bouwen aan de toekomst

Bouwen aan de toekomst

Bouwen aan de toekomst

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk bouwt aan de toekomst. Op deze speciale bouwpagina houden we je het komende jaar op de hoogte van de vorderingen.

Het nieuwe Bezoekerscentrum springt het meest in het oog. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels, november 2018, in volle gang. Snel verschijnt het zware geschut en start het échte werk op/naast de grote parkeerplaats. Het Bezoekerscentrum moet september 2019 in gebruik worden genomen.

Hier komt het nieuwe Bezoekerscentrum.

Hier komt het nieuwe Bezoekerscentrum.

De nieuwe entreezone, inclusief twee voetgangersbruggen, moet voor aanvang van het seizoen (eind maart 2019) gereed zijn om gasten te ontvangen. Achter het Wisboomgemaal is het momenteel een bouwput. De palen voor de gebouwen die er verrijzen zitten in de grond. Nog even en ‘we’ gaan de hoogte in. Daar op de Overwaard komen naast een ontvangstgebouw een educatie/natuurschuur en hulpgemaal te staan. Architektenburo Bikker uit Groot-Ammers ontwierp die twee faciliterende gebouwen.

Een deel van onze parkeerplaats is 'ingepikt' door de werkers.

Een deel van onze parkeerplaats is 'ingepikt' door de werkers.

Status

De werkzaamheden markeren het einde van een traject dat voorzichtig werd ingezet nadat het Kinderdijkse molengebied in 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst belandde. Destijds was de conclusie al dat de huidige entree en beperkte faciliteiten niet passen bij die status. Nou, dat is straks wel anders!

De vier hoofdaannemers die het werk (laten) uitvoeren komen uit de regio: Aannemersbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk, het Papendrechtse Gebr. De Koning, Mourik uit Groot-Ammers en het Gorcumse Mercon Montage. In totaal wordt er 9 miljoen euro geïnvesteerd. Ruim de helft daarvan komt van overheden in de vorm van subsidies en leningen. Twee miljoen wordt bijeengebracht door sponsoren.

Beeld van de Overwaard.

Beeld van de Overwaard.