| Bezoekerscentrum de lucht in

Bezoekerscentrum de lucht in

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Het einde van de metamorfose van de entree van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk komt zoetjes aan in zicht. Het zwaartepunt van de werkzaamheden heeft zich verplaatst van de entreezone voor groepen, naar de andere kant van de Lage Boezem van de Overwaard.

Want daar gaat het nieuwe Bezoekerscentrum momenteel de lucht in. Stapje voor stapje worden de contouren zichtbaar van de bovenbouw. En wat een terras om straks even te genieten van een hapje en drankje! De opening van het Bezoekerscentrum is op zaterdag 7 september. De voorbereiding voor die happening is inmiddels in volle gang.

Het Bezoekerscentrum gaat de lucht in.

Het Bezoekerscentrum gaat de lucht in.

Recent is de ook betonnen bak waarin een introductiefilm over Kinderdijk te bewonderen zal zijn, op zijn plek in het Bezoekerscentrum gehesen. Het gevaarte weegt maar liefst 27 ton. De klus werd geklaard met een nieuwe 300 tons telekraan van de firma Boer BV Meerkerk.

Opening van het Bezoekerscentrum is op zaterdag 7 september.

Opening van het Bezoekerscentrum is op zaterdag 7 september.

Kelder

De entreezone voor groepen is inmiddels vijf weken open. Nog niet alles is helemaal klaar, er moeten nog wat hobbels worden genomen en we kijken reikhalzend uit naar wat groen, maar de eerste ervaringen zijn positief. De brug over de Lage Boezem van de Overwaard is in no-timeuitgegroeid tot één van de meest geliefde plek voor het maken van een foto.

Toeristen voor de nieuwe ingang voor groepen.

Toeristen voor de nieuwe ingang voor groepen.

De opening van het Bezoekerscentrum op de laatste dag van de Verlichtingsweek markeert het einde van het werk aan de entree van het Kinderdijkse Werelderfgoed.  De veranderingen zijn er vooral op gericht de almaar groeiende stroom toeristen beter te stroomlijnen. Groepen komen het gebied voortaan binnen via de entreezone op de Overwaard, de huidige entree op de Nederwaard blijft de toegangspoort voor de individuele bezoeker.

Wat een uitzicht!

Wat een uitzicht!